Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

vineri, 25 martie 2011

PRESEDINTELE PNL Sfantu Gheorghe, Madalin Guruianu, nevoit sa apeleze la "kenyér margarinnal": are venituri anuale de 15.200 lei si datorii de peste 2

Criza economica l-a afecat rau de tot pe presedintele PNL Sfantu Gheorghe, Madalin Guruianu (foto), consilier local din partea PNL in cadrul CL Sfantu Gheorghe. Dupa cum reiese din ultima declaratie de avere postata pe pagina de internet a Primariei Sfantu Gheorghe, liberalul a reusit sa se indatoreze in 2010 cu suma de 103.398 lei. Un calcul simplu arata ca Guruianu are datorii anuale de peste 21.000 de lei la un venit de 15.200 lei. Suflet nobil, Guruianu continua sa lucreze "for free" pentru Clubul Sepsi BC ca "PR manger" in conditiile in care datoriile sale depasesc cu mult veniturile declarate.


Sursa declaratie de avere aici.

PROPAGANDA IN FAVOAREA AUTONOMIEI PE CRITERII ETNICE. Dan Manolachescu, presedintele PDL Covasna, a primit 10.000 de lei din bugetul Consiliului...

PROPAGANDA IN FAVOAREA AUTONOMIEI PE CRITERII ETNICE. Dan Manolachescu, presedintele PDL Covasna, a primit 10.000 de lei din bugetul Consiliului Judetean Covasna pentru a-si promova maculatura "Mituri ale tinutului secuiesc"!



Consiliul Judetean Covasna a alocat in 2010 suma de 10.000 lei pentru promovarea cartii "Mituri ale Tinutului Secuiesc", al carei autor este presedintele PDL Covasna, Dan Manolachescu. Asa reiese din anexa nr. 5 a Hotararii nr. 46/2010 a Consiliului Judetean Covasna. Lucrarea, fara niciun fel de valoare, serveste intereselor autonomiste ale UDMR, aceasta finantare fiind de fapt o noua concretizare a prieteniei care il leaga pe Manolachescu de liderii locali ai UDMR.

Sursa: blog DAN TANASA

DOAR SECTIA MAGHIARA a Ansamblului "Muresul", finantat din bugetul CJ Mures, are pagina de internet! Pentru sectia romana nu s-au mai gasit fonduri!

Detalii aici.

PREFECTURA COVASNA catre PRESEDINTELE CJ COVASNA, UDMR-istul TAMAS SANDOR: "Pozitia dvs. tradeaza o conduita nedemna pentru o autoritate publica de ra


TARA ARDE SI UDMR SE PIAPTANA. CJ Harghita a alocat 50.000 de lei in 2011 pentru derularea programului de sprijinire a valorilor ecvestre! Bineinteles

Aceasta hotarare a fost adoptata de CJ Harghita in sedinta din 11 martie 2011.

CJ HR - HOTLovasProgramok

Dr. Csiki Csongor, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea-Ciuc, acuzat de comportament ofensator!

Stare de tensiune la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea-Ciuc

Şefii de secţii solicită demiterea directorului medical, acuzat de comportament ofensator
Şefii de secţie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea-Ciuc solicită demiterea din funcţie a directorului medical, dr. Csiki Csongor (foto), pe care îl acuză de comportament jignitor şi ofensator.
Managerul spitalului, dr. Demeter Ferenc, a declarat că nemulţumirile au fost generate de intenţia conducerii de a organiza un ,,examen intern", pentru posturile de şefi de secţie, în condiţiile în care contractele celor care ocupau aceste funcţii expirau.
Potrivit unor surse din cadrul spitalului, la şedinţa organizată pe această temă, în urmă cu aproximativ două săptămâni, directorul medical, dr. Csiki Csongor, le-ar fi vorbit urât colegilor săi, pe care i-ar fi catalogat ca fiind învechiţi şi comunişti şi pe care i-ar fi ameninţat că îi poate schimba oricând doreşte.
Managerul spitalului, dr. Demeter, a refuzat să facă vreun comentariu despre ceea ce s-a întâmplat la respectiva şedinţă, dar a recunoscut că i-a fost înaintată o solicitare, semnată de 17 şefi de secţie, în care aceştia cer eliberarea din funcţie a dr. Csiki.
Sursa foto aici.

Liceul de fete „Domnița Ileana” din Bălţi


    Arhitect: E.R. Spirer.
    Este formată dintr-un complex de clădiri, construite iniţial pentru învăţământul mediu general şi special, amplasate într-un cartier urban. Prima clădire a fost fondată în 1934, amplasată la colţul obtuz al cartierului format de strada - Regina Maria şi strada Puşkin. În imaginile publicate pe blog puteţi vedea blocul liceului pentru fete "Domniţa Ileana", construită în stilul neo-românesc cu elemente puternice a stilului modernist şi constructivist. Clădirea este construită în două etaje, are structură planimetrică obişnuită pentru şcoli cu clase amplasate de o parte a coridoarelor lungi şi luminate din abundenţă de lumina solară, cu internate la subsol sau la ultimul etaj. Aspectul lor exterior este individualizat prin detalii şi combinaţii volumetrice specifice curentelor stilistice contemporane.

EPURAREA ETNICA A ROMANILOR DIN COVASNA. Consilierii UDMR si PCM din cadrul Consiliului Local Sfantu Gheorghe le blocheaza romanilor accesul la finant

Doar 4.8% din bugetul Primariei Sfantu Gheorghe destinat proiectelor culturale a fost alocat romanilor


Primaria Sfantu Gheorghe a publicat pe pagina sa de internet lista finala a proiectelor culturale care vor beneficia, in semestrul I al acestui an, de finantare din bugetul public al Primariei Sfantu Gheorghe.
Detaliile cuprinse in aceasta lista sunt o noua dovada a epurarii etnice pe care Uniunea Democrata Maghiara din Romania (UDMR) si Partidul Civic Maghiar (PCM), cele doua formatiuni politice care controleaza Consiliul Local Sfantu Gheorghe, o orchestreaza impotriva comunitatii romanilor din Sfantu Gheorghe.
Mult invocatul, de catre liderii UDMR, principiu al proportionalitatii etnice, in fapt esenta celui mai infect sovinism care caracterizeaza politica UDMR si PCM, este folosit de catre UDMR doar atunci cand acesta foloseste intereselor formatiunii maghiare. Asta pentru ca, desi reprezinta peste 17% din populatia orasului, fondurile alocate de Primaria Sfantu Gheorghe proiectelor organizate de asociatii romanesti sunt de doar 4.8%, adica 4800 de lei din cei 99150 lei alocati de Primaria Sfantu Gheorghe in semestrul I al 2011.

Rezultate Proiecte Culturale SEM I 2011

Sursa lista proiecte aici.

DOCUMENT STUPEFIANT. ACADEMIA ROMANA a girat sintagma "tinutul secuiesc" in cazul stemei comunei Ilieni! Acad. Dan Berindei confirma!

Un document, in opinia mea stupefiant, confirma complicitatea Academiei Romane in avizarea favorabila a stemei comunei Ilieni, judetul Covasna. Acad. Dan Berindei explica, intr-un document din iulie 2010, motivele pentru care respectivul proiect de stema a fost avizat favorabil de catre comisie in ciuda faptului ca proiectul de hotarare inaintat spre aprobare Guvernului Romaniei prin care a fost adoptata aceasta stema continea sintagma "tinutul secuiesc", la propunerea CL Ilieni si cu avizul comisiei locale dar si a celei din cadrul Academiei Romane. Atitudinea si motivatia academicianului mi se pare halucinanta, avand in vedere pozitia dansului, atitudine potrivita mai degraba unui ignorant, nu unui membru al Academiei Romane. Dansul sustine ca in acest caz a fost avizat proiectul de stema si nu expunerea de motive, de parca avizarea acestui proiect de stema s-ar fi putut face fara expunerea de motive, care face parte integranta a proiectului de avizare al stemei. La fel de halucinanta mi se pare si comparatia Tarii Hategului cu "tinutul secuiesc" si preocuparea suspecta pentru istoria "tinutului secuiesc".
Detalii aici http://tanasadan.blogspot.com/2011/03/document-socant-ministerul.html

PS: ii multumesc prietenului care mi-a facilitat accesul la acest document!

www.adevarul.ro/moldova: „O nouă Unire cu România este posibilă prin Uniunea Europeană“

  • Anastasia Nani

Marşul Unirii din Chişinău a fost autorizat pentru prima dată anul trecut şi s-a desfăşurat fără incidente

Marşul Unirii din Chişinău a fost autorizat pentru prima dată anul trecut şi s-a desfăşurat fără incidente

La 93 de ani de când s-a votat alipirea Basarabiei de ţara-mamă, analiştii politici spun că o reunificare a celor două state româneşti ar fi posibilă azi doar prin eurointegrarea Moldovei. Sondajele sociologice arată că doar 7% din moldoveni vor unirea cu România, iar mulţi pot spune cu greu ce s-a întâmplat la 27 martie 1918.

Clădirea Sfatului Ţării, cu podea de lemn gata să se prăbuşească şi curtea interioară în paragină, încă mai păstrează atmosfera anului 1918. În imobilul în care s-a votat, acum 93 de ani, actul Unirii Basarabiei cu România, se află astăzi Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice.

Pereţii fisuraţi n-au mai fost tencuiţi de ani buni, iar multe dintre ferestrele şi uşile vechi de un secol sunt jerpelite. Sala de la etajul doi, unde a fost votată Unirea, este plină de scaune „moderne" de plastic şi aluminiu. Elementele decorative vechi şi scările din fier forjat sunt singurele care mai dau un aer nobil edificiului.

Foto: Clădirea Sfatului Ţării în perioada interbelică

Foto: Încăperea unde s-a votat Unirea este astăzi sală de festivităţi

„AZI E DOAR UN VIS TRECUT"


Studenţii cu greu pot spune ceva despre evenimentul din 27 martie 1918. „Lăsaţi-mă", dă din mână un tânăr. „Este ziua teatrului", spune o altă studentă. Mihai Bobână (21 de ani) intră în vorbă: „Când am venit la facultate am fost întrebaţi: «Ştiţi că este o clădire istorică?». Ne-am mirat, văzând pereţi gata să cadă". Tânărul nu crede într-o nouă unire cu România. „Poate că atunci, în 1918, Unirea a fost o speranţă, acum însă este doar un vis trecut", ne-a spus Mihai Bobână.


Istoricul Mihai Taşcă spune că, de fapt, Unirea din 1918 a fost o salvare pentru moldoveni. „Timp de 60 de ani sovieticii ne-au spus că Sfatul Ţării a fost un organ trădător. Adevărul însă e că, fără actul de acum 93 de ani, ne-am fi pierdut ca naţiune. Dacă Basarabia nu s-ar fi aflat timp de 22 de ani în componenţa României, astăzi Moldova dintre Prut şi Nistru ar fi fost un fel de Transnistrie, deznaţionalizată şi fără memorie istorică", explică Mihai Taşcă.


UNIREA DIVIZEAZĂ POLITICIENII


Cât priveşte politicienii moldoveni, Unirea de la 1918 este încă un subiect ce-i ţine pe baricade. „Pentru majoritatea moldovenilor nu este o sărbătoare. Respect opiniile fiecăruia, dar numai în limitele ce nu contravin statalităţii Moldovei", susţine deputatul comunist Igor Dodon. O părere diametral opusă are deputatul liberal Ion Hadârcă. „Este o dată importantă pentru noi. Mă mândresc că sunt din Bălţi, de unde provin fruntaşi ai Sfatului Ţării precum Anton Crihan şi Pantelimon Halippa", ne-a declarat Ion Hadârcă.


Foto: Clădirea Sfatului Ţării

Sondajele sociologice arată că unirea cu România este dorită de puţini moldoveni. „Este vorba de vreo 7% din populaţie. Au trecut 20 de ani de la momentul în care Unirea ar fi fost oarecum posibilă. Unii politicieni care susţin acest curent declară că foarte multă lume îşi doreşte acest lucru, dar realitatea n-a fost niciodată asta", afirmă Doru Petruti, directorul companiei sociologice IMAS.


Şi analiştii politici declară că Unirea este puţin probabilă azi. „Pentru mulţi e mai actuală integrarea în UE. Ideea Unirii va fi mereu readusă în prim-plan, dar din punct de vedere politic este irealizabilă", explică Victor Chirilă, directorul executiv al Asociaţiei pentru Politică Externă.

Citeşte şi:

Primul moldovean român şi în acte

CHIŞINĂU, 27 MARTIE 1918


Unirea Basarabiei cu România a fost votată de către Sfatul Ţării pe 27 martie, 1918. Atunci, pentru unire au votat 86 de deputaţi, trei au fost împotrivă, iar 36 s-au abţinut. Dintre toate provinciile româneşti aflate sub dominaţie străină, Basarabia a fost prima care s-a unit cu România, fiind urmată de Bucovina şi Transilvania. Ulterior, acestea au format România Mare.

Serbare pe ambele maluri

Unirea Basarabiei cu România va fi marcaţă pe ambele maluri ale Prutului. Pe 27 martie, atât moldovenii cât şi românii vor putea participa la concerte, expoziţii de fotografie, proiecţii de filme şi dezbateri organizate sub genericul „Zilele Basarabiei".
25 martie, ora 10.00, la Sala Senatului a Universităţii din Bucureşti: deschiderea oficială a festivalului „Zilele Basarabiei".
26 martie, ora 11.00, Bucureşti: spectacolul de teatru „Caviar, Vodka şi Bye Bye".
26 martie, Bucureşti: contert susţinut de Alexandrina Hristov & Band, Snails, Gândul Mâţei şi Paralela 47.
26 martie, ora 18.00, Chişinău, Teatrul Ginta Latină: concertul „Cântece care ne-au însoţit istoria".
27 martie, Chişinău: depuneri de flori la mormintele membrilor Sfatului Ţării.
Tot duminică, la Chişinău, grupurile „Spirit Românesc" şi ,,Deşteptarea" vor organiza, cu începere de la ora 14.00, un marş ce va culmina cu Horă a Unirii.

sursa: http://www.adevarul.ro/moldova/social/Unire-Romania-posibila-Uniunea-Europeana_0_450555151.html

Profesorul Giurescu despre regionalizarea si destramarea Romaniei pe mana UDMR

(Treceti de primele 10 minute de reclama)

duminică, 20 martie 2011

roncea.ro: Hackerii nationalisti au pus Ungaria la pamant: Avram Iancu suntem toti! Romanian National Security spala fata Romaniei de rusinea tacerii

Sursa: http://roncea.ro/2011/03/20/hackerii-nationalisti-au-pus-ungaria-la-pamant-avram-iancu-suntem-toti-romanian-national-security/

Hackerii nationalisti au pus Ungaria la pamant: Avram Iancu suntem toti! Romanian National Security spala fata Romaniei de rusinea tacerii tradatoare a Coalitiei PDL-UDMR. Hackerii romani au ras Magyar Hirlap, Budapest Times si vreo trei televiziuni. RNS: “Nu vom uita şi nu vom ierta”. Sa traiasca!

WP Greet Box icon
Hello there! If you are new here, you might want to subscribe to the RSS feed for updates on this topic.

Atacul din această dimineaţă a afectat patru dintre cele mai importante surse de informaţie din Ungaria, printre care amintim tv2.hu (#1, #2, #3), budapesttimes.hu, magyarhirlap.hu şi echotv.hu. Site-urile sunt si acum indisponibile. :)

Romanian National Security
Aparam Onoarea Tarii Noastre

„V-aţi înşelat crezând că la o palmă dată istoriei şi poporului Român (15.03.2011) noi vom întoarce şi celălalt obraz. Conştiinţa naţională ne obligă să luăm măsurile morale pentru ca Eroii Neamului Român să se odihnească în continuare în linişte. I-ati inviat din somnul lor cel vesnic pentru a-i defaima, le-ati profanat mormantul prin dezinformare, si i-ati “spanzurat” crezand in falsa razbunare.
Acesta este raspunsul dat celor care au uitat ca maghiarii reprezinta o minoritate in Romania, celor care inca nu au realizat ca Mihai Eminescu este pretuit la rangul de simbol national, si celor care mai au curaj sa ne tina in propria tara prelegeri de pedeapsa si onoare cand noi inca nu ne-am vinedecat durerea sufleteasca de la pierderea unui campion: Marian Cozma. Odihneasca-se in pace.
Nu vom uita şi nu vom ierta. Puneţi-ne răbdarea la încercare!
Dumnezeu sa fie milostiv cu sufletele voastre. Asa patesc toti cei care gresesc impotriva natiunii romane“.
“…Nepricopsitii nu pot intelege
Ca nu-i Ardealul un tinut de robi,
El simte si vorbeste romaneste
si nu asteapta legi de la neghiobi”
A doua scrisoare catre Avram Iancu
Adrian Paunescu
Aceasta este mesajul postat de gruparea Romanian National Security pe site-urile publicaţiilor maghiare.

“O organizaţie de hackeri români ce au luat în mâini legea şi pedepsesc statele străine” este deviza celor de la Romanian National Security, care au accesat şi modificat paginile principalelor site-urilor ungureşti, aşa cum au procedat şi cu alte ocazii (vezi mai jos, in baza articolului).

World IT.info: La aproape un an de la ultimile lovituri date de organizaţia Romanian National Security, gruparea a ieşit la iveală, de nicăieri. Pentru cei care au pierdut evenimentele de anul trecut, RNS este o organizaţie de hackeri români ce au luat în mâini legea şi “pedepsesc” statele străine, în special presa online şi televiziunea, accesând şi modificând paginile principale ale acestora în mod neautorizat. Anul trecut a fost un val de atacuri venit din partea grupării îndreptat către state precum UK, Italia, Franţa ce au publicat în media articole şi înregistrări în care românii erau confundaţi cu ţiganii într-un mod josnic.

După acele raiduri, gruparea a intrat în anonimat şi nici până astăzi nu sunt cunoscute informaţii concrete despre băieţii care organizează aceste raiduri. Unii susţin că grupul nu ar fi nici măcar român, deşi mesajele nu prea confirmă acest lucru.

De ce Ungaria?

În urmă cu câteva zile, extremiştii maghiari din Plutonul Secuiesc, organizaţie extremistă afiliată Gărzii Maghiare – respectiv functionarul public Csibi Barna si inca un acolit – , au organizat, la Miercurea Ciuc, cu ocazia Zilei maghiarilor, o manifestaţie publică în care l-au “spânzurat” pe Avram Iancu, liderul moţilor care au luptat în 1848-1949 cu trupele maghiare conduse de Kossuth Lajos.

Analiza atacului

Evenimentul a dat naştere unui val de proteste, care a atins şi gruparea RNS ce la doar 5 zile de la eveniment loveşte puternic Ungaria. Mesajul publicat de aceştia fac referire directă la evenimentul de pe 15.03.2011. Atacul din această dimineaţă a afectat patru dintre cele mai importante surse de informaţie din Ungaria, printre care amintim tv2.hu (#1, #2, #3), budapesttimes.hu, magyarhirlap.hu (site-ul este indisponibil deja) şi echotv.hu. Toate aceste website-uri au avut afectate pagina principală sau o parte din subdomenii. Structura paginii este asemănătoare cu cea folosită în atacurile de anul trecut ce ne poate duce cu gândul la aceeaşi grupare, dar acest lucru nu îl garantează nici ei, şi nici nimeni altcineva momentan. Motivul ce este invocat de mesajul deţinut de site-urile presei şi televiziunii din Ungaria confirmă faptul că ei doar doresc să atragă atenţia asupra faptului că istoria României nu poate fi alterată şi umilită de o minoritate, cum sunt ungurii.

Notă WII : Materialul prezentat reprezintă doar relatarea evenimentului, worldit.info nu a incurajat şi nu incurajează astfel de demersuri. Alte detalii de la WII despre RNS

Nota Roncea.ro: Dimpotriva, eu unul ii incurajez pe baietii de la RNS sa-i arda pe toti bozgorii din lume!

Vezi si: Hackerii de la Romanian National Security au dau azi lectii presei italiene. RNS a atacat cu succes RAI, La Stampa si Corriere della Sera, pe acordurile Baladei lui Ciprian Porumbescu. Urmeaza Spania?

Hackerii de la Romanian National Security, asteptati in Spania dupa ce Partidul Popular ne-a identificat cu “gitanos rumanos, una plaga”. O afirmatie cam grea venita tocmai din una dintre patriile tiganilor. “No queremos rumanos”? FOTO/VIDEO

Hackerii nationalistii de la Romanian National Security promit sa apere onoarea Romaniei in lume. Adica ce ar trebui sa faca statul roman. Interviu cu un web-haiduc. Un cititor Roncea.ro vrea sa ii premieze pe “golanii” RNS cu 1000 de Euro

SRI si FBI cu ochii pe RNS. Hackerii de la Romanian National Security (Securitatea Nationala Romana) sunt aplaudati pe internet de romani din toate colturile lumii. Daily Cotcodac contra-ataca simpatic cu “Salutul frantuzesc”. VIDEO

Ziaristi Online: Tineri bucuresteni au pus Opinca pe Centrul Cultural Maghiar, in replica la spanzurarea lui Avram Iancu. Semnati SCRISOARE DESCHISA adresata premierului Boc: Pana unde va decadea demnitatea nationala in fata UDMR?

UPDATE: Operatiunea Sus Opinca! Lectia de demnitate nationala la Centrul Cultural Maghiar. Avram Iancu suntem toti! FOTO/VIDEO/INFO

Reactii la Scrisoarea Deschisa adresata premierului Emil Boc pentru apararea demnitatii nationale in fata criminalilor unguri, Lajos Kossuth si ai lui: “Umilirea natiei romane a atins cote paroxistice in timpul guvernarii tradatoare si catastrofale a Coalitiei PDL-UDMR”

SCRISOARE DESCHISA adresata premierului Emil Boc: Pana unde va decadea demnitatea nationala in fata UDMR si a intereselor Ungariei asupra Romaniei? Refuzăm farsa istoriei care se repetă si complicitatea morala la crima Kossuth-ilor

Csibi Barna, angajat al “statului roman”, l-a spanzurat pe Avram Iancu in piata publica din Miercurea Ciuc, in fata unor copii. VIDEO. Ma intreb cum ar fi reactionat “statul roman” daca extremistul maghiar il spanzura pe Elie Wiesel

Extremistul maghiar Csibi Barna i se alatura lui Patapievici, Manolescu si Cristi Preda, contra lui Eminescu, la Miercurea Ciuc. Antiromanii de la Garda Secuiasca intra in randul detractorilor violenti ai poetului si gazetarului national.

Sursa: http://roncea.ro/2011/03/20/hackerii-nationalisti-au-pus-ungaria-la-pamant-avram-iancu-suntem-toti-romanian-national-security/

PRIORITATILE UDMR in Harghita. CJ Harghita a alocat 120.000 de lei pentru promovarea salamului "secuiesc" in 2011 si doar 60.000 de lei pentru organiz

PRIORITATILE UDMR in Harghita. CJ Harghita a alocat 120.000 de lei pentru promovarea salamului "secuiesc" in 2011 si doar 60.000 de lei pentru organizarea olimpiadelor judetene in 2011!

CJ harghita a adoptat aceste doua hotarari in sedinta din data de 11 martie 2011. In 2011, CJ Harghita a alocat 60.000 de lei pentru organizarea concursurilor si olimpiadelor judetene si 120.000 de lei pentru promovarea produselor traditionale "secuiesti"! Este evident care sunt prioritatile UDMR in Harghita!

Cj Hr - Hatarare Si Expunere Concurs Olimpiade Invat2011

CJ HR - Hot a Prod Tradit Secuiesti2011

TARA ARDE SI UDMR SE PIAPTANA. CJ Harghita a alocat 50.000 de lei in 2011 echipei de hochei Sport Club Miercurea Ciuc!

TARA ARDE SI UDMR SE PIAPTANA. CJ Harghita a alocat 50.000 de lei in 2011 echipei de hochei Sport Club Miercurea Ciuc!

Aceasta hotarare a fost adoptata de CJ Harghita in sedinta din data de 11 martie 2011.

CJ HR - Hatarozatsubvencio2010doc


EPURAREA ETNICA A ROMANILOR DIN HARGHITA. Anunturile de angajare in cadrul CJ Harghita promovate exclusiv in limba maghiara pe pagina de internet a CJ

Detalii aici.

DOCUMENTAR. 15 martie 1848 si romanii ardeleni

DOCUMENTAR. 15 martie 1848 si romanii ardeleni

15 MARTIE 1848 SI ROMÂNII ARDELENI

vineri, 18 martie 2011

Versul citat de soţia ambasadorului ungar nu e al lui Petofi, ci al lui Wass Albert

Versul citat de către soţia ambasadorului Ungariei la Bucureşti după ce a citit mesajul premierului Viktor Orban nu-i aparţine lui Sandor Petofi, ci lui Wass Albert, care a fost declarat criminal de război, scrie "Gândul".

Politic
Iliescu, despre participarea României la o eventuală operaţiune în Libia: Nu ştiu dacă va fi nevoie 17:48
Baconschi, despre Libia: Suntem pe recepţie, vom lua o decizie internă dacă participăm 15:13
Vanghelie: Primul pas spre normalitate în politica românească - momentul când guvernul vine către un primar din opoziţie 15:07
Versul citat de soţia ambasadorului ungar nu e al lui Petofi, ci al lui Wass Albert 14:54
Oltean: În mod absolut cert, Emil Boc va fi premier cel puţin până la Convenţia Naţională a PDL 13:15

Ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Oszkar Fuzes (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)
Soţia ambasadorului Ungariei şi-a încheiat discursul în care a citat din Viktor Orban cu un vers din Wass Albert: "Legyen Erdély újra, ami volt!" - "Să fie Ardealul din nou ce-a fost!". Acest vers din poemul "Eliberarea Ardealului" a fost rostit în faţa a sute de martori. Wass Albert a fost declarat criminal de război, scrie "Gândul".
Conform cotidianului, strofa din care face parte versul este următoarea: "Legyen Erdély újra, ami volt!/ Óvjuk meg a székelyeket/ a románok rémtetteitől" ("Să fie Ardealul din nou ce-a fost!/ Să-i apărăm pe secui/ De faptele odioase ale românilor").
Ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Oszkar Fuzes, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că nu face niciun comentariu asupra articolelor de presă, precizând însă că soţia lui nu a rostit niciodată vreun poem al lui Albert Wass.
"Soţia mea nu a citit niciodată din Wass Albert ", a spus ambasadorul.
El a ţinut să sublinieze că nu doreşte să facă niciun comentariu pe tema articolelor apărute în presă. "Ţin să subliniez că nu am niciun drept să comentez articolele de presă", a spus ambasadorul.
Totodată, ambasadorul - care a mai spus că poemul rostit la Târgu Mureş era din Petofi Sandor - a adăugat că nici el şi nici soţia lui şi niciun oficial ungar nu au rostit discursuri care să aducă atingere demnităţii naţionale a României.
Conform Wikipedia, Wass Albert a fost un nobil maghiar, deţinând titlul de Conte de Czege şi Szentegyed. S-a născut în 1908, la Răscruci (Judeţul Cluj) şi s-a sinucis la 17 februarie 1998 în Astor, Florida (Statele Unite). A fost fiul lui Endre Wass (1886-1975) şi al baronesei Ilona Bánffy de Losonc (1883-1960). A fost inginer forestier, scriitor şi poet.
În perioada ocupării Transilvaniei de Nord ca urmare a dictatului de la Viena, prin scrierile sale patriotice, Wass a exacerbat relaţiile dintre maghiarii şi românii din Transilvania. Ca răsplată a fost premiat de înalte instituţii academice din Ungaria, fiind numit totodată membru al Academiei Ungare, "pentru cunoştinţele sale forestiere".
În mai 1946, atât Albert Wass, cât şi tatăl său Endre Wass, au fost condamnaţi la moarte în contumacie de Tribunalul Cluj, iar posesiunile le-au fost confiscate, fiind găsiţi responsabili pentru evenimentele care au avut loc în septembrie 1940, când un locotenent ungur, pe nume Pakucs, a arestat şase locuitori din Sucutard şi a executat patru dintre ei (doi români şi două evreice) în localitatea Ţaga.
Albert Wass a fost găsit responsabil şi pentru instigarea şi provocarea măcelului de la Mureşenii de Câmpie, când soldaţi unguri, conduşi de locotenentul Gergely Csordás, au ucis 11 persoane civile.
Wass este în continuare considerat oficial criminal de război, fiind documentat de Muzeul Holocaustului.
Curtea de Apel Cluj a respins, în 10 martie 2008, cererea de revizuire a sentinţei în cazul scriitorului Wass Albert, condamnat la moarte, în 1946, pentru crime de război. Kincses Elod, avocatul familiei Wass, susţine că Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a depus la dosar un act care ar dovedi nevinovăţia lui Wass Albert, cel puţin în cazul crimelor de la Sucutard.
După Revoluţie, senatorul UDMR Gyorgy Frunda a încercat să obţină şi el revizuirea sentinţei, printr-un recurs în anulare care i-a fost însă refuzat.
SUrsa> http://www.mediafax.ro/politic/versul-citat-de-sotia-ambasadorului-ungar-nu-e-al-lui-petofi-ci-al-lui-wass-albert-8073569

Paranoia maghiara, de la Kossuth la Orban. Va avea autorul etnocidului românilor transilvăneni o stradă în Târgu-Mureş? “Tinutul Secuiesc”, stand sepa

Paranoia maghiara, de la Kossuth la Orban. Va avea autorul etnocidului românilor transilvăneni o stradă în Târgu-Mureş? “Tinutul Secuiesc”, stand separat la Palatul Parlamentului. Petofi Sandor, recitat de persona non grata Bajtai Erzsebet
March 18th, 2011 VR 1 Comment »
[Traducere]
Cuvantul Libertatii a publicat la Craiova Scrisoarea Deschisa catre Emil Boc si un articol de Dorin Suciu si Victor Roncea:
Va avea autorul etnocidului românilor transilvăneni o stradă în Târgu-Mureş?
Luni, 21 martie ac, se decide la Curtea de Apel Craiova, după cinci ani de procese, dacă autorul etnocidului românilor transilvăneni de la 1848 va avea o stradă în Târgu-Mureş, cu numele lui, blestemat de urmaşii victimelor: Lajos Kossuth. Mai mulţi jurnalişti şi scriitori i-au adresat o scrisoare deschisă premierului Emil Boc pentru a-l avertiza asupra nivelului de batjocorire a demnităţii naţionale la care au ajuns partenerii de Guvernare ai PD-L, organizaţia etnică UDMR.
În anul 2005, în Târgu-Mureş, oraşul atât de greu încercat de ciocnirile interetnice din martie ’90, câţiva politicieni populişti ai UDMR puneau la cale o farsă pe cât de cinică, pe atât de periculoasă: schimbarea numelui străzii Călăraşilor – corpul de armată decimat în 1877 în luptele pentru independenţa României – cu cel de Lajos Kossuth, personajul care a girat politic, militar şi moral, în anii 1848-1849, etnocidul românilor transilvăneni.
Întreaga „manoperă” fusese orchestrată de consilierii municipali ai UDMR, în ciuda avizului negativ al Comisiei Judeţene de Atribuiri de Denumiri din cadrul Instituţiei Prefectului. Specialiştii acesteia au argumentat zadarnic că denumirea în Târgu-Mureş a unei străzi care să poarte numele lui Kossuth reprezintă o provocare şi o umilire pe cât de inutilă, pe atât de primejdioasă, a populaţiei româneşti. Proiectul însă a fost introdus şi votat în regim de urgenţă, profitându-se de majoritatea pe care pe care şi-au asigurat-o consilierii UDMR cu sprijinul a doi consilieri ai PD!
Documente de stare civilă emise pe o adresă inexistentă!
Continuarea la Ziaristi Online

joi, 17 martie 2011

Cine este Barna Csibi, extremistul maghiar care l-a „spânzurat” pe Avram Iancu şi a provocat SCANDALUL DE ASEARĂ DIN PARLAMENT. Ce spun Laszlo Tokes ş

de Adrian POPESCU |

Cine este Barna Csibi, extremistul maghiar care l-a „spânzurat” pe Avram Iancu şi a provocat SCANDALUL DE ASEARĂ DIN PARLAMENT. Ce spun Laszlo Tokes şi Kelemen Hunor

Scandalul de miercuri seara din Parlamentul României a pornit în momentul în care opoziţia, care-şi pierduse interesul pentru o bătălie deja pierdută (moţiunea de cenzură), a provocat o nouă temă de dezbatere: Parlamentul trebuie să dea un răspuns unei declaraţii provocatoare şi extremiste a premierului ungar Viktor Orban. Rând pe rând, reprezentanţii opoziţiei, dar şi unii de la PDL, au venit la microfon să vorbească despre noul subiect, tema glisând spre gestul unui extremist maghiar care l-a "spânzurat" pe Avram Iancu. Pesediştii şi liberalii s-au indignat, reproşându-i lui Emil Boc că nu face nimic pentru a condamna astfel de gesturi şovine de frica "stăpânilor" săi maghiari.

Crin Antonescu a ridicat primul piatra: "În numele cui veniţi dumneavoastră, domnule prim-ministru, cu ideologii dumneavoastră, cu şmecherii dumneavoastră de toate culorile? În numele cui veniţi atât de vesel aici? În numele angajatorilor, al mediului de afaceri, al angajaţilor, al efigiei spânzurate a lui Avram Iancu, în legătură cu care nu vreţi să ştiţi nimic şi nu daţi doi bani ca să nu supăraţi noul stăpân, care nu mai e Traian Băsescu, ci e Viktor Orban?"


  • Emil Boc: "M-a deranjat enorm gestul cu privire la Avram Iancu făcut de 15 martie şi consider că un asemenea gest nu trebuie să rămână netaxat, dar trebuie să fie taxat de către autorităţile statului, conform legii, şi nu pe alte căi şi pe alte modalităţi. Un asemenea gest, precum cel la adresa lui Avram Iancu, a fost un gest de incitare la ură naţională şi, ca atare, trebuie privit de autorităţile statului, care să-şi facă datoria în consecinţă. De aici, de la aplicarea fermităţii, la respectarea Constituţiei cu privire la caracterul naţional, unitar, suveran al statului român - lucru care există în Constituţie, nu se discută, nu se negociază - la politicianismul ieftin promovat de unii lideri doar cu scopul electoral de moment, cred că ne-a demonstrat că, în România, liderii politici mai au mult de învăţat din ceea ce înseamnă maturitate, înţelepciune şi decenţă politică".

Pe urmă politicienii români i-au făcut o nesperată reclamă extremistului respectiv. De pildă, deputatul PSD Mircea Duşa a spus că, în Harghita, Barna Csibi "interzice" doi oameni: pe Mihai Eminescu şi pe Mircea Duşa. Dacă de Eminescu a auzit toată lumea, dacă de Mircea Duşa, liderul grupului parlamentar PSD din Camera Deputaţilor şi fost prefect de Harghita, a mai auzit cineva, despre Barna Csibi, un personaj care de ani de zile se străduieşte să intre în atenţia opiniei publice şi a radicalilor "mari", nu se ştiu prea multe lucruri.

Faţa şi profilul extremistului Barna Csibi

De câţiva ani, radicalii maghiari tip Tokes Laszlo, Szasz Jeno, preşedintele Partidului Civic Maghiar, sau Izsak Balasz, şeful Consiliului Naţional Secuiesc sunt concuraţi tot mai serios de extremistul Barna Csibi, din Miercurea Ciuc, funcţionar la Direcţia Finanţelor Publice Harghita.

  • În vârstă de 31 de ani, Csibi este cel care, anul trecut, în iulie, la Şcoala de Vară "Tusvanyos" de la Băile Tuşnad, îmbrăcat cu un tricou cu harta României fără Transilvania, l-a întâmpinat pe Traian Băsescu - venit să-l întâlnească acolo pe premierul ungar Orban Viktor - cu o pancartă pe care scria "Domnule Băsescu, paşaportul vă rog!" Aceasta este însă doar una dintre multele provocări pe care Barna Csibi şi le-a trecut în "palmares", în urma cărora s-a ales doar cu două amenzi anulate de instanţele de judecată, plus cu un dosar penal deschis în aprilie 2010 şi aflat încă în stadiul de cercetări la Parchetul Tribunalului Harghita.

Primele sale "performanţe" extremiste datează de prin 2008: o "Constituţie a Ţinutului Secuiesc, stat suveran, independent, unitar şi indivizibil" şi înfiinţarea, cu el pe post de "căpitan", a unei trupe paramilitare botezate "Plutonul Secuiesc din cadrul batalionului Vass Albert al Mişcării Garda Maghiară", aceasta din urmă scoasă în afara legii de autorităţile de la Budapesta din cauza caracterului său fascist.

  • A urmat, în 15 martie 2009, o nouă "ieşire la rampă" rămasă fără nicio urmare din partea autorităţilor: cu ocazia manifestărilor de Ziua Maghiarilor de la Cluj-Napoca, flancat de "locotenenţii" săi Szocs Tibor şi Puskas Andras Miklos, "căpitanul" Barna a defilat în alaiul actualului ministru Cseke Attila, tustrei înbrăcaţi în geci cu însemnele SS şi purtând o pancartă "Ţinutul Secuiesc nu e România!"

În acelaşi an 2009, de 1 Decembrie, alta: tot la Cluj-Napoca, împreună cu cinci acoliţi, Csibi a tulburat desfăşurarea manifestărilor de Ziua Naţională a României, printr-o acţiune provocatoare de "comemorare" a unei grupări paramilitare maghiare care, în 1918, s-a dedat la o serie de acţiuni înpotriva Marii Uniri, inclusiv masacrarea mai multor români în zona Văii Drăganului. Consecinţa: Barna şi colegii săi au fost amendaţi de poliţişti cu 50000 de lei, amenzi anulate însă, la scurt timp, de instanţa de judecată.

Primul dosar penal - scandalul "Să-ţi fie ruşine, iar ai cumpărat de la evrei!"

  • Un an mai târziu, la începutul lui aprilie 2010, lui Barna Csibi i s-a întocmit şi primul dosar penal, la parchetul Tribunalului Harghita, sub acuzaţiile de constituire a unei organizaţii cu caracter fascist, rasist şi xenofob şi instigare la la discriminare rasială. Motivul: împreună cu cei doi "locotenenţi" amintiţi mai înainte, a amplasat la intrarea în supermarketul "Kaufland", prospăt deschis în Miercurea Ciuc, o pancartă cu "Să-ţi fie ruşine, iar ai cumpărat de la evrei!", identică acelora postate în 1944, în Ungaria, în faţa prăvăliilor evreilor. Anunţat de procurori cu surle şi trâmbiţe, la momentul respectiv, dosarul nu a ajuns încă sub ochii judecătorilor, aflându-se şi acum în faza de cercetări.

Barna Csibi n-a "şomat" nici în 2010: după amintitul episod cu "Domnule Băsescu, paşaportul vă rog!" din iulie 2010 de la Tuşnad Băi, şi-a completat "palmaresul" cu o altă serie de acţiuni în acelaşi spirit: un proiect de HCL - hotărâre a Consiliului local Miercurea Ciuc - privind inscripţionarea şi cu caractere runice, din aşa zisul alfabet secuiesc, a denumirii municipiului pe tăbliţele de la intrările în localitate, proiect adoptat de edili, în frunte cu primarul Raduly Robert, dar anulat ulterior de instanţe de judecată, în urma unei acţiuni în contencios administrativ iniţiate de fostul prefect Constantin Strujan; un proiect de HCL pentru demolarea Monumentului Ostaşului Necunoscut aflat în centrul municipiului Miercurea Ciuc, unde au loc festivităţile de Ziua Naţională a României; un proiect de HCL pentru eliminarea denumirii în limba română a municipiului Miercurea Ciuc de pe indicatoarele de la intrările în localitate; proiect de HCL pentru schimbarea denumirii străzii Mihai Eminescu din Miercurea Ciuc în "strada Attila", pe motiv că Eminescu "a fost un xenofob şi un hungarofob, fără nici o legătură cu Miercurea Ciuc". Primul dintre aceste proiecte a şi fost adoptat de edilii din Miercurea Ciuc, în frunte cu primarul udemerist Raduly Robert, fiind însă anulat ulterior de instanţele de judecată, iar celelalte au rămas deocamdată în stadiul de analiză, după ce presa centrală a început să-i ia la întrebări pe edilii din Miercurea Ciuc.

L-a "judecat" pe Avram Iancu pentru "crime împotriva secuilor" - un nou dosar penal

În fine, cea mai recentă provocare extremistă semnată Barna Csibi s-a consumat în după-amiaza zilei de 14 martie 2011 în chip de "prefaţă" la sărbătorirea, a doua zi, a Zilei Maghiarilor: împreună cu cei doi "locotenenţi" ai săi, Csibi a obţinut de la primărie o aprobare pentru o "acţiune de informare publică", transformată apoi într-o "judecare" a lui Avram Iancu, "pentru crime împotriva secuilor", acesta - întruchipat de o păpuşă de cârpă - fiind apoi spânzurat în vecinătatea locului de joacă al unor copii. Urmare acestei noi provocări antiromâneşti, Barna şi colegii săi s-au ales cu un nou dosar penal, procurorii Parchetului Tribunalului Harghita anunţând, miercuri, că s-au autosesizat, după ce fapta a apărut în presă, şi îi cercetează pe cei trei pentru instigare la discriminare. Totodată, potrivit unor surse din Direcţia Finanţelor Publice Harghita, Barna Csibi a fost chemat, tot miercuri, în faţa Comisiei de Disciplină din cadrul instituţiei.

Tokes: "Mă surprinde, ăsta e stilul ţărilor arabe"

Acţiunea provocatoare a lui Barna Csibi din 14 martie a.c. a fost dezavuată formal de Tokes Laszlo, Kelemen Hunor&Co. "Mă surprinde, ăsta e stilul ţărilor arabe. Această acţiune nu are nimic în comun cu tradiţiile de sărbătorire ale maghiarilor, sărbătorile noastre nu se îndreaptă împotriva nimănui", a declarat europarlamentarul Tokes.

Hunor: Noi de fiecare dată am cerut respect pentru ziua noastră naţională, asta e lipsă de respect"

"E regretabil dacă s-a întâmplat aşa ceva, regretabil şi lipsă de respect. Noi de fiecare dată am cerut respect pentru ziua noastră naţională, pentru tradiţiile noastre, pentru sărbătorile noastre, pentru valorile noastre. Şi respectul trebuie să fie reciproc. Nu ştiu dacă a avut aprobare, dacă a fost aprobată de autorităţi, e o problemă", a completat preşedintele UDMR, ministrul Kelemen Hunor. În schimb, Szasz Jeno, liderul Partidului Civic Maghiar, a refuzat orice comentariu: "De ce mă întrebaţi pe mine? Întrebaţi-l pe primarul UDMR din Miercurea Ciuc, dl. Raduly Robert, care i-a dat aprobare, el ştie cel mai bine cum şi de ce".

Raduly, primarul din Miercurea Ciuc: "Ori e plătit, ori are probleme cu capul"

"Ori e plătit de cineva, nu ştiu de cine, să ne provoace, ori are probleme serioase cu capul. Oricum, e ultima dată că mai primeşte o autorizaţie pentru acţiunile sale, cât mai sunt eu primar în Miercurea Ciuc, pentru că i-am aprobat un lucru şi el a făcut altceva", a venit răspunsul edilului Raduly Robert.


Sursa: http://www.gandul.info/politica/cine-este-barna-csibi-extremistul-maghiar-care-l-a-spanzurat-pe-avram-iancu-si-a-provocat-scandalul-de-aseara-din-parlament-ce-spun-laszlo-tokes-si-kelemen-hunor-8069605

Exclusiv - HARTA CENTRALELOR NUCLEARE DIN EUROPA ŞI RUSIA. Plus: România ar putea fi obligată să testeze rezistenţa la cutremure a centralei de la Cer

de Robert VERESS

Exclusiv - HARTA CENTRALELOR NUCLEARE DIN EUROPA ŞI RUSIA. Plus: România ar putea fi obligată să testeze rezistenţa la cutremure a centralei de la Cernavodă

Vajda Borbala, preşedintele Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN), a declarat, pentru gândul, că, deşi nu crede în posibilitatea unui val de apă care să pericliteze funcţionarea şi securitatea centralei de la Cernavodă, nu este exclusă efectuarea unui test de rezistenţă la tsunami a celor două reactoare nucleare româneşti.

De asemenea, înăsprirea criteriilor de aprobare a exploatării centralelor nucleare ar putea obliga România să investească în creşterea rezistenţei la cutremure a centralei de la Cernavodă, mai spune Borbala

Continuare: http://www.gandul.info/news/exclusiv-harta-centralelor-nucleare-din-europa-si-rusia-plus-romania-ar-putea-fi-obligata-sa-testeze-rezistenta-la-cutremure-a-centralei-de-la-cernavoda-8068520

Studiu - Preferinţele românilor în materie de gresie şi faianţă. Află „ce se poartă”

de Loredana VOICULESCU | Ionuţ MORARIU | ieri, 18:43

Studiu - Preferinţele românilor în materie de gresie şi faianţă. Află „ce se poartă”

În România consumul mediu anual de gresie şi faianţă a fost în 2010 de aproximativ 1,2 mp pe cap de locuitor, de cinci ori mai mic decât în Spania

Gusturile românilor în materie de gresie şi faianţă devin tot mai rafinate, arată studiile companiilor de profil. Un sfert dintre românii care îşi schimbă gresia şi faianţa aleg plăci de culoare bej, în timp ce 22% optează pentru nuanţe de albastru, potrivit unei analize furnizate gândul de unul dintre jucătorii de pe piaţa de profil. Studiul mai relevă faptul că maro şi verde sunt alte două tonuri cu mare căutare în acest moment pe piaţa locală.

Continuare: http://www.gandul.info/financiar/studiu-preferintele-romanilor-in-materie-de-gresie-si-faianta-afla-ce-se-poarta-8068295

Avionul supersonic IAR-111 - o minune a tehnicii româneşti

Sebastian Dan

Aeronava este primul supersonic românesc

Aeronava este primul supersonic românesc

Avionul va avea un echipaj format din două persoane - pilot şi navigator. Aeronava este primul supersonic românesc, care va fi lansat la finele anului viitor şi va dezvolta viteze de Mach 2,6 la altitudini de 30.000 de metri.

„IAR-111 va trebui nu numai să contribuie la continuarea tradiţiei numelui IAR (Industria Aeronautică Română - n.r.), ci şi să reprezinte aeronava care să zboare mai sus şi mai repede decât predecesoarele sale, ajutând astfel la progresul României. Mulţumim SC IAR SA Braşov pentru această oportunitate", a declarat pentru Mediafax Dumitru Popescu, preşedintele Asociaţiei Române pentru Cosmonautică şi Aeronautică (ARCA), organizaţie nonguvernamentală, care doreşte să câştige competiţia Google Lunar X Prize şi să lanseze în cosmos prima rachetă românească capabilă să transporte un cosmonaut.

„Este o mare onoare şi obligaţie pentru ARCA să contribuie la tradiţia IAR, care, din 1925 şi până în prezent, a fost purtat de aeronave redutabile pe plan mondial precum: IAR-11CV, IAR-80, IAR-93, IAR-99", se arată într-un comunicat al ARCA.

Avionul supersonic la care ARCA a lucrat în ultimul an este destinat extinderii capacităţilor asociaţiei de lansare a rachetei Haas II, pentru competiţia americană Google Lunar X Prize, precum şi dezvoltării tehnologiilor pentru turismul spaţial.

Primul supersonic românesc

Nava va avea capacitatea de zbor supersonic cu viteza de Mach 1,5 la altitudini de 16.000 de metri, în cazul transportului rachetei Haas II, iar în cazul folosirii ca platformă de dezvoltare a tehnologiilor pentru turismul spaţial, va dezvolta viteze de Mach 2,6 la altitudini de 30.000 de metri. Constructorii aeronavei au mai dezvăluit faptul că, la nivelul cabinei avionului există două paraşute propulsate cu motoare rachetă proprii, iar cabina este separabilă.

Finalizarea lucrărilor la primul avion supersonic românesc este stabilită pentru jumătatea anului 2012, urmată de prima decolare, la sfârşitul anului 2012. Primul zbor supersonic al avionului este prevăzut pentru prima jumătate a anului 2013.

Programul este finanţat integral din surse private, prin sponsorizări şi donaţii. ARCA a decis să nu comunice deocamdată valoarea programului. ARCA a lansat, pe 1 octombrie 2010, prima rachetă spaţială românească, Helen 2, din largul Mării Negre, realizând astfel primul zbor din cadrul competiţiei Google Lunar X Prize, care vizează trimiterea unui robot pe suprafaţa Lunii de o organizaţie privată.

Sursa:http://www.adevarul.ro/locale/brasov/IAR-111_-_o_minune_a_tehnicii_romanesti_0_443956019.html

miercuri, 16 martie 2011

Antonescu: Maghiarii ar trebui să "evalueze ce vrea Divinitatea" doar pe teritoriul Ungariei

Liderul PNL Crin Antonescu a răspuns afirmaţiilor preşedintelui Parlamentului Ungariei, Kövér László, privind "voinţa lui Dumnezeu" în cazul autonomiei Ţinutului Secuiesc, transmiţându-i premierului Viktor Orban să evalueze ce vrea Divinitatea doar pe teritoriul ţării pe care o conduce.

"Protestăm categoric împotriva modului în care preşedintele Parlamentului maghiar îşi permite pe teritoriul României să vorbească despre lucruri care afectează Constituţia României", a spus Antonescu, la finalul şedinţei USL, precizând însă că problema mai mare este lipsa reacţiei din partea autorităţilor române, în frunte cu preşedintele Traian Băsescu.