Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

joi, 10 iunie 2010

DOCUMENTE. Huzur pe bani publici la CJ Harghita si CJ Covasna. 800 de litri - cota lunara pentru o singura masina la CJ Harghita!

Criza economica ii afecteaza in egala masura atat de angajatii din sectorul privat cat si pe cei din sectorul public. Criza nu afecteaza insa avantul cheltuitor al institutiilor publice.

Peste putin timp milioane de cetateni vor simti in buzunar efectele reducerilor asumate ieri de Guvernul Emil Boc, sustinute de PDL si UDMR. Intrebarea este daca, macar acum, pe timp de criza, autoritalie publice se preocupa de cheltuirea responsabila a fondurilor publice...
Sa luam exemplul parcurilor auto ale Consiliului Judetean Covasna, Harghita si Mures. CJ Mures a cheltuit in 2009 putin peste 90.000 de lei pentru carburantii celor 6 masini aflate in parcul auto propriu. In 2010, fiecare din cele 6 masini are o cota lunara de 350 de litri.

Cum sta treaba in asa-zisul "tinut secuiesc", controlat in totalitate de reprezentantii Uniunii Democrate Maghiare din Romania? Se preocupa conducerile celor doua judete de cheltuirea in mod responsabil a banului public atunci cand vine vorba de masinile din parcul auto propriu?

800 de litri - cota lunara pentru o singura masina la Consiliul Judetean Harghita

Consiliul Judetean Harghita, condus de UDMR-istul Borboly Csaba (foto), este norocosul posesor al unui Wolkswagen Touareg, masina care are singura o cota luna de 800 de litri de conbustibil. In 2009, Borboly Csaba a cheltuit 188750 lei (aprox. 45.000 euro) pe carburantii consumati de masinile din parcul auto al CJ Harghita, dublul sumei cheltuite de Consiliul Judetean Mures.


Saracie lucie in Covasna. Masinile Consiliului Judetean Covasna consuma mult si...degeaba!

Conform Ziarul Financiar, judetul Covasna este unul dintre cele mai sarace judete din tara. Nu si atunci cand e vorba de cheltuit fonduri publice. Consiliul Judetean Covasna este de departe cel mai cheltuitor atunci cand vine vorba de conbustibil pentru masinile din parcul auto propriu. Institutia condusa de UDMR-istul Tamas Sandor (foto), a cheltuit in 2009 peste 45.000 de euro pe conbustibil, dublul sumei cheltuita de Consiliul Judetean Mures. In plus, fiecare masina din parcul propriu are o cota lunara de conbustibil de 400-500 de litri. Se pare ca Consiliul Judetean Covasna alearga cu masinile mai mult a paguba, avand in vedere situatia economica a judetului.
raspuns 4858 Cj Covasna
Un calcul simplu arata ca la o cota de 400 de litri pe luna o masina poate parcurge aproximativ 6250 km/luna. 6250km/luna, la o viteza medie de 50km/ora o masina ar putea functiona continu 125 ore/luna, iar la o zi lucratoare de 8 ore/zi inseamna ca luna de luna masina merge timp de 15 zile cate 8 ore/zi. Intrebarea este cu cat folos "alearga" aceste masini pentru locuitorii celor doua judete?

PS: De remarcat ca niciuna din cele trei adrese nu are reprodusa stema Romaniei, desi legea prevede acest lucru!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu