Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

joi, 24 iunie 2010

DOCUMENT. Manifestarea "Ziua celor o mie de fete secuiesti" organizata pe bani publici de catre...Kulturalis es Oroksegvedelmi Miniszterium!

Desi este sponsorizata de un minister din Romania, pliantul de promovare este redactat exclusiv in limba maghiara. Chiar si denumirile institutiilor publice au fost traduse in limba maghiara, in totalitate, desi limba maghiara nu este limba oficiala de stat.


Primaria Miercurea Ciuc, judetul Harghita, impreuna cu Fundatia "O mie de fete secuiesti" vor organiza, in data de 3 iulie 2010, manifestarea "Ziua celor o mie de fete secuiesti"(?!).
Co-organizatorii manifestarii, alaturi de Primaria Miercurea Ciuc, sunt, conform pliantului de promovare, Consiliul Judetean Harghita si Consiliul Judetean Covasna. De asemenea, manifestarea se bucura de sponsorizarea Ministerului Culturii si Patrimoniului National, condus de UDMR-istul Kelemen Hunor (foto), alaturi de Fundatia Communitas si Apa minerala Tusnad.

Pliantul de promovare al evenimentului este redactat in exclusivitate in limba maghiara, chiar daca unul din sponsorii evenimentului este chiar Ministerul Culturii si Patrimoniului National.
eszl2010web
De remarcat faptul ca atunci cand promoveaza manifestari exclusiv pentru comunitatea maghiara din cele doua judete, ca aceasta, autoritatile publice locale din Covasna si Harghita nu reproduc de nicun fel limba romana pe pliantele/afisele de promovare. In schimb, atunci cand promoveaza manifestari si in limba romana, de ochii lumii, limba romana este intotdeauna sub limba maghiara pe aceste afise/pliante.

"Noaptea muzeelor" din Harghita, fara afise in limba romana, sesizata la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii!

From: Dan Tanasa
To: support@cncd.org.ro
Cc: Dan Dragus CNCD ; Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii ; tanasa dan
Sent: Thu, June 24, 2010 4:19:51 PM
Subject: Petitie in baza Legii nr. 233/2002 - discriminare Noaptea Muzeelor Harghita

Catre,

CONSILIUL NATIONAL PENTRU COMBATEREA DISCRIMINARII
In atentia Domnului Presedinte Csaba Ferenc Asztalos
Sediul: Piaţa Walter Maracineanu, nr. 1-3, sector 1, Bucuresti

Obiect: sesizare privind caracterul discriminatoriu la adresa cetatenilor de alta etnie decat cea maghiara a manifestarii „Noaptea Muzeelor” organizata de catre Muzeul Secuiesc al Ciucului in data de 19 iunie 2010

Stimate domnule Presedinte,

In baza articolului 51 din Constituia Romaniei si in baza Legii nr. 233/2002 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor (publicata in Monitorul Oficial nr. 296 din 30 aprilie 2002) va inaintez prezenta petitie

In fapt,

Muzeul Secuiesc al Ciucului, cu sediul in Miercurea Ciuc, str. Piata Cetatii nr. 2, judetul Harghita, cod 530132, a organizat in data de 19 iunie 2010 manifestarea intitulata „Noaptea muzeelor”. Din nefericire pentru locuitorii de alta etnie decat cea maghiara ai judetului Harghita, dar si a eventualilor turisti ai zonei, pentru promovarea aceastei manifestari Muzeul Secuiesc al Ciucului a tiparit afise exclusiv in limba maghiara, de la aceasta manifestare fiind astfel exclusi romanii sau cei care apartin altor etnii care nu cunosc limba maghiara.

Conform site-ului ziare.com „directorul Muzeului Secuiesc al Ciucului din Miercurea Ciuc, Gyarmati Zsolt, a declarat, pentru AGERPRES, ca lipsa fondurilor l-a impiedicat sa tipareasca si afise in limba romana, prin care cetatenii nevorbitori de maghiara sa afle ce actiuni se organizeaza. El nu a putut explica, insa, de ce cu o zi inainte de eveniment nu exista informatii in limba romana nici pe site-ul muzeului”.

Caracterul discriminatoriu al acestei manifestari organizata de o institutie finantata din fonduri publice este evident. Romanii, datorita apartenentei lor etnice, sau mai bine zis datorita neapartenentei lor la etnia maghiara sunt tratati diferentiat, fiind lipsiti de aceleasi drepturi ca si etnicii maghiari, nefiind astfel invitati sa participe la aceasta manifestare culturala. Criteriul care a stat la baza tiparirii afiselor, si deci la baza invitarii locuitorilor judetului Harghita de a participa la aceasta manifestare este unul singur: apartenenta etnica la etnia maghiara.

Faptele de discriminare in acest caz, la fel ca si in cazul altor asemenea fapte, sunt indreptate impotriva unui grup intreg de persoane reprezentat de toti aceia care nu sunt etnici maghiari sau nu cunosc limba maghiara, subliniid odata in plus, daca mai era nevoie, gravitatea faptei.

Avand in vedere cele sesizate mai sus prin prezenta petitie va solicit sa va autosesizati in acez caz foarte grav, la fel cum ati facut-o si in alte cazuri (ex. in cazul fostului prefect al judetului Covasna, domnul Codrin Munteanu) pentru luarea tuturor masurilor legale pentru eliminarea acestui tratament discriminatoriu indreptat impotriva etnicilor romani din judetul Harghita care nu beneficiaza de un tratament egal cu cel al etnicilor maghiari din judetul Harghita atunci cand vine vorba de participarea la manifestari culturale organizate de institutii publice care fiolosesc fonduri publice.

In speranta unui raspuns prompt,

Dan Tanasa

24 iunie 2010

EPURAREA ETNICA A ROMANILOR DIN HARGHITA. Noaptea Muzeelor in Harghita cu afise doar in limba maghiara. Pentru afisele in limba romana nu sunt bani!

Desi e mai veche, din 19 iunie 2010, redau aceasta stire pentru ca ilustreaza atitudinea generala a autoritatilor publice din Covasna si Harghita fata de romanii din cele doua judete: discriminarea lor fara rezerve si fortarea lor sa paraseasca zona!

Muzeul Secuiesc organizeaza Noaptea Muzeelor dar nu are bani de afise in limba romana

Muzeul Secuiesc din Miercurea Ciuc organizeaza, sambata, mai tarziu decat celelalte institutii similare din restul tarii, Noaptea Muzeelor, dar nu a avut bani sa tipareasca si afise in limba romana.

Directorul Muzeului Secuiesc al Ciucului din Miercurea Ciuc, Gyarmati Zsolt, a declarat, pentru AGERPRES, ca lipsa fondurilor l-a impiedicat sa tipareasca si afise in limba romana, prin care cetatenii nevorbitori de maghiara sa afle ce actiuni se organizeaza. El nu a putut explica, insa, de ce cu o zi inainte de eveniment nu exista informatii in limba romana nici pe site-ul muzeului.

Manifestarile dedicate Noptii Muzeelor incep sambata dimineata si se incheie la miezul noptii. Intre orele 9 si 14 vizitatorii beneficiaza de ghid gratuit, iar la ora 11.00 arheologii din muzeu le vor vorbi vizitatorilor despre istoria cetatenii Miko, in care functioneaza institutia dar si despre concluziile descoperirilor arheologice din ultimul an.

Nici copiii nu sunt exclusi din program, pentru ei fiind pregatite cursuri de educatie muzeala. Cei mici se vor juca si vor incerca sa restaureze diferite obiecte, cum ar fi vase de lut, dupa care sunt invitati la teatru de papusi. Intre orele 14 si 17 se va derula un program intitulat 'In culise', in cadrul caruia, cei interesati, vor putea sa aiba acces si dincolo de spatiul expozitional.

Potrivit lui Gyarmati Zsolt, vor fi accesibile cateva locatii, cum ar fi cabinetele restauratorilor de hartie, piele, ceramica sau pictura. In cursul dupa amiezii este programat un eveniment festiv, la care vor participa fostii directori ai muzeului si prietenii acestei institutii, iar in cursul serii iubitorii de muzica sunt invitati la doua concerte de jazz.

Seara se va incheia cu o proiectie de filme de foarte scurt metraj, care au fost imprumutate de la Institutul Cultural Francez din Cluj Napoca. ''Este pentru prima data cand organizam o asemenea manifestare si dorinta este aceea ca un numar cat mai mare de vizitatori sa aiba acces, iar programele sa fie cat mai variate'', a spus Gyarmati Zsolt.

Sursa: Agerpres

Nesimtire pe bani publici la CJ Harghita. 20.000 de lei din fonduri publice pentru o tabara a UDMR la Izvoru Muresului!

250 de tineri maghiari, la tabara UDMR de la Izvoru Muresului

Un numar de 250 de tineri maghiari din Romania participa saptamana viitoare, la Izvoru Muresului, la o tabara de vara la care sunt invitati principalii lideri ai UDMR, dar si alte personalitati ale comunitatii maghiare.

Tabara 'Uniunea Europeana' a ajuns la cea de-a saptea editie iar in acest an are ca tema 'Ocupatii fara frontiera'. Evenimentul este organizat de Asociatia MIERT - organizatia de tineret a UDMR -, Biroul de programe al UDMR si Universitatea Sapientia. Printre finantatori se numara si Consiliul Judetean Harghita, care a alocat din buget 20.000 lei.

Managerul judetului, Birtalan Jozsef, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca institutia pe care o reprezinta sprijina dezvoltarea profesionala a tinerilor si considera ca aceasta zona se poate dezvolta doar cu forta de munca foarte bine pregatita.

Timp de patru zile, in perioada 30 iunie - 3 iulie, tinerii vor putea afla de la specialisti, profesori sau politicieni ce sanse au sa realizeze o cariera profesionala in tara sau in Uniunea Europeana.

Tema primei zile a taberei este 'De la abecedar la cartea de munca', in cadrul programului urmand sa aiba loc dezbateri despre invatamantul maghiar din Romania, posibilitatile de urmare a cursurilor de perfectionare sau utilitatea practicii profesionale.

In celelalte zile vor fi discutii legate de piata muncii, cetatenia dubla si posibilitatile oferite de aceasta, strategiile de angajare ale companiilor multinationale, cultura minoritatilor sau baza de realizare a autonomiei teritoriale a asa-zisului Tinut Secuiesc.

Printre invitati se numara presedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, si ministrii Kelemen Hunor, Laszlo Borbely si Cseke Attila.

De asemenea, la Izvoru Muresului sunt asteptati secretari de stat, sefi de agentii guvernamentale, care reprezinta UDMR, europarlamentarii Sogor Csaba, Iuliu Winkler si Sebastian Bodu, dar si reprezentanti ai Biroului de Informare al Parlamentului European la Bucuresti.

Este pentru prima data cand Tabara de Vara 'Uniunea Europeana' se desfasoara la Izvoru Muresului, locul ales pana acum fiind Baile Tusnad.

Sursa: Agerpres

miercuri, 23 iunie 2010

9am News: Ungurii, dubli cetateni, destabilizeaza Europa

de Alexandra Lia Grindean


Romanii felicita Slovacia pentru ridicarea cetateniei celor care doresc si cetatenie maghiara si ar dori acelasi lucru si in Romania. Presedintele Republicii Slovacia, Ivan Gašparoviè, i-a raspuns printr-o scrisoare unui roman din Harghita, care il felicitase pentru reactia sa fata de "gesturile revizioniste" ale premierului ungar Viktor Orban, spunandu-i ca Ungaria risca sa "dezechilibreze stabilitatea in Europa Centrala".

Ivan Gašparoviè i-a multumit lui Tanasa pentru interesul manifestat fata de evenimentele politice din afara Romaniei, precum si pentru cuvintele prin care acesta aprecieaza „reactia scenei politice din Slovacia la actiuni cu efecte transfrontaliere a noii garnituri politice din Ungaria”.

„Slovacia prin reactiile politice si legislative, de fapt, vrea sa atraga atentia comunitatii internationale la masurile si faptele vecinului nostru, care pot dezechilibra stabilitatea si linistea nu numai in zona Europei Centrale, ci si in spatiul European in general. Slovacia doreste sa aiba relatii excelente cu toate tarile vecine, inclusiv cu Ungaria - relatii bazate pe respect reciproc, pe dialog permanent si respectarea principiilor de drept international si textului Tratatului bilateral de baza. Politica Europei moderne nu poate fi orientata spre trecut”, apare in mesajul presedintelui slovac formulata in scrisoarea in limba romana de catre fostul ambasador al Slovaciei in Romania.

Dan Tanasa i-a transmis o scrisoare presedintelui Republicii Slovacia in data de 2 iunie, in care il felicita pentru reactia fata de "gesturile revizioniste, initiate de noul lider al Guvernului Maghiar, domnul Orban Viktor".

„Desi comunitatea maghiara din Romania este numai de 6,5%, in comparatie cu cea de aproape 10% din Slovacia, din pacate, clasa politica din Romania este doborata de interesele revizioniste maghiare. Romania nu a avut nici o reactie fata de gestul Republicii Maghiare”, i-a scris Dan Tanasa presedintelui Gašparoviè. Acesta mai arata in scisoarea adresata lui Gašparoviè ca maghiarii din Romania sunt reprezentati in conducerea tarii de aproape 20 de ani si ca oficialitatile locale maghiare au incalcat Constitutia "in repetate randuri fara a fi perturbati de autoritatile romane”.

Integral in 9am News

Tanasa: Scrisoare deschisa domnului deputat Laszlo Tokes pentru nominalizarea la un Premiu Julianus a Presedintelui Director General al Radio Romania

From: Dan Tanasa
To: Laszlo Tokes
Cc: Tőkés László EP képviselő Hargita megyei irodája ; relatiipublic@rornet.ro; rador@srr.ro; comunicareinterna@srr.ro; pactualitati@rornet.ro
Sent: Wed, June 23, 2010 11:47:12 AM
Subject: Scrisoare deschisa domnului Laszlo Tokes - nominalizare Premiu Julianus pentru doamna Maria Toghina, presedinte Radio Romania

Scrisoare deschisa

Domnului Laszlo Tokes,
„reprezentatul european al maghiarilor din Transilvania”, conform paginii dumneavoastra de internet

Stimate domnule deputat,

Cunoscand influenta si respectul de care va bucurati in cadrul comunitatii maghiare din Romania, si nu numai din Romania, indraznesc sa va solicit ajutorul pentru nominalizarea doamnei Maria Toghina (foto), presedinte director general al Radio Romania, pentru un premiu al Fundatiei Julianus la gala ce va avea loc in acest an.

Mentionez ca imi argumentez nominalizarea doamnei Toghina pe atitudinea prietenoasa pe care doamna presedinte director general al Radio Romania a aratat-o fata de utilizarea sintagmei „tinutul secuiesc” in programele radioului public. Mai mult, la incercarea unor cetateni ai Romaniei de a solicita Radio Romania sa mai utilizeze o asemenea sitagma, revizionist-sovina maghiara in viziunea lor, doamna Toghina a aparat cu stoicism, in fata Consiliului National al Audiovizualului, utilizarea fara limite a sitagmei „tinutul secuiesc” in programele radioului public din Romania.
Astfel, atitudinea doamnei Toghina sprijina chiar din fruntea radioului public dezideratele pentru care dumneavoastra, Uniunea Democrata Maghiara din Romania dar si alte organizatii extremist maghiare luptati: autonomia teritoriala pe criterii etnice a maghiarilor din Covasna, Harghita si Mures si, implicit, epurarea etnica a romanilor din aceasta zona. Ar fi pacat ca o astfel de atitudine a unui functionar aflat intr-o functie cheie in agrenajul aparatului de stat din Romania prin care promoveaza „tinutul secuiesc” sa nu fie rasplatita de catre comunitatea maghiara din Romania.

Doamna presedinte director general al Radio Romania merita, in opinia mea, un Premiu Julianus, pentru servicile pe care le aduce promovarii „tinutului secuiesc” totalmente gratis si prin intermediul radioului public.
Doamna Toghina merita un loc alaturi de avocata Eva Maria Barki, persoana non grata in Romania in urma cu cativa ani, dar si alaturi de alte „personalitati” maghiare care lupta pentru dezideratul autonomiei maghiare.

Dan Tanasa

23 iunie 2010

Sfantu Gheorghe, Covasna

Foto: Jurnalul National

sâmbătă, 19 iunie 2010

U.E. şi încurajarea iredentismului unguresc

U.E. şi încurajarea iredentismului unguresc

De curând, la nivel european, a avut loc un eveniment ce-ar putea avea consecinţe dintre cele mai grave pentru liniştea poporului român şi pentru siguranţa României: promovarea, pe locul deţinut anterior de euro-deputatul maghiar Pál Schmitt, devenit între timp preşedintele Parlamentului de la Budapesta, dominat de forţele extremiste, neofasciste şi antiromâneşti, a unui alt personaj, cunoscut pentru ostilitatea lui perpetuă faţă de ţara al cărei cetăţean este şi pe care ar trebui să o reprezinte în forumul european, în calitate de parlamentar, respectiv pastorul László Tőkés.

Se pare că, de la cel mai înalt nivel european, s-a dorit să se dea un semnal clar de susţinere a demersurilor iredentist-revanşarde ale cercurilor politice minoritare, reprezentate de pastorul Tőkés. Regretăm faptul că autorităţile române, preşedintele, primul ministrul sau, cel puţin, ministrul de externe, au rămas, ca întotdeauna, complet indiferenţi faţă de această nepermisă escaladare şi susţinere politică a unor forţe care, cu siguranţă, pot contribui la înrăutăţirea climatului interetnic între locuitorii României, având în vedere preocuparea constantă a pastorului Tőkés şi a forţelor pe care acesta le reprezintă pentru destabilizarea şi destructurarea statului naţional român, în vederea creării de eventuale enclave de tip Kosovo pe teritoriul Transilvaniei româneşti. Personal, îmi exprim sincer îngrijorarea faţă de această promovare a pastorului Tőkés într-o funcţie ce îl va încuraja şi stimula ca, în viitorul apropiat, să-şi intensifice eforturile, nu pentru o firească susţinere a cauzei poporului român, pe care ar trebui să o reprezinte în forul Parlamentului European, ci pentru a crea noi diversiuni la nivelul Transilvaniei, pentru ca, apoi, să poată susţină zgomotos în toată Europa, şi nu numai, că minoritatea maghiară şi, mai ales, cercul iredentist-revanşard, pe care-l reprezintă, nu-şi pot face jocurile şi nu pot contribui la refacerea Ungariei Mari, obiectiv urmărit cu obstinaţie, după Trianon cu fanatism şi de noile autorităţi instalate la Budapesta în urma recentului scrutin. Că exact acest lucru s-a urmărit, şi nu altceva, o demonstrează şi faptul că partea ungară, care deţinuse, până la demisia lui Schmitt, funcţia de vicepreşedinte şi, teoretic, era pe deplin îndreptăţită să solicite şi să obţină încredinţarea acestei funcţii altui reprezentant euro-parlamentar al Ungariei.

În opinia noastră, delegaţia ungară a acceptat acest sacrificiu pentru că, la rândul ei, să încurajeze pe viitor toate forţele extremiste şi revanşarde din rândurile minorităţii maghiare din Transilvania, a cărei activitate iredentist revanşardă o finanţează cu zeci de miliarde de forinţi anual, fiind pe deplin convinşi că nici pastorul Tőkés nu ar putea să renunţe o clipă măcar la atitudinea anti-românească arhicunoscută şi, pe viitor, să acţioneze, aşa cum ar fi moral şi firesc, în interesul ţării pe care, doar teoretic, o reprezintă în Parlamentul vest-european.

Iată de ce, considerăm că a venit momentul ca autorităţile române, şi am în vedere aici, deopotrivă, Administraţia Prezidenţială, Parlamentul şi Guvernul şi, în mod deosebit, Ministerul de Externe, să ia măsuri imediate: politice, administrative şi diplomatice, astfel încât să fie contracarate acţiunile subversive pe care ar fi tentaţi să le aibă în vedere noul vicepreşedinte al Parlamentului European, subminând constant şansele ţării de a-şi menţine siguranţa, unitatea teritorială, dar şi liniştea şi siguranţa tuturor cetăţenilor ei. În acest sens, doresc să solicit, în mod expres, autorităţilor române să dea publicităţii integral dosarul „Revoluţiei” de la 1989, dând posibilitatea românilor să cunoască adevărul despre rolul, fast sau nefast, pe care pastorul Tőkés l-a jucat în organizarea şi desfăşurarea evenimentelor de acum peste douăzeci de ani. În felul acesta, se va demonstra că, în realitate, nici atunci pastorul Tőkés n-a urmărit obiective în interesul românilor ci materializarea unor interese externe, care vizau cu totul alte obiective decât cele pe care se bate atât de mult moneda în prezent. Cred că, noi, românii, avem dreptul să cunoaştem adevărul şi în legătură cu implicarea pastorului Tőkés la aceste evenimente, dar şi a altor personaje ce s-au remarcat, după 1990, mai ales prin acţiunile ostile cauzei românilor, în care s-au lăsat atrase sau pe care le-au susţinut pe plan intern şi extern.

Pe de altă parte, dezavuez, personal, modul lipsit de orice logică, prin care autorităţile europene se asociază pe faţă la susţinerea unor demersuri, care pot compromite politica europeană şi interesele comunităţii europene într-o zonă de tensiuni, aşa cum este cea în care este situată ţara noastră, dar şi crea precedente ce ar putea arunca în aer liniştea continentului.

Ca parlamentar român, inclusiv ca membru al Comisiei mixte România –U.E., am militat, prin toate mijloacele şi cu toată convingerea, pentru integrarea României în structurile Uniunii Europene şi ale NATO. Constat astăzi că demersurile mele oneste şi dezinteresate riscă să aducă, pe termen mediu şi lung, doar mari deservicii şi suferinţe ţării mele şi chiar să compromită, pe viitor, interesele Uniunii Europene în ansamblul ei, periclitându-i în mod serios şansele de supravieţuire .

Dacă vreodată, voi mai reveni în politica activă a României, îmi propun să acţionez pentru ieşirea ţării noastre dintr-o structură politică duplicitară şi perfidă, angajată pe faţă în susţinerea unor cercuri iredentiste şi revanşarde, ce riscă să arunce în aer siguranţa şi liniştea continentului european. Cu alte cuvinte, noi milităm cu hotărâre pentru găsirea unei cu totul altei soluţii şi a unor alianţe, care să nu fie nocive ţării şi poporului meu, aşa cum riscă să devină cea la care este parte în acest moment.

Dr. Dan BRUDAŞCU

Sursa: http://www.napocanews.ro/2010/06/u-e-si-incurajarea-iredentismului-unguresc.html

Nokia Cluj a ajuns la 4.000 de angajaţi

Fabrica de la Jucu a companiei Nokia – cel mai mare producător de telefoane mobile din lume, lucrează la capacitate maximă, numărul de angajaţi ajungând în doi ani şi jumătate de la 350 la 4.000 pe fondul extinderii producţiei şi a complexităţii telefoanelor asamblate spune într-un interviu pentru ZF Risto Meskus, directorul unităţii Nokia.

“Am demarat producţia în România cu telefoane mobile foarte simple şi apoi am adăugat terminale din segmentul mediu. Acum urmează să trecem la asamblarea unor terminale complexe”, a declarat Risto Meskus. În primele luni de la deschiderea fabricii din Jucu, românii asamblau mobile cu ecran alb-negru, unele dintre cele mai simple din portofoliul finlandezilor.

Demararea producţiei la fabrica din judeţul Cluj a dus afacerile finlandezilor la aproape o jumătate de miliard de euro în 2008, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Meskus nu a oferit detalii despre evoluţia businessului Nokia România în 2009.

Laurentiu Cotu, Sursa: www.zf.ro

Marko Bela ştie el ce ştie

Marko Bela ştie el ce ştie

Vicepremierul UDMR, Marko Bela a făcut zilele trecute o aparentă gafă. Oare? La vizita omologului ungar, Marko Bela i-a urat acestuia bun venit în Ungaria. Oficialul român nu şi-a dat seama de greşeală şi a continuat discursul. “Permiteţi-mi să-l salut pe domnul Semelj Zsolt, vicepremierul Republicii Ungariei şi membrilor delegaţiei domniei sale. E prima vizită oficială a domnului viceprim ministru în Ungaria, la invitaţia mea”, a declarat Marko Bela.

De fapt pentru liderii UDMR, ca şi Marko Bela, România este Ungaria. De 20 de ani pas cu pas şi-au realizat toate obiectivele cu finanţare de la Budapesta şi de la bugetul ţării noastre. Au învăţământ de stat superior în limba maghiară, au fost mereu la guvernare şi la ciolanul generos al bugetului, au realizat de facto ţinutul secuiesc, iar, mai nou, prin grija preşedintelui şi a lui Funeriu au eliminat limba română din curicula istoriei şi geografiei naţionale de prin şcolile ardelene. Chiar zilele acestea vorbeam cu un ofiţer din serviciile speciale, care încerca să scuze gestul vicepremierului: – Ei mai greşeşte omul! Din păcate, Marko Bela, care primeşte sute de mii de lei noi din Ungaria să-şi publice volumele de versuri (nici măcar laureaţii premiilor Nobel nu primesc atâţia bani pentru metafore) ştie foarte bine ce spune: O mare parte a clasei politice şi din demnitarii aleşi şi numiţi în funcţii din România (că la mulţi îmi e greu să le mai spun români) au primit stipendii grele şi sponsorizări electorale grase de la oameni de afaceri şi magnaţi unguri şi fundaţii de la Budapesta. Cazul Arpi de la Cluj e arhicunoscut. Aceşti politicieni ajunşi apoi la putere joacă ceardaş pe notele impuse de Budapesta şi de liderii UDMR, şi CNS, şi credeţi-mă că nu e teoria conspiraţiei, ci o realitate crudă cum un stat îşi pierde demnitatea şi suveranitatea printr-o clasă politică plătită de mercenari şi trădători.

Ionuţ Ţene

Sursa: http://www.napocanews.ro/2010/06/marko-bela-stie-el-ce-stie.html

sâmbătă, 12 iunie 2010

Editorial: Cum incearca sa ne prosteasca Andreea Vass, ditamai consilierul personal, in chestiunea TVA-ului

Nu cred ca cineva intreg la minte mai are vreun dubiu ca suntem luati cu totii de prosti. Nu trebuie sa fii vreu mare analist politic sau vreun jurnalist ca sa vezi pana unde poate sa merga tupeul si nesimtirea guvernantilor, a celor care incaseara mii de euro pe luna din fonduri publice si ne cer noua, "poprului suveran", sa mai strangem cureaua inca odata, dupa ce am tot strans-o in epoca "tranzitiei la economia de piata" pana ne-au iesit ochii.

Dupa declaratia ministrului Vladescu, data la tribuna parlamentului, in care ministrul le explica colegilor de guvern cum ca ar fi cazul ca ei, guvernantii, sa se cam opreasca din minciuna, aseara am ascultat-o, stupefiat, pe Andreea Vass, in direct la "Realitatea te priveste" de pe Realitatea TV, cum ne explica noua cum sta treaba cu TVA-ul si cu marirea taxelor si impozitelor (pentru cei care habar nu au cine e tanti asta le spun sa stea linistiti, pentru ca nici eu nu am stiut; am dat o cautare pe "goagal" si am aflat ca Andreea Paul Vass e consiliera "personala" a primului ministru Emil Boc). Citez din memorie: "Fiecare stat al Uniunii Europene are mana libera in ceea ce priveste nivelul TVA-ului, atata timp cat el se incadreaza intre 15-25%, sa ne intelegem bine...", ne explica Vass. Acum stau si eu si ma intreb daca Andreea Vass minte, daca e prost intentionata sau daca pur si simplu habar nu are pe ce lume traieste. Inclin sa cred ca e varianta a treia.

De ce spun asta? Intamplarea face ca, de ce vreme, fac mai des cumparaturi decat doamna Vass intr-un stat al Uniunii Europene, cei drept destul de afectat si el de criza, Regatul Spaniei. La momentul la care Vass face aceste afirmatii, TVA-ul are trei nivele in Spania: nivelul "super redus" de 4% pentru paine, faina, paste fainoase, lapte, oua, fructe, legume, ziare, reviste, unele medicamente etc.; nivelul "redus" de 7% pentru unele medicamente, aparate medicale, locuinte, serviciile hoteliere, etc. si nivelul "general" de 16%. Iar pentru ca in alte parti ale lumii guvernul nu reactioneaza pompieristic, ca la Bucuresti, Spania a anuntat inca din septembrie anul trecut ca va ridica nivelul TVA-ului incepand de la 1 iulie 2010, ca o masura economica de diminuare a efectelor crizei economice. Cu aceasta masura Spania spera sa adune la buget peste 5.000 de milioane de euro in 2010 si 2011 (pentru detalii vezi aici). O simpla cautare pe internet ar fi lamurit-o pe "ditamai" consilierul personal cum sta treaba cu TVA-ul in alte state ale Uniunii Europene.

Acum, nu e de mirare ca Emil Boc si guvernul pe care il conduce reactioneaza absolut execrabil in fata crizei economice. Cu asemenea consilieri personali, orice tampit poate adopta "masuri de redresare a economiei nationale" sau "planuri de austeritate".

joi, 10 iunie 2010

BREAKING NEWS - Stelian Tanase: “Ultimele sondaje dau PDL pe locul trei, iar Crin e lider la politic...

PDL a fost devansat de PSD si PNL in sondajele de opinie iar, la categoria lideri, liberalul Crin Antonescu este pe primul loc in preferintele electoratului, sustine analistul politic Stelian Tanase, in exclusivitate pentru Inpolitics, citand un “sondaj confidential” comandat de unul dintre principalele partide parlamentare.

“Presa ar trebui sa comande sondaje de opinie”
“Sa stiti ca, desi nu se dau publicitatii, partidele comanda foarte des, in aceasta perioada, analize sociologice. Politicienii sunt curiosi cum stau in sondaje in aceste momente critice dar, totodata, solicita sondaje confidentiale. Chiar saptamana trecuta am aflat rezultatele unui sondaj comandat de unul dintre principalele partide parlamentare. Rezultatele, in masura in care chiar asa sta treaba, sunt foarte interesante. PDL a fost devansat de PSD si PNL si se afla, acum, pe locul trei. In ceea ce-i priveste pe lideri, liberalul Crin Antonescu se afla pe primul loc. Astea-s rezultatele care au ajuns la mine, ramane sa fie verificate si pentru a se admite, prin alte analize, veridicitatea acestor rezultate. Ceea ce este foarte important este ca, daca asta este realitatea, clasamentul politic s-a schimbat pentru prima data in ultimii ani”, explica Stelian Tanase. Analistul se intreaba de ce mass-media nu comanda sondaje de opinie pentru a afla, cu exactitate, clasamentul politic al momentului. “Eu nu inteleg de ce ziarele si televiziunile nu comanda sondaje. Ar fi foarte interesant. Probabil, principala ratiune rezida in costurile foarte ridicate ale unei astfel de analize sociologice”, conchide Stelian Tanase.

(Razvan Gheorghe)

Sursa: http://www.inpolitics.ro/breaking-news-stelian-tanase-ultimele-sondaje-dau-pdl-pe-locul-trei-iar-crin-e-lider-la-politicieni--art59082.aspx#

PC: „Promovarea lui Tokes este dovada ca PDL si UDMR tradeaza interesul national”

PC: „Promovarea lui Tokes este dovada ca PDL si UDMR tradeaza interesul national”

Europarlamentarul Laszlo Tokes, un personaj care „nu iubeste” deloc Romania, este sustinut de PDL si UDMR pentru functia de vicepresedinte al Parlamentului European, fapt care demonstreaza ca politicienii puterii tradeaza interesul national, se arata intr-un comunicat al vicelui conservator Bogdan Diaconu, remis redactiei.

„Tokes nu iubeste deloc Romania”


„Nu numai partidul Jobbik ar trebui scos în afara legii în România, ci şi UDMR şi PDL pentru trădarea interesului naţional. După ce partidul extremist maghiar Jobbik şi-a făcut birou la Târgu-Mureş fără nicio reacţie din partea autorităţilor române, PDL şi UDMR îşi continuă trădarea la adresa României susţinându-l pe Laszlo Tokes la funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European. Cât de tare iubeşte europarlamentarul Laszlo Tokes România, deşi o reprezintă formal în Parlamentul European, este dovedit de declaraţiile sale defăimătoare la adresa ţării care l-a propulsat în politică.
Următorul pas va fi ca PDL şi UDMR să susţină împreună autonomia unei părţi din Transilvania, anularea Tratatului de la Trianon, acceptând transformarea lor în filiale ale partidului extremist Jobbik din Ungaria”, se arata in comunicatul conservatorului. (R.G.)

Sursa: http://www.inpolitics.ro/pc-promovarea-lui-tokes-este-dovada-ca-pdl-si-udmr-tradeaza-interesul-national-art59007.aspx#

Romania o incaseaza pe mina PDL si UDMR: extremistul Tokes devine vicepresedinte al PE

Veste-șoc de la Bruxelles: europarlamentarul Laszlo Tokes este propus de către popularii europeni pentru postul de vicepreședinte al Parlamentului European, cea mai înaltă funcție pe care o va deține un ales din România, de la integrarea europeană pînă azi.

Propunerea este susținută de UDMR și de PDL, dar a stîrnit stupoare în grupurile liberal și socialist de la noi, știută fiind orientarea lui Tokes. Acesta e considerat mai degrabă o anexă a FIDESZ-ului lui Viktor Orban, alături de care votează la Strasbourg, lucru evidențiat recent și de studiul "Europarlamentarii la raport", realizat de Institutul Qvorum în perioada iulie 2009 - aprilie 2010 și este, totodată un contestatar feroce al Tratatului de la Trianon, care a stabilit actuala graniță dintre România și Ungaria. Din acest punct de vedere, nu e greu de estimat cam ce ”reclamă” va face României Tokes, de la înălțimea noii sale funcții. Ultimul scandal în care a fost implicat Tokes a fost invitarea lui Dalai Lama în România, lucru care ar fi putut deteriora grav relațiile cu China, problema fiind rezolvată, din fericire, de liderul tibetan, care a decis să își anuleze vizita. (Bogdan Tiberiu Iacob)

Sursa: http://www.inpolitics.ro/romania-o-incaseaza-pe-mina-pdl-si-udmr-extremistul-tokes-devine-vicepresedinte-al-pe-art59003.aspx#


Senator PDL: Reducem impozitul pe profit sau ne pleaca firmele in Ungaria si Bulgaria

Senatorul PDL Iulian Urban a înainta Senatului, în regim de urgență, o propunere legislativă de reducere a impozitului pe profit la 10%, prin modificarea Codului Fiscal actual.

În expunerea de motive, Urban susține că România e ”prinsă” între state ca Ungaria și Bulgaria, care au aceeași cotă de 10%, ceea ce ”ne obligă să luăm aceste măsuri”. Senatorul mai avertizează că menținerea cotei actuale ar determina firmele din Ardeal să se mute în Ungaria, pe de o parte, ”si sa ne sufle orice investitie straina, pe de alta parte”. ”In mod similar pe zona de sud a Romaniei, migratia firmelor este in continua crestere, catre Bulgaria, si ma refer aici la firmele cu adevarat importante, care isi propun sa lucreze in profit, care nu isi propun sa saboteze statul roman ascunzandu-si profiturile prin pierderi inchipuite. Vor pleca din Romania exact firmele care sunt cat de cat corecte fata de statul roman si bugetul Romaniei” mai avertizează Urban.(B.I.)

Szegedi Csanad, europarlamentarul extremist maghiar, are nevoie de ajutor de urgenţă!

Szegedi Csanad, europarlamentarul extremist maghiar, are nevoie de ajutor de urgenţă!

Delirului separatist al unor horthyşti cuprinşi de „febra pământului” a depăşit orice limită „europeană”. Aceşti nefericiţi nu se mai vindecă nici la cele mai dotate clinici din lume. Bat câmpii, de-a lungul şi de-a latul Mapamondului, revendicând tot ce le iese în cale. Problema lor! Numai că recent, bolnavii Europei au descins pe pământ românesc. Fără nici-o invitaţie, europarlamentarul Szegedi Csanad, reprezentant al partidului de extremă dreapta Jobbik (în traducere în limba română „mai bine”, sau „mai drept”), şi-a deschis, marţi, 8 iunie a.c., un birou la Târgu Mureş, unde va acorda săptămânal audienţe şi unde îi aşteaptă nu doar pe maghiari, ci şi pe „românii ardeleni cu intenţii bune”.

La deschiderea cabinetului, Szegedi Csanad a anunţat că vrea autonomia Ţinutului Secuiesc prin orice mijloace. „Vom face tot ce este necesar pentru a obţine autonomia. În Tirolul de Sud s-a apelat şi la violenţă, sper că aici nu va fi nevoie de aşa ceva”, a declarat debusolatul, subliniind totodată că el şi partidul său au o bună colaborare cu unele organizaţii extremiste maghiare din România, cum ar fi Garda Naţională Maghiară, Organizaţia Tinerilor Maghiari şi Consiliul Naţional Secuiesc.
Fâs!

În plus, fugitul de acasă a spus că în România ar trebui respectate proporţiile etnice atât în administraţie, cât şi în poliţie şi armată. „Ar fi bine dacă în toată Transilvania limba maghiară ar fi limbă de stat”.
În cele din urmă, a aruncat cu sudalme şi în politicienii maghiari, declarând că „maghiarimea este cea mai mare minoritate din Europa, care nu are drepturile pe care le au alte minorităţi în Europa. Pentru asta sunt responsabili şi politicienii din Ungaria, nu numai cei din ţările în care mai trăiesc maghiari. Această problemă trebuie rezolvată de către politicienii din Ungaria”, a bolborosit Szegedi. Chiar că-i dus rău, neprogramatul!

Trecând dincolo de nuanţele hazlii ale halucinantelor declaraţii pe care le-a făcut, e limpede că băiatul are nevoie de ajutor de urgenţă. De aceea, îl asigurăm că dacă Statul Român nu intervine prin pârghiile legale, vom convoca o echipă interdisciplinară, multinaţională, intercontinentală, interplanetară, ori de care pofteşte, care să-l examineze şi apoi să-i administreze, gratis şi eficient, tratamentul necesar!

Biroul de presa al Noii Drepte Brasov
8 iunie 2010

Sursa: http://www.napocanews.ro/2010/06/szegedi-csanad-europarlamentarul-extremist-maghiar-are-nevoie-de-ajutor-de-urgenta.html

Cine pleca înainte de 1989 la studii în străinătate? Securiştii şi… Daniel Funeriu

Cine pleca înainte de 1989 la studii în străinătate? Securiştii şi… Daniel Funeriu

Pe românul de rând, anii 1980 au cei mai negri ani ai existenţei regimului comunist. Foametea, cozile la orice, penuria de alimente şi lucruri necesare traiului de zi cu zi au transformat România într-un adevărat lagăr socialist. Izolarea românilor s-a făcut pe toate planurile: pe cel mediatic, dar şi pe cel frontalier. Nici plecarea într-o “ţară prietenă” se mai putea face atât de uşor, iar românii aşteptau luni, poate chiar ani, până să le fie aprobată plecarea în ţara vecină Ungaria, un stat socialist satelit al URSS. Cu toate acestea, unora le mergea mai bine decât altora. Între 1987 şi 1989, Traian Băsescu era reprezentant al NAVROM la Anvers, în Belgia. Între 1980 şi 1994, Andrei Marga era cu o bursă academică în Germania. Actualul Patriarh Daniel plecase din 1976 în Franţa şi Germania, la studii şi chiar şi-a construit o carieră academică în occident. “Eseistul” (titulatura pentru toţi vagabozii fără operă literară) ajuns ministru în guvernările PSD şi CDR, Andrei Pleşu, se juca de-a dizidenţa în Germania între 1975 şi 1977 şi 1982 şi 1984. Gabriel Liiceanu, autointitulat filozof, înainte de primi cadou de la Iliescu Editura Politică (mai nou, Humanitas), se plimba şi el între 1982-1984 în Germania, ca bursier al Fundaţiei Alexander von Humboldt. Ion Coja, preşedinte al Vetrei Româneşti Bucureşti, era catalogat periculos de regim, dar se întâlnea nestigherit în 1988 la Paris cu Cioran, ba chiar îi aducea bani din străinătate lui Petre Ţutea, în România.

Care era diferenţa dintre aceste personaje enunţate mai sus şi românii care stăteau la cozi pentru butelie şi pentru lapte? Ei bine, unii dintre ei erau căpitani de vase comerciale, ca şi Traian Băsescu, iar alţii erau “dizidenţi” lăsaţi să plece afară pentru a nu face valuri şi a deranja regimul de la Bucureşti, ca Pleşu şi Liiceanu. Cel puţin asta e varianta oficială. În fapt, cu greu se puteau obţine astfel de plecări prelungite, fie ele comerciale sau academice, fără ca cei în cauză să dea cu subsemnatul. Alţii erau chiar agenţi ai DIE (Direcţia de Informaţii Externe), cu acte în regulă. Unora li s-au publicat delaţiunile (Pleşu, de exemplu), iar alţii au fost scoşi imaculaţi de CNSAS, dovada faptului că încă sunt activi. Dar dacă mai aveţi vreo bănuială, este simplu doar să le urmărim carierele fulminante de după 1989, când toate sforile erau trase de Ion Iliescu, dovedit ca agent al KGB împreună cu Silviu Brucan şi criminalul general Militaru, ajuns ministru MApN. Nu arătăm cu degetul, însă concluziile le puteţi trage şi singuri, nu?

Şi ce loc are atunci actualul ministru al Educaţiei, Funeriu, în această schemă. Câştigătorul tuturor olimpiadelor naţionale la chimie pe vremea când era elev în Timişoara. Acesta pleacă în 1988, cel mai negru an al dictaturii comuniste,la Lycée International des Pontonniers, Strasbourg, Franţa unde îşi termină liceul. Nu rămâne îndoială că Funeriu era una dintre cele mai promiţătoare minţi tinere ale chimiei mondiale la acea oră. Şi este bizar cum regimul Ceauşescu a lăsat un fiu al patriei să plece la studii în Franţa, când chiar chimista-şefă a ţării era soţia dictatorului! Oficial, Funeriu a declarat recent că a “fugit” din România la vârsta de doar 17 ani. Cu prilejul unei excursii, fara sa spuna nimic familiei, a ramas ilegal in Franta. In timp ce familia era anchetata de Securitate, Daniel isi incepea exercitiile de supravietuire: paznic intr-un internat francez, chelner intr-un restaurant, meditator de ocazie, potrivit aceloraşi declaraţii proprii, neverificate de nimeni. Cert este că acesta, chiar şi după Revoluţie, nu a înşelat aşteptările, ajungând Cercetător Ştiintific la National Institute of Advanced Industrial Science and Technology din Osaka, Japonia.

Şi apoi, brusc, este chemat la arme de către PD-L. Membru al “generaţiei aşteptate”, cum l-a numit Cotidianul, Funeriu candidează la europarlamentare în 2007, iar în decembrie 2009 devine ministru al Educaţiei în cabinetul Emil Boc. Dar strălucirea din chimie se lasă de dorit. Un ministru insipid, fără viziune, înconjurat de consilieri corupţi care fac afaceri cu statul, mult-aşteptatul Funeriu, privit de mulţi ca un model al generaţiei tinere de tehnicieni performanţi şi corecţi, se dovedeşte mai al dracului ca un nomenclaturist bătrân, uns cu toate alifiile. Zdrobeşte din faşă greva generală din învăţământ, ameninţând sindicaliştii şi chiar directorii de şcoli, prin intermediul inspectoratelor.

Dincolo de faptul că tânărul eminent Funeriu este o cruntă dezamăgire a noului val de politicieni, dincolo de faptul că se pricepe la învăţământ ca şi Gigi Becali la literatură, dincolo de faptul că fuga sa în Franţa la 17 ani este la fel de verosimilă ca şi evadarea lui Raul Volcinsch din beciurile Securităţii clujene, rămâne o întrebare la care poate o să ne răspundă detaliat Daniel Funeriu: cum exact a fugit el la 17 ani să păzească internate în Franţa? Şi pe ce bani a studiat în străinătate? Ce liceu a acceptat în clasa a XII-a un fugar din România, dintr-un grup alfat în excursie? Nu de alta, dar nu am mai ascultat poveşti de adormit copii de mult. Cât despre CV-ul acestui plin de baliverne (inclusiv posturi plătite cu 90.000 de euro pe an refuzate! aşa CV de megaloman nu am mai văzut la nimeni…), am mai dori o completare necesară: cine e, de fapt, Funeriu ăsta? Şi ce grad are?

George Bara

Interviu cu Daniel Funeriu în România Liberă, 11 aprilie 2007:

» Cum ai luat decizia de a intra in politica?
D.F.: Cred in actiuni structurate si bine cantarite si nu cred in actiuni sporadice, in reactii viscerale.

28 mai 2010, mesaj “nevisceral” transmis de elevatul ministru Funeriu unui lider de sindicat:

“Să‑şi bage minţile în cap şi să se remarce ajutând să organizeze Bacalaureatul pentru copii, că aşa se face remarcat, nu cu gura mare”

George Bara

Sursa: http://www.napocanews.ro/2010/06/cine-pleca-inainte-de-1989-la-studii-in-strainatate-securistii-si-daniel-funeriu.html

Jurnalul National: Tokes – simbolul Ungariei Mari şi al "mijloacelor specifice" Securităţii şi AVO

de Lavinia Betea


Până la conflictele etnice din martie 1989, Laszlo Tokes acumulase capital imens de simpatie. Declaraţiile naţionaliste ale noului episcop al Eparhiei Reformate de la Oradea şi copreşedinte al Sinodului Bisericii Reformate din România i-au minat însă prestigiul de erou al "revoluţiei române".
Invers proporţional cu pierderea simpatiei românilor, i-a crescut cota popularităţii în Ungaria. Aflăm astfel dintr-o cronică apărută în Liberation (10 iulie 1990) despre Festivalul de vară de la Budapesta, că pastorul transilvănean a fost în centrul evenimentului. "Laszlo Tokes este una dintre vedetele neaşteptate ale Festivalului de vară de la Budapesta", a scris Yves Michel Riols. Numele pastorului român de origine maghiară care a pus focul în pulberea revoluţiei din decembrie nu figurează, totuşi, pe nici un program oficial. Dar acest Tokes, omul-simbol al rezistenţei maghiare din Transilvania, este indirect centrul ultimei producţii ungare: "L opera rock: Timişoara 1514". Urmează o scurtă descriere a spectacolului, cu concluzia că mesajul transmis spectatorilor a fost "Dozsa-Tokes - acelaşi luptător".

Gabor Koltay, directorul superproducţiei muzicale rock "Timişoara 1514", şi-a pregătit doi ani spectacolul, gândindu-se la "toate". Şi la împlinirea a 70 de ani de la Tratatul de la Trianon, care-a desfiinţat Ungaria Mare, şi la rezervarea de locuri pentru refugiaţii români. În biroul său, a consemnat jurnalistul francez, se află harta Ungariei dinaintea lui 1920 (când "Clemenceau destramă Ungaria şi dă Transilvania românilor").

Integral in Jurnalul National

DOCUMENTAR al Centrului European de Studii Covasna-Harghita: Revista presei maghiare din Romania 15.05-31.05.2010

Centrul European de Studii Covasna Harghita 2010 Revista Presei Maghiare 10

Pădurea - la mâna hoţilor de lemne?

Răspunsul este da, dacă avem în vedere planurile avizate de Laszlo Borbely, ministrul Mediului şi Pădurilor (MMP), şi înscrise deja într-un proiect de ordonanţă de urgenţă. Invocând criza economică ce i-a lăsat fără bani la buget, mai marii acestui minister au găsit o nouă modalitate de a reduce cheltuielile: sunt hotărâţi să renunţe să mai plătească pădurari care să asigure gratuit paza pădurilor private sau a fondului forestier aflat în procedură de retrocedare. Măsura (asupra căreia vom reveni) este în totală discordanţă cu realitatea de astăzi, din teren, adică cu cererile repetate ale unor proprietari de păduri private, persoane fizice, care tocmai din cauza nepăzirii pădurilor de către structuri silvice legal constituite, de stat ori private, reclamă creşterea alarmantă a tăierilor ilegale de masă lemnoasă.

Doar cu numai o săptămână în urmă scriam în ziarul nostru (2 iunie 2010 ) la ce se poate ajunge - chiar la crime - în cazul pădurilor unor proprietari din zona Vlăhiţa. Se taie ilegal cu nemiluita pădurea, se fură masa lemnoasă pentru că mii de hectare de pădure nu sunt păzite de nimeni, se fură proprietarii unul pe altul şi, aşa cum mai spuneam, ,,hoţii strigă hoţii!".

Sursa: http://www.informatiahr.go.ro/

Plutonul Secuiesc reclamat la Procurorul General al României

Plutonul Secuiesc reclamat la Procurorul General al României

Aflam de pe blogul Senatorului Iulian Urban:

Plutonul Secuiesc reclamat la Procurorul General al României

Am trimis o sesizare oficială Procurorului General al României, Codruţa Kovesi, în legătură cu activitatea “Batalionului Secuiesc Albert Wass”, organizaţie paramilitară care militează pentru dezmembrarea teritorială a României.

În aceeaşi măsură ne exprimăm durerea şi revolta pentru faptul că organele de resort ale statului nostru stau pasive, închid ochii şi nu iau măsuri ferme în faţa unor astfel de provocări ce tensionează relaţiile interetnice şi aduc jigniri ţării şi poporului român.

Presa noastră cotidianul Adevărul din 12 şi 13 ianuarie 2010 şi nu numai a abordat un grav şi mârşav atac, care încalcă însăşi Constituţia, legea fundamentală a României.

Înfiinţarea în Miercurea Ciuc a – Plutonul Secuiesc care este falanga din România a organizaţiei paramilitară din Ungaria ,’’Batalionul Vass Albert “ el însuşi criminal de război ,condamnat la moarte în România anului 1948, cu comandamentul la Gyor –Ungaria, socotită în ţara vecină organizaţie de tip fascist, antidemocratică şi revizionistă fiind scoasă de justiţie înafara legii.

În aceste condiţii activitatea ei a fost transferată în Transilvania,unde îşi desfăşoară activitatea, membrii gărzii au uniforme, grade, funcţii, organizare şi instrucţii după tipar militar, ” Se pregătesc pentru sprijinirea secuilor în caz de necessitate.”, antrenându-se în munţi, în locuri ascunse organizaţie militară îndreptată împotriva poporului român.
Liderul recrutor al grupului este Csibi Barna, 30 de ani, funcţionar public în cadrul Direcţiei Judeţene a Finanţelor Publice Harghita, deci plătit din banii bugetului statului român. Declară în mod public” Eu sunt doar ofiţerul de recrutare “.

România acceptă un partid etnic, U.D.M.R., le-a dat şansa “fraţilor noştri” de etnie ungară să fie parlamentari români sau europeni, miniştri ai Guvernului României, să pot învăţa gratuit în două limbi şi cu toate aceste privilrgii românii de etnie ungară se ascund sub denumirea de secui, dar poartă tricolorul ungar şi depun jurământul de credinţă pe coroana sfântului Rege Ştefan al Ungariei Medievale.

Membrii noştri ca şi atâţia români care au încă vii în minte atrocităţile făcute de unguri după cedarea Ardealului de Nord şi apoi după instalarea regimului comunist până prin anii 1950, privesc cu îngrijorare şi revoltă la acţiunile anumitelor grupuri ungare, ca şi la tăcerea condamnabilă a autorităţilor noastre, a organelor ce au menirea de a veghea la respectarea legilor şi a Constituţiei.

Iată de ce sesizăm acest act anticonstituţional cu consecinţe ce nu pot fi estimate, pus la cale împotriva ţării şi poporului român, rugându-vă să dispuneţi cercetarea şi luarea măsurilor legale ce se impun pentru descurajarea unor astfel de acţiuni menite a duce la destabilizarea statului român, greu încercat în aceste momente de multiplele crize prin care trece.

Preşedine
Ing.Ioan Traian Balota

Parlamentar roman cu demnitate nationala: Senatorul PDL Iulian Urban, impotriva predarii Istoriei si Geografiei Romaniei in limba maghiara!

Parlamentar roman cu demnitate nationala: Senatorul PDL Iulian Urban, impotriva predarii Istoriei si Geografiei Romaniei in limba maghiara!

Senatorul PDL Iulian Urban anunta pe blogul sau...

Declar raspicat: NU voi vota pentru ca Istoria si Geografia sa se predea in maghiara; Comisia Juridica din Senat a eliminat privilegiile platite din bani publici pentru invatamantul privat


Senatul este Camera Decizionala la proiectul de lege L344/2010 - Proiect de lege - Legea educaţiei naţionale .
Si vreau sa fiu extrem de transant pentru ca eu nu ma dau dupa gard.
Nu sunt de acord ca maghiarii sa invete in limba materna Istoria si Geografia Romaniei.
Astazi 08 iunie 2010 la Comisia Juridica din Senat s-a dezbatut acest proiect de lege http://webapp.senat.ro/sergiusenat.proiect.asp?cod=15061&pos=0&NR=L344&AN=2010
La dezbateri au venit din partea Ministerului Educatiei, un secretar de stat ...ungur....! Complet nepregatit si care era fix paralel cu textul legii.
Marturisesc ca am sustinut amendamentele formulate de senatorul Grebla pentru ca erau de bun simt; si ma refer la cele care vizeaza eliminarea subventionarii de catre statul roman a invatamantului particular superior; De ce sa platim noi din buzunar bunastarea facultatilor particulare gen Spiru Haret ?
L-am intrebat de exemplu pe secretarul de stat UDMR de ce trebuie ca Primaria Voluntari sa subventioneze cu 50 % pretul abonamentului pe transportul public local pentru cei care isi dau copii la invatamant privat la Scoala Americana ?
Adica un cetatean care gaseste 20000 de dolari pe an ca sa isi scolarizeze copii la Scoala Americana, are pretentia ca Primaria Voluntari sa inteleaga ca nu are 40 ron pentru plata unui abonament lunar ? Sa va mai spun ca dl. secretar de stat UDMR habar nu avea cat costa un abonament RATB, dar asta este alta poveste.
Ca atare am ras toate aceste chestiuni din lege; Cine vrea sa investeasca in invatamant privat, nu are de ce sa cerseasca bani de la statul roman adica de la contribuabili. Nu le putem finanta la infinit bunastarea.Nu avem bani sa bagam in scolile de stat care se prabusesc pentru copiii nostri insa avem bani sa le dam lor ?
Legat de invatamantul in limba maghiara, si pentru dorinta UDMR sa se invete Istoria si Geografia Romaniei in maghiara.
L-am intrebat pe secretarul de stat Kiraly, de ce pot sa invete de exemplu Biologia in maghiara si nu pot sa invete Istoria Romaniei ? Nu mi-a dat un raspuns elocvent ci doar bajbaieli cu drepturile lor ca minoritate...Asa ca am votat alaturi de senatorii care au propus eliminarea din proiectul legii educatiei nationale a invatarii Istoriei si Geografiei Romaniei in limba materna a minoritatii maghiare.
Adica sa ne intelegem bine.
Pe de o parte asa cum scriam aici http://www.urbaniulian.ro/2010/06/08/si-au-batut-joc-de-munca-noastra-la-codul-de-procedura-civila-m-am-abtinut-sa-votez-aceasta-forma-a-cpc/, parlamentarii UDMR nu rateaza nici un moment sa saboteze nu neaparat aceasta guvernare, insa voteaza chiar impotriva interesului romanilor, asa cum s-a intamplat in cazul faptului ca nu mai poti face recurs daca nu platesti sume uriase de bani catre avocati [ ca doar dl. deputat Mate sau dl. senator Frunda sunt avocati de succes... ] ; Nu doar ca ungurii de la CNCD [ Haller Istvan , Gergely Dezideriu.. ] ma condamna pentru ca discriminez minoritatile pentru ca le-am oferit locuri de munca [ vezi aici http://www.urbaniulian.ro/2010/06/02/tiganii-m-au-biruit-tapalaga-a-devenit-idolul-tiganilor-dupa-ce-maghiarii-si-pedelistii-din-cncd-au-hotarat-ca-senatorul-gagiu-nesimtit-urban-i-a-discriminat-pe-tigani-avand-un-discurs-anti-tigane/ ] , insa noi ce sa facem ?
Sa ne calcam pe constiinta pentru ce ? Pentru cine ? Pentru unii care atunci cand este vorba de interesul lor, tipa ca darama Guvernul [ si abia-i astept sa deschida scandalul aici!! ] iar cand este vorba de sustinere, isi bat joc de noi ?
Mai vreti si alte exemple ale "loialitatii" UDMR ? Iata :

DOCUMENTE. Huzur pe bani publici la CJ Harghita si CJ Covasna. 800 de litri - cota lunara pentru o singura masina la CJ Harghita!

Criza economica ii afecteaza in egala masura atat de angajatii din sectorul privat cat si pe cei din sectorul public. Criza nu afecteaza insa avantul cheltuitor al institutiilor publice.

Peste putin timp milioane de cetateni vor simti in buzunar efectele reducerilor asumate ieri de Guvernul Emil Boc, sustinute de PDL si UDMR. Intrebarea este daca, macar acum, pe timp de criza, autoritalie publice se preocupa de cheltuirea responsabila a fondurilor publice...
Sa luam exemplul parcurilor auto ale Consiliului Judetean Covasna, Harghita si Mures. CJ Mures a cheltuit in 2009 putin peste 90.000 de lei pentru carburantii celor 6 masini aflate in parcul auto propriu. In 2010, fiecare din cele 6 masini are o cota lunara de 350 de litri.

Cum sta treaba in asa-zisul "tinut secuiesc", controlat in totalitate de reprezentantii Uniunii Democrate Maghiare din Romania? Se preocupa conducerile celor doua judete de cheltuirea in mod responsabil a banului public atunci cand vine vorba de masinile din parcul auto propriu?

800 de litri - cota lunara pentru o singura masina la Consiliul Judetean Harghita

Consiliul Judetean Harghita, condus de UDMR-istul Borboly Csaba (foto), este norocosul posesor al unui Wolkswagen Touareg, masina care are singura o cota luna de 800 de litri de conbustibil. In 2009, Borboly Csaba a cheltuit 188750 lei (aprox. 45.000 euro) pe carburantii consumati de masinile din parcul auto al CJ Harghita, dublul sumei cheltuite de Consiliul Judetean Mures.


Saracie lucie in Covasna. Masinile Consiliului Judetean Covasna consuma mult si...degeaba!

Conform Ziarul Financiar, judetul Covasna este unul dintre cele mai sarace judete din tara. Nu si atunci cand e vorba de cheltuit fonduri publice. Consiliul Judetean Covasna este de departe cel mai cheltuitor atunci cand vine vorba de conbustibil pentru masinile din parcul auto propriu. Institutia condusa de UDMR-istul Tamas Sandor (foto), a cheltuit in 2009 peste 45.000 de euro pe conbustibil, dublul sumei cheltuita de Consiliul Judetean Mures. In plus, fiecare masina din parcul propriu are o cota lunara de conbustibil de 400-500 de litri. Se pare ca Consiliul Judetean Covasna alearga cu masinile mai mult a paguba, avand in vedere situatia economica a judetului.
raspuns 4858 Cj Covasna
Un calcul simplu arata ca la o cota de 400 de litri pe luna o masina poate parcurge aproximativ 6250 km/luna. 6250km/luna, la o viteza medie de 50km/ora o masina ar putea functiona continu 125 ore/luna, iar la o zi lucratoare de 8 ore/zi inseamna ca luna de luna masina merge timp de 15 zile cate 8 ore/zi. Intrebarea este cu cat folos "alearga" aceste masini pentru locuitorii celor doua judete?

PS: De remarcat ca niciuna din cele trei adrese nu are reprodusa stema Romaniei, desi legea prevede acest lucru!

marți, 1 iunie 2010

Criza economica nu afecteaza revizionismul maghiar. Peste 30.000 de lei din fonduri publice pentru turul ciclist al asa-zisului "tinut secuiesc"!

Pagina oficiala de internet a Primariei Sfantu Gheorghe anunta ca in perioada 22-25 iulie 2010 Primaria Miercurea Ciuc, sprijinita de consiliile locale si judetene din "tinutul secuiesc" organizeaza editia a patra a turului ciclist din "tinutul secuiesc". In privinda fondurilor publice cheltuite cu aceasta ocazie, pagina de internet a Primariei Sfantu Ghorghe anunta ca "manifestarea este organizată de Primăria Miercurea Ciuc cu sprijinul Consiilor Locale din ţinutul secuiesc. Consiliul Judeţean Covasna sponsorizează, acest tur ciclist, cu 20.000 lei iar Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe, cu 10.000 lei". Detalii aici.