Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

luni, 12 iulie 2010

Doar trei locuri de muncă pentru absolvenţii cu studii superioare

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Harghita are disponibile doar trei locuri de muncă destinate persoanelor care au absolvit studii superioare.

Potrivit informaţiilor postate pe site-ul instituţiei, cei care au terminat o facultate pot alege pentru un post de programator la Odorheiu-Secuiesc, unul de inginer agronom la Tuşnad şi un administrator de site la Miercurea-Ciuc.
Specialiştii spun că efectele crizei se simt şi în acest domeniu, cererea şi oferta fiind scăzute.
De altfel, numărul locurilor de muncă vacante a scăzut, în Harghita, într-o săptămână, de la 250 la 156. Explicaţia ar fi că firmele care doreau să facă angajări au decis să aştepte pentru a vedea cum va evolua piaţa după creşterea TVA.
Datele statistice mai arată că rata şomajului a ajuns, în Harghita, la 9,4 la sută şi înregistrează o uşoară scădere, pentru a patra lună consecutiv. Numărul şomerilor este de 13.456, din care 5.542 sunt femei.
Scăderea ratei şomajului se datorează, pe de o parte, faptului că unii dintre şomeri au ieşit din plată, iar pe de altă parte creşterii numărului de angajări. În primele şase luni ale anului, în Harghita au fost angajate 3.600 de persoane, faţă de numai 2.000 în aceeaşi perioadă a anului trecut. (L.M.)

Sursa: http://www.informatiahr.go.ro/articole.html#articol3

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu