Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

miercuri, 11 august 2010

Senatorul Badea: trebuie refăcută lista de priorităţi a politicii româneşti în problema românilor de pretutindeni

viorel_im_2010.jpg

In cadrul lucrarilor Universitatii de Vara de la Izvoru Muresului, Vicepreşedintele Comisiei de Politică Externă din Senatul României, Viorel Badea, a declarat că trebuie refăcută lista de priorităţi a politicii româneşti şi problema românilor de pretutindeni să fie situată în capătul de sus al listei.

„Traversăm cu toţii o criză de neîncredere, o criză identitară, cum ar spune Ţuţea, nu mai ştim de unde venim şi unde ne ducem. Din ce în ce mai mult este atacată autoritatea de stat, oamenii politici sunt anatemizaţi, Biserica e atarnată în cui, tot ceea ce ar putea să însemne un pilon de încredere este pus la colţ , iar scopul este diluarea identităţii noastre naţionale şi spiritule. De aceea cred că este absolut necesar ca semnalele noastre să fie cât mai intens mediatizate şi diseminate”, a declarat Viorel Badea.

„Noi ca parlamentari trebuie să-i determinăm pe decidenţii politici să se aplece cu mai multă responsabilitate asupta problemelor comunităţilor româneşti din afara graniţelor. Din păcate sunt puţini oameni politici români conştienţi de ceea ce se întâmplă în jurul lor şi mulţi dintre ei privesc mai mult spre latura materială a vieţii, decât cea spirituală. Sunt foarte puţini cărora le pasă de românii din afară, ei consideră aceste comnităţi în afara neamului românesc, nu numai în afara actualelor graniţe”, a mai spus senatorul Viorel Badea.

In opinia senatorului Badea cele mai mari probleme privind păstrarea identităţii le au românii din Valea Timocului, din Ucraina, „asupra cărora se exercită o presiune de îndepărtarea de studiul limbii, civiliaţiei şi culturii române”, dar şi aromânii din Balcani.

Sursa: Timocpress

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu