Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

marți, 10 august 2010

Petru Călian critică raportul ONU măsluit de radicalii maghiari în frunte cu Tokes

Petru Călian critică raportul ONU măsluit de radicalii maghiari în frunte cu Tokes

Deputatul PD-L Petru Calian condamna gestul asociatiilor maghiare care au trimis la ONU raportul intitulat “Discriminarea maghiarilor din Romania” si considera ca un asemenea document contine afirmatii neadevarate si reprezinta o jignire la adresa statului roman.

“Acest raport reprezinta vocea inabusita a lui Laszlo Tokes si poate prea putin parerea maghiarilor din Romania. La ce discriminare se face referire, cand in tara noastra maghiarii detin proprietati, biserici, scoli, universitati si alte institutii, cand la examenul de Bacalaureat au o zi de examinare dedicata limbii lor, cand au dreptul ca in justitie sa foloseasca limba materna?

Cred ca singurul discriminat se simte Laszlo Tokes, care incita la violente sociale intr-o perioada atat de dura pentru economia tarii. Maghiarii din Romania sunt tratati ca orice minoritate dintr-o tara comunitara, iar cetatenii europeni sunt tratati cu egalitate in UE. Daca Romania este acuzata de incalcarea drepturilor minoritatilor, atunci inseamna ca Uniunea Europeana este acuzata indirect de acest fapt”, afirma Calian, intr-un comunicat de presa.

Napocanews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu