Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

marți, 27 iulie 2010

Epurare etnica antiromaneasca. Pe bani publici, terenuri moca si facilitati fiscale pentru ungurii care revin in Sfantu Gheorghe!

Primaria Sfantu Gheorghe, condusa de UDMR-istul Antal Arpad, anunta pe pagina de internet a primariei...

"A demarat Programul „Vino Acasă!”Deşi, cu multe greutăţi, încet demarează programul Vino Acasă, anunţat anul trecut de Primăria Sfântu Gheorghe, care are ca scop atragerea acasă a tinerilor intelectuali. În urma hotărârii adoptate de consiliul local, primele 4 perechi de tineri vor putea lua în folosinţă terenurile din strada Borviz, pe care trebuie să-şi construiască locuinţele, în decurs de 2 ani, conform proiectelor puse la dispoziţie de primărie. Tinerii au la dispoziţie trei proiecte, din care pot alege.

În urma hotărârii adoptate, terenurile pot fi luate în primire de Urbán Péter, Dezső István, Fülöp István és Virág Irén Rozália. Documentul conţine şi o modificare importantă, referitoare la aportul propriu al tinerilor, acesta scăzând de la 55%, procentaj stabilit iniţial, la 25%. Despre această scădere s-a vorbit de aproape un an de zile, dar atunci n-a primit aprobarea consiliului.

Viceprimarul Sztakics Éva a dezminţit un zvon legat de acest proiect, cum că, primăria ar le-ar impune firma cu care pot lucra tinerii, la construirea locuinţelor. „Nu ştim de unde au pornit aceste zvonuri, dar trebuie să lămurim că nu am impus nici firmele cu care să coloboreze, nici materialele de construcţie necesare. Tinerii decid dacă-şi construiesc singuri casa, sau fac contract cu cineva”. Antal Árpád András a completat: casa poate fi construită şi din lemn, dacă aşa doresc cei ce fac parte din program, numai să respecte proiectul ales din cele trei variante. Această condiţie este importantă din punct de vedere urbanistic – a mai adăugat primarul".

Sursa stirii o gasiti aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu