Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

marți, 20 iulie 2010

UN NOU SEMNAL DE ALARMA! Noi activitati paramilitare maghiare in Covasna si Harghita. Ungurii se antreneaza cu bocancii pusi!

Cititorii acestui blog atrag din nou atentia asupra degringoladei generale existenta la nivelul autoritatilor publice locale si centrale in ceea ce priveste siguranta nationala a Romaniei.
Astfel, Romania tolereaza inexplicabil o serie intreaga de activitati extremiste maghiare, multe dintre ele similare activitatilor paramilitare.

Un cititor al acestui blog imi scria ieri:

From: Andrei <@gmail.com>
To: dantanasa@yahoo.com
Sent: Tue, July 13, 2010 7:42:04 PM
Subject: paramilitari
Mă adresez dvs. în speranţa luării unei atitudini corecte în special din perspectivă civică faţă de proliferarea unor activităţi paramilitare derulate de aşa zise asociaţii maghiare care declară că păstrează şi promovează doar tradiţiile culturale secuieşti. De pe site-ul Judecătoriei Miercurea Ciuc, am putut afla că Asociaţia „Szekely Garda Kulturalis Egyesulet” adică în traducere liberă Asociaţia Garda Secuiască de Păstrare a Tradiţiilor Culturale (nu are nici măcar denumire în limba română) are dosar pe rol pentru a fi înregistrartă în mod oficial. În fapt asociaţia are în spate membrii Plutonului Secuiesc din Miercurea Ciuc, filială a Gărzii Ungare. Un alt exenplu este tabăra paramilitară ce a avut loc zilele trecute la Brădeşti, judeţul Harghita, unde membrii unei alte asociaţii, „Scutul Secuiesc”, s-au reunit pentru a discuta despre autonomia maghiarilor. Nicio problemă, nu ar fi nici primii, nici ultimii, da să vezi la o pensiune ditami haidamacii îmbrăcaţi militar de parcă ar participa la o tabără de instruire a trupelor de comando î-ţi dă impresia că te aflii într-o zonă de război şi nu într-una europeană. Am aflat ulterior că marea majoritate aparţineau „Gărzii Naţionale Secuieşti Maghiare” conduse de Klutsik Gyorgy care vor mai veni ca şi în alţi ani la Tabăra „Tineretului Maghiar din Transilvania” ce se va desfăşura la Gheorgheni în luna august.


Din fericire cererea de acordare a personalitatii juridice catre Asociatia „Szekely Garda Kulturalis Egyesulet” a fost respinsa de Judecatoria Miercurea Ciuc. Deocamdata!

In perioada 11-15 august 2010 va avea loc la Gheorgheni o noua editie a taberei paramilitare a organizatiei EMI, tabara finantata din fondurile publice ale Consiliului Judetean Harghita.



Sursa: Dan Tanasa blog

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu