Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

joi, 10 iunie 2010

Parlamentar roman cu demnitate nationala: Senatorul PDL Iulian Urban, impotriva predarii Istoriei si Geografiei Romaniei in limba maghiara!

Parlamentar roman cu demnitate nationala: Senatorul PDL Iulian Urban, impotriva predarii Istoriei si Geografiei Romaniei in limba maghiara!

Senatorul PDL Iulian Urban anunta pe blogul sau...

Declar raspicat: NU voi vota pentru ca Istoria si Geografia sa se predea in maghiara; Comisia Juridica din Senat a eliminat privilegiile platite din bani publici pentru invatamantul privat


Senatul este Camera Decizionala la proiectul de lege L344/2010 - Proiect de lege - Legea educaţiei naţionale .
Si vreau sa fiu extrem de transant pentru ca eu nu ma dau dupa gard.
Nu sunt de acord ca maghiarii sa invete in limba materna Istoria si Geografia Romaniei.
Astazi 08 iunie 2010 la Comisia Juridica din Senat s-a dezbatut acest proiect de lege http://webapp.senat.ro/sergiusenat.proiect.asp?cod=15061&pos=0&NR=L344&AN=2010
La dezbateri au venit din partea Ministerului Educatiei, un secretar de stat ...ungur....! Complet nepregatit si care era fix paralel cu textul legii.
Marturisesc ca am sustinut amendamentele formulate de senatorul Grebla pentru ca erau de bun simt; si ma refer la cele care vizeaza eliminarea subventionarii de catre statul roman a invatamantului particular superior; De ce sa platim noi din buzunar bunastarea facultatilor particulare gen Spiru Haret ?
L-am intrebat de exemplu pe secretarul de stat UDMR de ce trebuie ca Primaria Voluntari sa subventioneze cu 50 % pretul abonamentului pe transportul public local pentru cei care isi dau copii la invatamant privat la Scoala Americana ?
Adica un cetatean care gaseste 20000 de dolari pe an ca sa isi scolarizeze copii la Scoala Americana, are pretentia ca Primaria Voluntari sa inteleaga ca nu are 40 ron pentru plata unui abonament lunar ? Sa va mai spun ca dl. secretar de stat UDMR habar nu avea cat costa un abonament RATB, dar asta este alta poveste.
Ca atare am ras toate aceste chestiuni din lege; Cine vrea sa investeasca in invatamant privat, nu are de ce sa cerseasca bani de la statul roman adica de la contribuabili. Nu le putem finanta la infinit bunastarea.Nu avem bani sa bagam in scolile de stat care se prabusesc pentru copiii nostri insa avem bani sa le dam lor ?
Legat de invatamantul in limba maghiara, si pentru dorinta UDMR sa se invete Istoria si Geografia Romaniei in maghiara.
L-am intrebat pe secretarul de stat Kiraly, de ce pot sa invete de exemplu Biologia in maghiara si nu pot sa invete Istoria Romaniei ? Nu mi-a dat un raspuns elocvent ci doar bajbaieli cu drepturile lor ca minoritate...Asa ca am votat alaturi de senatorii care au propus eliminarea din proiectul legii educatiei nationale a invatarii Istoriei si Geografiei Romaniei in limba materna a minoritatii maghiare.
Adica sa ne intelegem bine.
Pe de o parte asa cum scriam aici http://www.urbaniulian.ro/2010/06/08/si-au-batut-joc-de-munca-noastra-la-codul-de-procedura-civila-m-am-abtinut-sa-votez-aceasta-forma-a-cpc/, parlamentarii UDMR nu rateaza nici un moment sa saboteze nu neaparat aceasta guvernare, insa voteaza chiar impotriva interesului romanilor, asa cum s-a intamplat in cazul faptului ca nu mai poti face recurs daca nu platesti sume uriase de bani catre avocati [ ca doar dl. deputat Mate sau dl. senator Frunda sunt avocati de succes... ] ; Nu doar ca ungurii de la CNCD [ Haller Istvan , Gergely Dezideriu.. ] ma condamna pentru ca discriminez minoritatile pentru ca le-am oferit locuri de munca [ vezi aici http://www.urbaniulian.ro/2010/06/02/tiganii-m-au-biruit-tapalaga-a-devenit-idolul-tiganilor-dupa-ce-maghiarii-si-pedelistii-din-cncd-au-hotarat-ca-senatorul-gagiu-nesimtit-urban-i-a-discriminat-pe-tigani-avand-un-discurs-anti-tigane/ ] , insa noi ce sa facem ?
Sa ne calcam pe constiinta pentru ce ? Pentru cine ? Pentru unii care atunci cand este vorba de interesul lor, tipa ca darama Guvernul [ si abia-i astept sa deschida scandalul aici!! ] iar cand este vorba de sustinere, isi bat joc de noi ?
Mai vreti si alte exemple ale "loialitatii" UDMR ? Iata :

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu