Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

vineri, 25 martie 2011

DOCUMENT STUPEFIANT. ACADEMIA ROMANA a girat sintagma "tinutul secuiesc" in cazul stemei comunei Ilieni! Acad. Dan Berindei confirma!

Un document, in opinia mea stupefiant, confirma complicitatea Academiei Romane in avizarea favorabila a stemei comunei Ilieni, judetul Covasna. Acad. Dan Berindei explica, intr-un document din iulie 2010, motivele pentru care respectivul proiect de stema a fost avizat favorabil de catre comisie in ciuda faptului ca proiectul de hotarare inaintat spre aprobare Guvernului Romaniei prin care a fost adoptata aceasta stema continea sintagma "tinutul secuiesc", la propunerea CL Ilieni si cu avizul comisiei locale dar si a celei din cadrul Academiei Romane. Atitudinea si motivatia academicianului mi se pare halucinanta, avand in vedere pozitia dansului, atitudine potrivita mai degraba unui ignorant, nu unui membru al Academiei Romane. Dansul sustine ca in acest caz a fost avizat proiectul de stema si nu expunerea de motive, de parca avizarea acestui proiect de stema s-ar fi putut face fara expunerea de motive, care face parte integranta a proiectului de avizare al stemei. La fel de halucinanta mi se pare si comparatia Tarii Hategului cu "tinutul secuiesc" si preocuparea suspecta pentru istoria "tinutului secuiesc".
Detalii aici http://tanasadan.blogspot.com/2011/03/document-socant-ministerul.html

PS: ii multumesc prietenului care mi-a facilitat accesul la acest document!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu