Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

joi, 5 august 2010

COVASNA SI HARGHITA FIERB DE ANTIROMANISM SI ANTISEMITISM. Primarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert, a autorizat actiuni antisemite in oras! VIDEO

Parchetul de pe langa Tribunalul Harghita a inceput urmarirea penala impotriva lui Csibi Barna, Szocs Tibor şi Puskas Andras Miklos, toti trei membri ai mai multor organizatii extremiste maghiare


Trei tineri din Miercurea Ciuc, toti de etnie maghiara, s-au ales cu dosare penale pentru instigare la discriminare. Csibi Barna, Szocs Tibor şi Puskas Andras Miklos au afisat in data de 6 aprilie 2010, in fata supermarketului Kaufland din oras o pancarta pe care se putea citi, doar in limba maghiara, "Rusine sa-ti fie, iar ai cumparat de la evrei" (foto).Afisul folosit de cei trei (Cisibi Barna este angajatul Directiei Finantelor Publice Harghita!) este identic cu cel folosit impotriva evreilor in Ungaria in 1944, in perioada Guvernului Ferenc Szalasi, perioada in care au fost executati 200.000 de evrei. Actiunea celor trei etnici maghiari a primit autorizarea Primariei Miercurea Ciuc in data de 06.04.2010.
Csibi Barna si Szocs Tibor sunt initiatorii proiectului de hotarare prin care se doreste schimbarea denumirii strazii Mihai Eminescu din Miercurea Ciuc in strada Attila, pe motiv ca poetul roman e hungarofob si xenofob.






PS: astept cu interes reactia organizatiilor evreilor din Romania la aceasta mizerie patronata de catre primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert (foto)!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu