Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

sâmbătă, 19 iunie 2010

Nokia Cluj a ajuns la 4.000 de angajaţi

Fabrica de la Jucu a companiei Nokia – cel mai mare producător de telefoane mobile din lume, lucrează la capacitate maximă, numărul de angajaţi ajungând în doi ani şi jumătate de la 350 la 4.000 pe fondul extinderii producţiei şi a complexităţii telefoanelor asamblate spune într-un interviu pentru ZF Risto Meskus, directorul unităţii Nokia.

“Am demarat producţia în România cu telefoane mobile foarte simple şi apoi am adăugat terminale din segmentul mediu. Acum urmează să trecem la asamblarea unor terminale complexe”, a declarat Risto Meskus. În primele luni de la deschiderea fabricii din Jucu, românii asamblau mobile cu ecran alb-negru, unele dintre cele mai simple din portofoliul finlandezilor.

Demararea producţiei la fabrica din judeţul Cluj a dus afacerile finlandezilor la aproape o jumătate de miliard de euro în 2008, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Meskus nu a oferit detalii despre evoluţia businessului Nokia România în 2009.

Laurentiu Cotu, Sursa: www.zf.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu