Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

duminică, 1 august 2010

UDMR şi Tokeş, premiul întâi la alba-neagra politică. Cum şi-au luat-o singuri în bot Băsescu şi PD-L

UDMR şi Tokeş, premiul întâi la alba-neagra politică. Cum şi-au luat-o singuri în bot Băsescu şi PD-L

Dacă până acum nu am fost convins de faptul că Traian Băsescu şi PD-L-iştii (şi PD-L-izdele, desigur) lui nu ştiu ce fac, pe plan politic, acum m-am convins. Ultima declaraţie a lui Tokeş Laszlo îl va trimite cu cinism pe Băsescu la coada sondajelor politice din România, în acordurile discrete dar eficiente ale acompaniamentului UDMR.

Nu ştiu dacă aţi observat, dar alianţa de guvernare dintre UDMR şi PD-L e formată dintr-un singur fraier, şi ală portocaliu. Îi vedem săptămânal pe politicienii pedelişti, şi mai ales pe cei din Cluj, cum susţin cu o convingere aproape proletară diferite proiecte ale UDMR. Exemplele cele mai recente sunt susţinerea modificării legii educaţiei şi susţinerea candidaturii la preşedinţia PE a extremistului Tokes Laszlo. Mari politiceni ardeleni, care se loveau în piept cu cărămida patriotismului, ne-au dat lecţii de europenism când s-a scos obligativitatea învăţării în limba oficială a statului, limba română. La fel, europarlamentarii PD-L, în frunte cu EBA, l-au felicitat pe Tokes în engleză şi l-au apărat când a instigat ungurii la violenţă interetnică, dând-ne lecţii greţoase de democraţie soroşistă. Şi asta doar pentru menţinerea la guvernare.

În cealaltă tabără lucrurile sunt făcute cu o viclenie cum rar s-a mai văzut. Legea care micşora pensiile cu 15% a căzut la Curtea Constituţională datorită unui magistrat ungur, fost senator UDMR, Zoltan Puskas. Băsescu s-a văzut apoi pus în penibila situaţie de a-şi combate la TV propriile măsuri, cerând impozitarea tuturor veniturilor şi criticând creşterea TVA. Două procente din popularitate s-au dus.

Şi legea ANI, batjocorită intenţionat de către Gyorgy Frunda în comisia senatorială pe care o conduce, lucru care a determinat un raport nefavorabil din partea Consiliului European. După spusele lui Cătălin Predoiu, “într-un moment de lipsă de viziune s-au risipit doi ani de muncă, fiind nevoie ca eforturile autorităţilor să fie reluate, de la capăt”. Şi din nou, preşedintele Băsescu a răbufnit penibil la TV, explicând de ce acest raport nu este unul corect politic şi explicând de ce UE ne transmite că nu ne-am respectat angajamentele. Încă cinci procente din popularitate duse pe Apa Sâmbetei.

Şi într-un final, când Băsescu a avut ocazia să meargă la Băile Tuşnad să îi lege pliscul veninos al lui Tokes Laszlo, care inflama din nou spiritele şi cerea la o revoluţie autonomistă pe model catalan, s-a fofilat umil, hăhăindu-se şi ocolind subiectul. Nici nu a apucat să se întoarcă la Cotroceni şi Tokes i-a mai dat o palmă, declarând că Băsescu şi partidul său l-au susţinut în candidatura la vicepreşedinţia PE (si probabil şi la postul de europarlamentar) şi că tot oprobiul public care îi este direcţionat trebuie asumat şi de aceştia. Doar Laszlo Borbely a mai plusat ca la poker, declarând azi că un brand turistic este un fel de fâsâială care nu rezolvă nimic. Şah. Şi sah mat.

Nu degeaba nu se mai înghesuie PSD-ul la o alianţă cu UDMR şi aşteaptă cu răbdare momentul când nu vor mai trebui să formeze alianţe cu indezirabili de la UDMR. Pentru că Băsescu şi PDL îşi sapă singuri groapa, cu disperare şi prostie. Şi în timp ce ei scad în sondaje, UDMR şi aliatul Tokes (nu vă faceţi iluzii, sunt aliaţi de când există şi unii şi alţii) rămân electoral pe aceleaşi poziţii, adică voturile fiecărui ungur din ţara asta. Doar 13% din români ar mai vota cu PD-L şi peste 80% nu mai au încredere în Boc şi Băsescu. Şi ca o dovadă a cum nu vedem pădurea de copaci, aţi observat că majoritatea românilor nu sunt nemulţumiţi de activitatea miniştrilor UDMR? Nici de marghiteanul Cseke care a introdus coplata serviciilor gratuite şi politia concediilor medicale, nici de Borbely care face, efectiv, nimic, nici de ministrul Culturii care permite distugerea operei de la Constanţa şi alocă bani doar pentru renovarea castelelor grofilor din Ardeal şi nici de vicepremierul Marko Bela care face apoligia crimelor etnice din 15 martie 1990. Ei oare nu sunt de vină pentru ce se întâmplă? Nu fac parte din actualul guvern? Nu au făcut parte din TOATE guvernele din 1990 încoace? Ei nu au devalizat, nu au furat, nu au minţit, nu au privatizat ilegal? Nu vedeţi că niciun politician UDMR nu pare interesat de criza economică, de măsurile austeritate şi că sunt preocupaţi exclusiv de problemele lor etnice, a se citi “probleme psihice”?

Până o să înveţe şi Băsescu că cu ungurii, istoric şi uman vorbind, nu se pot face alianţe, prea multe lucruri vor fi pierdute, atât pentru partidul său dar, şi mai important, pentru România şi pentru români.

George Bara

sursa: http://www.napocanews.ro/2010/07/udmr-si-tokes-premiul-intai-la-alba-neagra-politica-cum-si-au-luat-o-singuri-in-bot-basescu-si-pd-l.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu