Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

joi, 10 iunie 2010

Romania o incaseaza pe mina PDL si UDMR: extremistul Tokes devine vicepresedinte al PE

Veste-șoc de la Bruxelles: europarlamentarul Laszlo Tokes este propus de către popularii europeni pentru postul de vicepreședinte al Parlamentului European, cea mai înaltă funcție pe care o va deține un ales din România, de la integrarea europeană pînă azi.

Propunerea este susținută de UDMR și de PDL, dar a stîrnit stupoare în grupurile liberal și socialist de la noi, știută fiind orientarea lui Tokes. Acesta e considerat mai degrabă o anexă a FIDESZ-ului lui Viktor Orban, alături de care votează la Strasbourg, lucru evidențiat recent și de studiul "Europarlamentarii la raport", realizat de Institutul Qvorum în perioada iulie 2009 - aprilie 2010 și este, totodată un contestatar feroce al Tratatului de la Trianon, care a stabilit actuala graniță dintre România și Ungaria. Din acest punct de vedere, nu e greu de estimat cam ce ”reclamă” va face României Tokes, de la înălțimea noii sale funcții. Ultimul scandal în care a fost implicat Tokes a fost invitarea lui Dalai Lama în România, lucru care ar fi putut deteriora grav relațiile cu China, problema fiind rezolvată, din fericire, de liderul tibetan, care a decis să își anuleze vizita. (Bogdan Tiberiu Iacob)

Sursa: http://www.inpolitics.ro/romania-o-incaseaza-pe-mina-pdl-si-udmr-extremistul-tokes-devine-vicepresedinte-al-pe-art59003.aspx#


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu