Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

miercuri, 18 august 2010

Trafic şi consum de droguri în tabăra EMI de la Gheorghieni

Trafic şi consum de droguri în tabăra EMI de la Gheorghieni

Doi adolescenţi din Târgu Mureş, participanţi la Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal (“Erdely Magyar Ifiak” – EMI), desfăşurată săptămâna trecută în apropierea oraşului Gheorgheni, au fost prinşi cu droguri pe care intenţionau să le comercializeze.

Şeful Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Harghita a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă organizată la sediul Poliţiei Judeţene din Miercurea Ciuc, că sâmbăta trecută s-a primit o sesizare de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, conform căreia în cadrul taberei EMI un tânăr a încercat să comercializeze fragmente vegetale, suspecte a fi droguri.

Poliţiştii antidrog au mers în tabără şi, cu sprijinul poliţiştilor din Gheorgheni, au identificat doi tineri de 16 şi 17 ani, ambii din Târgu Mureş, care deţineau în vederea comercializării şi a consumului propriu cantitatea de 67,3 de grame de cannabis.

În timpul audierilor, adolescentul de 16 ani le-a spus poliţiştilor că, în cursul lunii iulie, a recoltat plantele de cannabis dintr-o floră spontană şi apoi le-a depozitat acasă.

El le-a povestit anchetatorilor că, la începutul săptămânii trecute, a venit de la Târgu Mureş, împreună cu prietena sa de 17 ani, în Tabăra de la Gheorgheni, intenţionând să comercializeze şi să consume drogurile acolo.

Cei doi adolescenţi sunt cercetaţi în libertate pentru trafic de droguri de risc, fără drept, şi deţinere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu.

Totodată, procurorul DIICOT a dispus măsura obligării celor doi tineri de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe o durată de 30 de zile.

Pentru infracţiunile de care sunt acuzaţi, tinerii riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 15 ani.

sursa: Mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu