Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

marți, 15 martie 2011

Avertizaţi, pentru că nu au scris în maghiară

Laurenţiu Ţiţei

Csibi Barna

Csibi Barna

Administratorii unei societăţi din Miercurea Ciuc au primit avertisment de la autorităţile locale, pentru că nu au afişat şi în limba maghiară numele produselor.

Într-o sesizare depusă, la biroul primarulului, Csibi Barna, din localitate, atrăgea atenţia că mai multe ,,corpuri şi panouri de afişaj, firme şi reclame aflate în cadrul municipiului Miercurea-Ciuc nu respectă prevederile art. 1 al Dispoziţiei nr. 1833/2005 [...] emisă de primar".

El spunea că pe acele firme nu apare şi traducerea în limba maghiară, iar reclamantul dădea exemplul unei firme. Pentru a-şi justifica acţiunea, Barna face trimitere şi la două articole din Legea nr. 50 din 1991, privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, care prevede că: ,,preşedinţii consiliilor judeţene, primarii şi organele de control din cadrul autorităţii administraţiei publice locale şi judeţene au obligaţia să urmărească respectarea disciplinei în domeniul autorizării executării lucrărilor în construcţii [...] să aplice sancţiuni sau să se adreseze instanţelor judecătoreşti şi organelor de urmărire penală, după caz".

Sesizarea făcută în ceea ce priveşte societatea comercială a avut şi ecou. Potrivit unor angajaţi, firma a fost avertizată de Primărie să îşi schimbe panoul firmei, în caz contrar urmând să fie amendată.

Sursa: http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Avertizati-pentru_ca_nu_au_scris_in_maghiara_0_437356298.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu