Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

luni, 26 iulie 2010

Seful “Plutonului secuiesc” i-a cerut pasaportul lui Basescu la “Tusvanyos”. Este vorba de functionarul public de la Miercurea Ciuc, “fruntas” al Garz


Descins sâmbătă în staţiunea Harghita Tuşnad-Băi pentru o nouă întâlnire cu premierul Ungariei, Viktor Orban, la Şcoala de Vară “Tusvanyos”, preşedintele României, Traian Băsescu, a fost somat de un extremist să-şi prezinte paşaportul.

“Domnule Băsescu, paşaportul!” scria pe pancarta cu care încerca să-i ţină calea un tânăr într-un tricou alb imprimat cu harta României, fără Transilvania şi Banat. Era “faimosul” extremist din Miercurea Ciuc, Barna Csibi, funcţionar la Direcţia Finanţelor Publice Harghita şi, în timpul liber, şef al organizaţiei paramilitare “Plutonul secuiesc” din Garda Maghiară, scoasă în afara legii de autorităţile din Ungaria. (Acelasi care a initiat demersul pentru inlocuirea numelui strazii Mihai Eminescu din Miercurea Ciuc cu “Attila”, luat in considerare de autoritatile locale, maghiare -nota mea) Spre norocul său, zidul gărzilor de corp care-i croiau drum prin mulţime l-a împiedicat pe Traian Băsescu să observe parncarta şi pe purtătorul ei pe care, de altfel, câţiva sepepişti îl ţineau, discret, la distanţă (Cu toate acestea s-a fluturat carpa considerata de extremistii lui Tokes drept “steagul tinutului secuiesc” – vezi foto) . Aşa că şeful statului s-a delectat doar cu câteva aplauze răzleţe şu fluierături aşijderea, plus o ironică “Să trăiţi bine, hă, hă, hă! “, pe care s-a făcut însă că nu le aude. Aceasta în vreme ce premierul Viktor Orban, sosit cu câteva minute înaintea sa fusese întâmpinat cu ovaţii şi o salvă de “Hajra, Orban!”, “Hajra, hajra, Magyarok!” (“Înainte, Orban!, Înainte maghiari!”), “Autonomia!”.

Sursa: Gandul.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu