Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

sâmbătă, 19 iunie 2010

U.E. şi încurajarea iredentismului unguresc

U.E. şi încurajarea iredentismului unguresc

De curând, la nivel european, a avut loc un eveniment ce-ar putea avea consecinţe dintre cele mai grave pentru liniştea poporului român şi pentru siguranţa României: promovarea, pe locul deţinut anterior de euro-deputatul maghiar Pál Schmitt, devenit între timp preşedintele Parlamentului de la Budapesta, dominat de forţele extremiste, neofasciste şi antiromâneşti, a unui alt personaj, cunoscut pentru ostilitatea lui perpetuă faţă de ţara al cărei cetăţean este şi pe care ar trebui să o reprezinte în forumul european, în calitate de parlamentar, respectiv pastorul László Tőkés.

Se pare că, de la cel mai înalt nivel european, s-a dorit să se dea un semnal clar de susţinere a demersurilor iredentist-revanşarde ale cercurilor politice minoritare, reprezentate de pastorul Tőkés. Regretăm faptul că autorităţile române, preşedintele, primul ministrul sau, cel puţin, ministrul de externe, au rămas, ca întotdeauna, complet indiferenţi faţă de această nepermisă escaladare şi susţinere politică a unor forţe care, cu siguranţă, pot contribui la înrăutăţirea climatului interetnic între locuitorii României, având în vedere preocuparea constantă a pastorului Tőkés şi a forţelor pe care acesta le reprezintă pentru destabilizarea şi destructurarea statului naţional român, în vederea creării de eventuale enclave de tip Kosovo pe teritoriul Transilvaniei româneşti. Personal, îmi exprim sincer îngrijorarea faţă de această promovare a pastorului Tőkés într-o funcţie ce îl va încuraja şi stimula ca, în viitorul apropiat, să-şi intensifice eforturile, nu pentru o firească susţinere a cauzei poporului român, pe care ar trebui să o reprezinte în forul Parlamentului European, ci pentru a crea noi diversiuni la nivelul Transilvaniei, pentru ca, apoi, să poată susţină zgomotos în toată Europa, şi nu numai, că minoritatea maghiară şi, mai ales, cercul iredentist-revanşard, pe care-l reprezintă, nu-şi pot face jocurile şi nu pot contribui la refacerea Ungariei Mari, obiectiv urmărit cu obstinaţie, după Trianon cu fanatism şi de noile autorităţi instalate la Budapesta în urma recentului scrutin. Că exact acest lucru s-a urmărit, şi nu altceva, o demonstrează şi faptul că partea ungară, care deţinuse, până la demisia lui Schmitt, funcţia de vicepreşedinte şi, teoretic, era pe deplin îndreptăţită să solicite şi să obţină încredinţarea acestei funcţii altui reprezentant euro-parlamentar al Ungariei.

În opinia noastră, delegaţia ungară a acceptat acest sacrificiu pentru că, la rândul ei, să încurajeze pe viitor toate forţele extremiste şi revanşarde din rândurile minorităţii maghiare din Transilvania, a cărei activitate iredentist revanşardă o finanţează cu zeci de miliarde de forinţi anual, fiind pe deplin convinşi că nici pastorul Tőkés nu ar putea să renunţe o clipă măcar la atitudinea anti-românească arhicunoscută şi, pe viitor, să acţioneze, aşa cum ar fi moral şi firesc, în interesul ţării pe care, doar teoretic, o reprezintă în Parlamentul vest-european.

Iată de ce, considerăm că a venit momentul ca autorităţile române, şi am în vedere aici, deopotrivă, Administraţia Prezidenţială, Parlamentul şi Guvernul şi, în mod deosebit, Ministerul de Externe, să ia măsuri imediate: politice, administrative şi diplomatice, astfel încât să fie contracarate acţiunile subversive pe care ar fi tentaţi să le aibă în vedere noul vicepreşedinte al Parlamentului European, subminând constant şansele ţării de a-şi menţine siguranţa, unitatea teritorială, dar şi liniştea şi siguranţa tuturor cetăţenilor ei. În acest sens, doresc să solicit, în mod expres, autorităţilor române să dea publicităţii integral dosarul „Revoluţiei” de la 1989, dând posibilitatea românilor să cunoască adevărul despre rolul, fast sau nefast, pe care pastorul Tőkés l-a jucat în organizarea şi desfăşurarea evenimentelor de acum peste douăzeci de ani. În felul acesta, se va demonstra că, în realitate, nici atunci pastorul Tőkés n-a urmărit obiective în interesul românilor ci materializarea unor interese externe, care vizau cu totul alte obiective decât cele pe care se bate atât de mult moneda în prezent. Cred că, noi, românii, avem dreptul să cunoaştem adevărul şi în legătură cu implicarea pastorului Tőkés la aceste evenimente, dar şi a altor personaje ce s-au remarcat, după 1990, mai ales prin acţiunile ostile cauzei românilor, în care s-au lăsat atrase sau pe care le-au susţinut pe plan intern şi extern.

Pe de altă parte, dezavuez, personal, modul lipsit de orice logică, prin care autorităţile europene se asociază pe faţă la susţinerea unor demersuri, care pot compromite politica europeană şi interesele comunităţii europene într-o zonă de tensiuni, aşa cum este cea în care este situată ţara noastră, dar şi crea precedente ce ar putea arunca în aer liniştea continentului.

Ca parlamentar român, inclusiv ca membru al Comisiei mixte România –U.E., am militat, prin toate mijloacele şi cu toată convingerea, pentru integrarea României în structurile Uniunii Europene şi ale NATO. Constat astăzi că demersurile mele oneste şi dezinteresate riscă să aducă, pe termen mediu şi lung, doar mari deservicii şi suferinţe ţării mele şi chiar să compromită, pe viitor, interesele Uniunii Europene în ansamblul ei, periclitându-i în mod serios şansele de supravieţuire .

Dacă vreodată, voi mai reveni în politica activă a României, îmi propun să acţionez pentru ieşirea ţării noastre dintr-o structură politică duplicitară şi perfidă, angajată pe faţă în susţinerea unor cercuri iredentiste şi revanşarde, ce riscă să arunce în aer siguranţa şi liniştea continentului european. Cu alte cuvinte, noi milităm cu hotărâre pentru găsirea unei cu totul altei soluţii şi a unor alianţe, care să nu fie nocive ţării şi poporului meu, aşa cum riscă să devină cea la care este parte în acest moment.

Dr. Dan BRUDAŞCU

Sursa: http://www.napocanews.ro/2010/06/u-e-si-incurajarea-iredentismului-unguresc.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu