Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

miercuri, 11 august 2010

Vagon pentru biciclete pe ruta Bucureşti-Sibiu

Calatorii pe ruta Bucuresti-Sibiu isi vor putea lua gratuit, incepand de maine, bicicletele in tren, dupa ce conducerea CFR Calatori a decis sa introduca vagoane speciale pentru biciclete in perioada festivalului ARTmania, scrie green-report.ro

Vagoanele de biciclete vor fi disponibile doar pe durata "ARTmania Festival Sibiu-Music and Arts International Festival", in intervalul 10-20 august

"Nu este un serviciu fix, in sensul ca vagoanele pentru biciclete se introduc pe anumite rute si in anumite perioade, in functie de cerere, de dotarea trenurilor, de sezon, in urma solicitarilor si rezultatelor sondajelor pe care le facem. Daca a existat cerere, au fost introduse astfel de vagoane in zonele turistice", a declarat directorul CFR Calatori, Alexandru Dumitrescu. El a explicat ca accesul cu bicicleta este permis in orice tip de vagon, atat timp cat acest lucru nu ii deranjeaza pe calatori.

Potrivit reprezentantilor CFR Calatori, trenurile destinate calatorilor cu biciclete sunt 1621, 1622 Bucuresti Nord - Sibiu si retur si circula dupa urmatorul program: plecare Bucuresti Nord la ora 9.50, sosire Sibiu la ora 17.11 si plecare din Sibiu la ora 13.40 si sosire in Bucuresti Nord la ora 21.12. Transportul bicicletelor este gratuit.

Vagoane permanente pentru biciclete

In afara de trenurile spre Sibiu, cu vagoane de biciclete temporare, iubitorii de excursii pe doua roti au la dispozitie doua rute de transport

feroviar pe care isi pot lua oricand bicicletele. Cele doua accelerate au cate un vagon permanent prevazut cu spatii pentru biciclete si schiuri si circula de la Bucuresti Nord spre Satu Mare si Brasov.

Serviciu este gratuit, iar capacitatea de transport pe vagon este de opt biciclete si 24 de perechi de schiuri.

Potrivit reglementarilor CFR, in absenta vagoanelor speciale, un calator isi poate lua gratuit doar o bicicleta pliabila sau demontabila, cu conditia sa nu-i incomodeze pe ceilalti calatori. De asemenea, accesul cu o bicicleta fixa este permis, pe baza unei taxe, in functie de gabaritul acesteia.

Cu bicicleta I'Velo la ARTmania

Vizitatorii festivalului ARTmania vor putea sa imbine distractia cu miscarea folosind gratuit, in perioada 13-15 august, una dintre biciclete I'Velo puse la dispozitie special pentru ei.
In felul acesta, cei prezenti vor avea posibilitatea de a se deplasa cu usurinta de la un eveniment la altul, intr-un mod placut si prietenos cu mediul.

Initiativa apartine organizatorilor ARTmania Festival si Raiffeisen Bank, in parteneriat cu Asociatia Green Revolution. In total, un numar de 75 de biciclete vor putea fi inchiriate gratuit de vineri pana duminica, din Piata Mica, intre orele 09:00 si 21:00.

Verde la biciclete in tot orasul

Sibiul va deveni in weekend-ul urmator un oras al evenimentelor culturale, dar si al transportului curat, oferind facilitatile necesare ciclismulului urban civilizat: spatii pentru parcarea

bicicletelor in centrul istoric, dar si o pista pentru biciclete. Mai mult, accesul cu biciclete este permis in tot orasul, inclusiv in cetatea medievala.

In urma cu o luna, Primaria Municipiului Sibiu a finalizat ultimul tronson al pistei pentru biciclete, care incepe de langa Stadionul Municipal si ajunge in apropierea Muzeului Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA. Banda speciala are o lungime totala de 8,2 kilometri.
Raiffeisen Bank, in parteneriat cu asociatia Green Revolution, a lansat in acest an I'Velo, primul program de bike sharing gratuit, cu centre in Bucuresti, Targu Mures, Cluj, Iasi si Constanta.

Ajuns la cea de-a cincea editie, ARTmania Festival 2010 prezinta sase concerte in Piata Mare in zilele de vineri si sambata, dar si evenimente

alternative in weekend-ul 13-15 august, unde publicul are acces in baza biletelor sau a abonamentelor valabile pentru Piata Mare. In functie de perioada achizitiei costurile sunt: intre 1 iunie - 12 august: 90 RON pe zi si 160 pentru abonamente, iar intre 13-15 august: 110 RON pe zi si 180 RON pentru abonamente.

Sursa: www.green.report.ro (Raluca Petrescu)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu