Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

luni, 14 martie 2011

Reactie a romanilor din Covasna Harghita si Mures la delirul extremist al presedintelui Parlamentului Ungar

Reactie a romanilor din Covasna Harghita si Mures la delirul extremist al presedintelui Parlamentului Ungar

Consiliul Director al Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş (FCRCHM), în numele celor 400 000 de români trăitori în judeţele respective, condamnă declaraţiile făcute de preşedintele Parlamanentului Ungar, Laszlo Kover, la 12 martie 2011, la Târgu-Mures, menite să inducă ideea legitimitatii autonomiei teritoriale pe bază etnică, a Ţinutului secuiesc nu numai ca un drept legal, ci ca pe unul „divin", se arata intr-un comunicat al FCRCHM, preluat de Romanian Global News.

Delir extremist maghiar la Targu Mures

Autonomia ținutului Secuiesc este "voința Divinității"- aceasta este declarația șoc făcută de președintele Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo. Aflat la Târgu-Mureș, acesta a confirmat faptul că statul ungar sprijină dorința de autonomie a secuilor. Oficialul maghiar susține că ceea ce vrea să facă Consiliul Național Secuiesc în România este "legal și corect". Presedintele Parlamentului de la Budapesta este fostul sef al serviciilor secrete maghiare.

FCRCHM

FCRCHM condamna clasa politica romaneasca pentru lipsa de reactie

„Apreciem că o asemenea declaraţie reprezintă o imixtiune brutală în viaţa politică a României, practică care contravine uzanţelor diplomatice şi relaţiilor dintre două ţări vecine, membre ale NATO şi a Uniunii Europene.

Ne exprimăm surprinderea faţă de lipsa de reacţie a clasei politice româneşti faţă de această nouă incitare, prin manipulare, a radicalilor din Consiliile Nationale Secuiesti şi nu numai, pentru obtinerea autonomiei pe criterii teritoriale a unei zone din inima României.

Considerăm că acest episod regretabil are o legătură nemijlocită cu activitatea de fost sef al serviciilor secrete maghiare a domnului Laszlo Kover, recunoscut pentru practicile sale de incitare si intoxicare a minoritatilor maghiare din tările vecine Ungariei.

Solicităm instituţiilor abilitate ale Statului Român să ia măsurile ce se impun pentru respectarea Constituţiei României şi combaterea tuturor manifestărilor neorevizioniste, menite a genera acţiuni destabilizatoare cu consecinţe grave, pe termen mediu şi de perspectivă, asupra populaţiei judeţelor Covasna, Harghita şi Mureş, deopotrivă a românilor, maghiarilor, secuilor şi rromilor şi asupra păcii din această parte a Europei.

Calitatea ţării noastre de mebru a NATO şi a Uniunii Europeane este de natură să confere României un plus de stabilitate doar în măsura în care clasa politică românească va înţelege că aceia care au conceput fluturarea autonomiei etnice ca pe o sursă cronică de frustrare şi tensiuni trebuie, în fine, contracaraţi cu promtitudine, fermitate şi eficienţă", se arata in comunicatul FCRCHM, preluat de Romanian Global News.

Sursa:http://www.rgnpress.ro/categorii/politic/938-reactie-a-romanilor-din-covasna-harghita-si-mures-la-delirul-extremist-al-presedintelui-parlamentului-ungar.html#Scene_1

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu