Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

joi, 24 iunie 2010

DOCUMENT. Manifestarea "Ziua celor o mie de fete secuiesti" organizata pe bani publici de catre...Kulturalis es Oroksegvedelmi Miniszterium!

Desi este sponsorizata de un minister din Romania, pliantul de promovare este redactat exclusiv in limba maghiara. Chiar si denumirile institutiilor publice au fost traduse in limba maghiara, in totalitate, desi limba maghiara nu este limba oficiala de stat.


Primaria Miercurea Ciuc, judetul Harghita, impreuna cu Fundatia "O mie de fete secuiesti" vor organiza, in data de 3 iulie 2010, manifestarea "Ziua celor o mie de fete secuiesti"(?!).
Co-organizatorii manifestarii, alaturi de Primaria Miercurea Ciuc, sunt, conform pliantului de promovare, Consiliul Judetean Harghita si Consiliul Judetean Covasna. De asemenea, manifestarea se bucura de sponsorizarea Ministerului Culturii si Patrimoniului National, condus de UDMR-istul Kelemen Hunor (foto), alaturi de Fundatia Communitas si Apa minerala Tusnad.

Pliantul de promovare al evenimentului este redactat in exclusivitate in limba maghiara, chiar daca unul din sponsorii evenimentului este chiar Ministerul Culturii si Patrimoniului National.
eszl2010web
De remarcat faptul ca atunci cand promoveaza manifestari exclusiv pentru comunitatea maghiara din cele doua judete, ca aceasta, autoritatile publice locale din Covasna si Harghita nu reproduc de nicun fel limba romana pe pliantele/afisele de promovare. In schimb, atunci cand promoveaza manifestari si in limba romana, de ochii lumii, limba romana este intotdeauna sub limba maghiara pe aceste afise/pliante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu