Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

sâmbătă, 9 octombrie 2010

(VIDEO) Vezi masina care a parcurs 4000 de km numai cu ajutorul razelor soarelui!

(VIDEO) Vezi masina care a parcurs 4000 de km numai cu ajutorul razelor soarelui!
Foto: a1.ro

Se scumpeste benzina, cresc accizele, dar nu trebuie sa ne mai ingrijoram. Viitorul vine... de la soare. Patru mii de kilometri a parcurs masina care a castigat o cursa a automobilelor propulsate cu ajutorul energiilor alternative. Si masina mai are un avantaj: doi-trei membri ai familie pot sa o ia pe sus daca apare vreo problema, cantareste doar 160 de kilograme.


Universitatea japoneza Tokai a intrat in istorie cu uimitoarea masina solara care a reusit sa parcurga 4000 de kilometri numai cu ajutorul razelor soarelui.

Reprezentantii universitatii de la Johanesburg, gazdele concursului, nu au terminat cursa. Automobilul creat de ei a stabilit un record de deplasare pe o sursa de energie alternativa. Au parcurs aproape 2 mii de kilometri intr-o masina propulsata exclusiv pe benzina si hidrogen.

Inainte sa se poata inscrie in cursa care a durat 10 zile, vehiculele sunt analizate, iar cele care nu respecta cele mai stricte conditii eco, nu sunt lasate sa participe. La fel si cei care nu isi construiesc singuri vehiculele, fara ajutorul profesionistilor.


Sursa: a1.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu