Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

luni, 26 iulie 2010

Laszlo Tökes – Episcopul urii sprijinit de PD-L

Laszlo Tökes – Episcopul urii sprijinit de PD-L

Printr-un comunicat primit la adresa redacţiei, PNŢCD Cluj îşi exprimă poziţia faţă de declaraţiile extremiste ale vicepreşedintelui Parlamentului European:

“Deși iubirea față de semeni este, conform mesajului cristic, a doua datorie a creștinilor, după iubirea lui Dumnezeu, cu toate acestea, în discursul unor oameni ai bisericii precum episcopul Tökes, observăm o inexplicabilă exacerbare a retoricii urii față de semeni, în special români.

De peste două decenii activitatea predilectă a domnului Tökes a constat în defăimarea nestingherită a statului și poporului român, propagarea unor minciuni halucinante, de domeniul patologicului (vezi L. Tökes: “Situaţia ungurilor din România de azi nu are decît un singur echivalent în istorie: situaţia evreilor în Germania nazistă”) sau incitarea permanentă la segregare și ură interetnică.

După ce, tolerat de autorități, și-a făcut o obișnuință din încălcarea Contituției, a fost recent gratulat, cu complicitatea iresponsabilă a celor 11 europarlamentari PDL, în calitatea de vicepreședinte al Parlamentului European, acolo de unde își va putea revărsa, din calitatea de reprezentant al României, “dragostea frățească” față de semeni și în special față de români. Ultima sa declarație scandaloasă este o dovadă în acest sens.

În aceste momente dificile așteptam, inclusiv de la politicianul Tökes soluții viabile în legătură cu depășirea crizei, care îî afecteaza deopotrivă atât pe români, cât și pe maghiari sau secui. Nu de lupte interetnice avem nevoie, ci de soluții. Din păcate, Tokes nu se dovedește capabil să depășească retorica xenofobă prin care s-a afirmat.

Dacă vor ieși în stradă, atât românii cât și maghiarii, nu o vor face pentru a solucita segregare etnică și autonomie teritorială ci pentru a trage la răspundere clasa politică responsabilă de dezastrul țării. Iar printre acesti politicieni se numără și Tokes, episcopul urii”.

Sursa: http://www.napocanews.ro/2010/07/laszlo-tokes-episcopul-urii-sprijinit-de-pd-l.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu