Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

sâmbătă, 24 iulie 2010

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, joi, la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, că atât timp cât Uniunea se află la guvernare nu....

Marko: Cât UDMR este la guvernare nu avem intenţia creării unei regiuni pe criterii etnice (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a deschis joi dezbaterile pe tema cooperării organizaţiilor politice şi civice reprezentantive ale comunităţii maghiare şi a autonomiei la Universitatea de Vară şi Tabăra Studenţească "Tusvanyos".

El a afirmat că, din punctul său de vedere, Solidaritatea Maghiară, formată din formaţiunile politice şi civice ale comunităţii maghiare, şi-a demonstrat unitatea în 2007, în 2009, dar şi la alegerile locale din Transilvania.

Marko a spus că UDMR şi-a asumat răspunderea să creeze reprezentativitatea comunităţii maghiare la toate nivelurile şi că exclude orice posibilitate ca Ţinutul Secuiesc să fie unul divizat.

"S-a spus că există o oarecare temere că nu putem evita segmentarea Ţinutului Secuiesc. La nivelul Guvernului, nu există o astfel de intenţie, de a împărţi, pe viitor, Ţinutul Secuiesc", a declarat Marko Bela.

El a menţionat că, atât timp cât UDMR se va afla la guvernare, nu intenţionează să creeze o regiune pe criterii etnice, ci doar pe criterii de dezvoltare economică.

"Atâta timp cât UDMR este la guvernare, nu avem în intenţie crearea unei regiuni pe criterii etnice, ci doar pe criterii de dezvoltare economică", a spus Marko.

Întrebat dacă Uniunea nu ar fi putut face mai mult dacă ar fi fost în opoziţie, Marko a răspuns: "Rolul asumat de UDMR este mult mai important decât cel de opoziţie. În opoziţie nu poţi să faci mare lucru".

El a adăugat că Uniunea s-ar fi simţit mai bine în opoziţie pentru că ar fi putut să aibă o poziţie mai dură şi mai critică, dar odată ce şi-a asumat rolul de a guverna în condiţii de criză îşi va duce mandatul până la capăt.

Cea de-a XXI-a ediţie a Universităţii de Vară şi Tabără Studenţească "Tusványos" a fost deschisă, miercuri, la eveniment participând câteva mii de tineri şi 500 de invitaţi din ţară şi din Ungaria, personalităţi ale vieţii politice şi economice.

Universitatea de Vară "Tusvanyos" se va încheia duminică, fiind organizată de Fundaţia "Pro Minoritate" din Budapesta şi de Consiliul Tineretului Maghiar din România.

Sursa: mediafax.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu