Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

duminică, 13 martie 2011

Conducerea PCM susţine că nu exclude ca UDMR să se afle "în spatele arestării" primarului din Târgu Secuiesc, Racz Karoly

Conducerea Partidului Civic Maghiar susţine, potrivit Mediafax, că nu exclude ca UDMR să se afle "în spatele arestării" primarului din Târgu Secuiesc, arătând că denunţătorul edilului ar fi un apropiat al UDMR.

Primarul municipiului Târgu Secuiesc, Racz Karoly, a fost reţinut, vineri seară, de procurorii DNA - Serviciul teritorial Braşov, pentru luare de mită, după ce ar fi cerut 41.000 de lei de la administratorul unei societăţi comerciale din localitate pentru a sprijini firma în contractul cu Primăria. Primarul a fost prins, vineri, în flagrant delict de procurorii DNA, în timp ce primea o tranşă de 10.000 de lei de la administratorul societăţii respective.

Sâmbătă seară, magistraţii au emis pe numele primarului un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, iar edilul a anunţat că va ataca cu recurs decizia.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), după încheierea, la 15 februarie 2010, a unui acord-cadru de prestări servicii între municipiul Târgu Secuiesc şi o societate comercială (acord ce avea ca obiect furnizarea de produse de carieră şi balastieră), Racz Karoly, în calitate de primar al oraşului, i-a pretins administratorului firmei respective o sumă de bani în scopul derulării fără probleme a contractului, şi anume "emiterea de comenzi din partea Primăriei şi aprobarea cu celeritate a plăţii produselor livrate".

Astfel, în perioada aprilie 2010 - februarie 2011, Racz Karoly a primit de la administratorul societăţii respective, cu titlu de mită, suma de 41.000 de lei. Societatea a plătit lunar câte 4.000 de lei în perioada aprilie-octombrie, 10.000 de lei în luna noiembrie 2010 şi 3.000 de lei la 17 februarie 2011, potrivit anchetatorilor.

Primarul Racz Karoly se află la primul mandat şi a fost ales pe listele Partidului Civic Maghiar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu