Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

miercuri, 11 august 2010

Un bărbat din comuna harghiteană Cârţa a descoperit trei grenade în gospodăria sa. Grenadele, aflate în stare activă, au fost distruse într-un poligon

Un bărbat din comuna harghiteană Cârţa a descoperit trei grenade în gospodăria sa. Grenadele, aflate în stare activă, au fost distruse într-un poligon de specialiştii ISU, informează Mediafax.

"Grenadele ofensive, de producţie Ungaria, provenind din Primul Război Mondial, erau în stare activă, aveau pârghiile de siguranţă şi, dacă cineva trăgea de ele, se putea produce o tragedie", a afirmat reprezentantul Serviciului Pirotehnic din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Adrian Bârnoagă.

În urmă cu o zi, un localnic din Cârţa a mers la postul comunal de Poliţie pentru a anunţa că a găsit sub acoperişul şurii pe care o demola trei grenade. Poliţiştii au anunţat la rândul lor Serviciul Arme, Muniţii, Explozivi.

Grenadele au fost distruse într-un poligon improvizat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu