Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

marți, 15 martie 2011

Vicepremierul Ungariei în Harghita: Cerem autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc. Cum comentaţi?

REALITATEA.NET Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, a declarat marţi, la Miercurea Ciuc, la manifestările organizate cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, că Budapesta sprijină obţinerea autonomiei teritoriale a Ţinutului Secuiesc, scrie adevarul.ro.

Vicepremierul Ungariei, în Harghita: Cerem autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc
Imaginea 1/1"Odată cu depunerea jurământului faţă de statul ungar, la solicitarea cetăţeniei ungare, fraţii noştri din Ardeal au devenit şi fraţii noştri de cetăţenie. Noi sprijinim dezideratul obţinerii autonomiei în zonele locuite de maghiari, pentru că tot ceea ce este normal în Europa trebuie să fie normal în orice ţară a Uniunii Europene. Acolo unde o naţiune trăieşte în minoritate, cerem să i se acorde autonomia culturală, iar acolo unde comunităţile de maghiari trăiesc în majoritate, compact, aşa cum este în Ţinutul Secuiesc, să se acorde autonomia teritorială şi toate formele de autonomie, conform regulilor şi normelor europene", a spus vicepremierul ungar.

Ca în fiecare an, pe 15 martie, este sărbătorită "Ziua maghiarilor de pretutindeni". În mai multe zone din ţară vor fi organizate manifestaţii de amploare. Cu această ocazie, premierul Emil Boc a transmis un mesaj plin de laude: "Maghiarii din România au avut o contribuţie esenţială la salvarea României de la colapsul economic şi au ajutat la reformarea din temelii a statului".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu