Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

marți, 8 martie 2011

Informatia Harghitei: În 2011, jumătate din veniturile firmei ungureşti RFV vor proveni din România!

Compania RFV din Ungaria a intrat pe piaţa termoficării din România în 2009 şi asigură deja agentul termic în trei oraşe din ţară (Târgu-Mureş, Gheorgheni şi Zalău), iar acum se pregăteşte să cucerească şi alte localităţi din Transilvania. În cazul municipiului Gheorgheni, compania RFV a intrat pe piaţa locală în anul 2009 şi a preluat în concesiune sistemul centralizat de termoficare. Care este avantajul acestei ,,afaceri" pentru edilii din Gheorgheni, pentru primarul Mezei Janos şi secretarul Nagy Istvan, pentru Consiliul local Gheorgheni (CLG), pentru societatea care se ocupa până atunci de asigurarea agentului termic în oraş, respectiv SC GO SA Gheorgheni? Vedeţi, nu am întrebat care este avantajul acestei afaceri şi pentru beneficiari, adică pentru populaţia oraşului, pentru că, după câte vom vedea în continuare, afacerea nu a fost concepută înspre binele plătitorilor gigacaloriei...

Deocamdată, factura pentru consumurile pentru căldură şi apă caldă ale populaţiei nu a fost valoric redusă, ci preţul gigacaloriei s-a scumpit cu circa 4% în noiembrie 2010, faţă de noiembrie 2009. Asta după datele puse la dispoziţie de către ANRSC (Autoritatea Naţională pentru Servicii Comunitare şi Utilităţi), care mai face şi precizarea că gigacaloria produsă în centrale termice pe rumeguş costă 167,99 lei, iar cea pe gaze 326,17 lei! Dar să nu uităm a preciza că prima centrală termică pe rumeguş a fost pusă în funcţiune în Gheorgheni înainte de a se încheia contractul cu firma din Ungaria. De asemenea, şi până atunci s-au cheltuit bani publici pentru modernizarea, respectiv reabilitarea sistemului de termoficare a municipiului Gheorgheni.

Sursa: Informatia Harghitei http://www.informatiahr.go.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu