Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

miercuri, 11 august 2010

ONU le da cu flit extremistilor maghiari din UDMR si PCM. Romania, exemplu de respectare a drepturilor minoritatilor!

Cotidianul Romania Libera titreaza azi in editia sa electronica:

"Membrii Comitetului au apreciat eforturile depuse de România pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă romii, subliniind că aceasta este prezentă în toate statele europene şi că este necesară o abordare europeană şi combaterea politicilor discriminatorii ale "unor state europene", în condiţiile în care romii sunt cetăţeni europeni, cu aceleaşi drepturi şi obligaţii. Franţa va trebui să dea explicaţii miercuri şi joi privind politica faţă de romi Comitetului ONU. În 2005, Parisul a fost criticat deja pentru situaţia romilor, iar experţii ONU au apreciat că recomandările de atunci nu au fost urmate. Comitetul a apreciat şi decizia Bucureştiului de a recunoaşte romii ca victime ale Holocaustului.

De asemenea, România a fost felicitată pentru că delegaţia sa, prezentă la lucrări, a fost condusă de un reprezentant al minorităţii maghiare, ceea ce arată că minoritatea respectivă nu este marginalizată. Atât delegaţia României, cât şi membrii Comitetului au subliniat că aspecte cum ar fi autonomia teritorială nu fac obiectul Convenţiei pentru eliminarea tuturor formelor de discriminare rasială şi nu corespund mandatului Comitetului."

Integral in Romania Libera

Vezi si http://tanasadan.blogspot.com/2010/08/document-udmr-impotriva-romaniei.html

http://tanasadan.blogspot.com/2010/08/adevarul-oamenii-udmr-si-ai-lui-tokes.html

http://tanasadan.blogspot.com/2010/08/udmr-impotriva-romaniei-raportul.html

Sursa: blogul lui dan tanasa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu