Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

miercuri, 11 august 2010

Vrei un ban in plus? Poti sa devii rezervist voluntar in armata


Oficialii din Ministerul Apararii au constatat cu ingrijorare ca tot mai putini oameni pot sa puna mana pe arma si stiu sa o si foloseasca. Partea buna si cea mai atractiva pentru tineri este ca pe timpul instructiei, dar si a misiunilor vor fi platiti.

Cat timp sunt in Armata Romana, nu pot fi dati afara de la serviciu. Propunerea i-ar putea incanta pe multi, mai ales ca reducerea salariilor a diminuat veniturile multor familii.

Rezervisti voluntari pot fi tinerii, femei si barbati, intre 18 si 45 de ani, indiferent daca au facut sau nu armata.

Programul poate parea obositor sau nu, depinde de fiecare. Instructia s-ar face doua zile pe luna in weekend si in alte cinci zile din tot anul. Un sistem similar au si tarile membre NATO.

Daca proiectul intra in vigoare, doritorii ar putea incheia un contract cu armata pe 3 ani, ar castiga in jur de 1.000 de lei lunar in perioada in care ar face instructie si 30% in rest. In plus, isi poate pastra slujba actuala, iar daca armata il trimite in vreo misiune nu isi pierde locul de la primarie.

La finalul instructiei rezervistii vor depune un juramant, la fel ca soldatii, iar la nevoie isi vor ajuta si tara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu