Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

joi, 24 iunie 2010

Nesimtire pe bani publici la CJ Harghita. 20.000 de lei din fonduri publice pentru o tabara a UDMR la Izvoru Muresului!

250 de tineri maghiari, la tabara UDMR de la Izvoru Muresului

Un numar de 250 de tineri maghiari din Romania participa saptamana viitoare, la Izvoru Muresului, la o tabara de vara la care sunt invitati principalii lideri ai UDMR, dar si alte personalitati ale comunitatii maghiare.

Tabara 'Uniunea Europeana' a ajuns la cea de-a saptea editie iar in acest an are ca tema 'Ocupatii fara frontiera'. Evenimentul este organizat de Asociatia MIERT - organizatia de tineret a UDMR -, Biroul de programe al UDMR si Universitatea Sapientia. Printre finantatori se numara si Consiliul Judetean Harghita, care a alocat din buget 20.000 lei.

Managerul judetului, Birtalan Jozsef, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca institutia pe care o reprezinta sprijina dezvoltarea profesionala a tinerilor si considera ca aceasta zona se poate dezvolta doar cu forta de munca foarte bine pregatita.

Timp de patru zile, in perioada 30 iunie - 3 iulie, tinerii vor putea afla de la specialisti, profesori sau politicieni ce sanse au sa realizeze o cariera profesionala in tara sau in Uniunea Europeana.

Tema primei zile a taberei este 'De la abecedar la cartea de munca', in cadrul programului urmand sa aiba loc dezbateri despre invatamantul maghiar din Romania, posibilitatile de urmare a cursurilor de perfectionare sau utilitatea practicii profesionale.

In celelalte zile vor fi discutii legate de piata muncii, cetatenia dubla si posibilitatile oferite de aceasta, strategiile de angajare ale companiilor multinationale, cultura minoritatilor sau baza de realizare a autonomiei teritoriale a asa-zisului Tinut Secuiesc.

Printre invitati se numara presedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, si ministrii Kelemen Hunor, Laszlo Borbely si Cseke Attila.

De asemenea, la Izvoru Muresului sunt asteptati secretari de stat, sefi de agentii guvernamentale, care reprezinta UDMR, europarlamentarii Sogor Csaba, Iuliu Winkler si Sebastian Bodu, dar si reprezentanti ai Biroului de Informare al Parlamentului European la Bucuresti.

Este pentru prima data cand Tabara de Vara 'Uniunea Europeana' se desfasoara la Izvoru Muresului, locul ales pana acum fiind Baile Tusnad.

Sursa: Agerpres

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu