Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

joi, 10 iunie 2010

Plutonul Secuiesc reclamat la Procurorul General al României

Plutonul Secuiesc reclamat la Procurorul General al României

Aflam de pe blogul Senatorului Iulian Urban:

Plutonul Secuiesc reclamat la Procurorul General al României

Am trimis o sesizare oficială Procurorului General al României, Codruţa Kovesi, în legătură cu activitatea “Batalionului Secuiesc Albert Wass”, organizaţie paramilitară care militează pentru dezmembrarea teritorială a României.

În aceeaşi măsură ne exprimăm durerea şi revolta pentru faptul că organele de resort ale statului nostru stau pasive, închid ochii şi nu iau măsuri ferme în faţa unor astfel de provocări ce tensionează relaţiile interetnice şi aduc jigniri ţării şi poporului român.

Presa noastră cotidianul Adevărul din 12 şi 13 ianuarie 2010 şi nu numai a abordat un grav şi mârşav atac, care încalcă însăşi Constituţia, legea fundamentală a României.

Înfiinţarea în Miercurea Ciuc a – Plutonul Secuiesc care este falanga din România a organizaţiei paramilitară din Ungaria ,’’Batalionul Vass Albert “ el însuşi criminal de război ,condamnat la moarte în România anului 1948, cu comandamentul la Gyor –Ungaria, socotită în ţara vecină organizaţie de tip fascist, antidemocratică şi revizionistă fiind scoasă de justiţie înafara legii.

În aceste condiţii activitatea ei a fost transferată în Transilvania,unde îşi desfăşoară activitatea, membrii gărzii au uniforme, grade, funcţii, organizare şi instrucţii după tipar militar, ” Se pregătesc pentru sprijinirea secuilor în caz de necessitate.”, antrenându-se în munţi, în locuri ascunse organizaţie militară îndreptată împotriva poporului român.
Liderul recrutor al grupului este Csibi Barna, 30 de ani, funcţionar public în cadrul Direcţiei Judeţene a Finanţelor Publice Harghita, deci plătit din banii bugetului statului român. Declară în mod public” Eu sunt doar ofiţerul de recrutare “.

România acceptă un partid etnic, U.D.M.R., le-a dat şansa “fraţilor noştri” de etnie ungară să fie parlamentari români sau europeni, miniştri ai Guvernului României, să pot învăţa gratuit în două limbi şi cu toate aceste privilrgii românii de etnie ungară se ascund sub denumirea de secui, dar poartă tricolorul ungar şi depun jurământul de credinţă pe coroana sfântului Rege Ştefan al Ungariei Medievale.

Membrii noştri ca şi atâţia români care au încă vii în minte atrocităţile făcute de unguri după cedarea Ardealului de Nord şi apoi după instalarea regimului comunist până prin anii 1950, privesc cu îngrijorare şi revoltă la acţiunile anumitelor grupuri ungare, ca şi la tăcerea condamnabilă a autorităţilor noastre, a organelor ce au menirea de a veghea la respectarea legilor şi a Constituţiei.

Iată de ce sesizăm acest act anticonstituţional cu consecinţe ce nu pot fi estimate, pus la cale împotriva ţării şi poporului român, rugându-vă să dispuneţi cercetarea şi luarea măsurilor legale ce se impun pentru descurajarea unor astfel de acţiuni menite a duce la destabilizarea statului român, greu încercat în aceste momente de multiplele crize prin care trece.

Preşedine
Ing.Ioan Traian Balota

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu