Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

joi, 28 octombrie 2010

PSD şi PNL depun moţiunea de cenzură pe Legea Educaţiei împotriva maghiarizării învăţământului românesc din Transilvania

PSD şi PNL depun moţiunea de cenzură pe Legea Educaţiei împotriva maghiarizării învăţământului românesc din Transilvania

Liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa, a anuntat joi ca social-democratii vor depune impreuna cu liberalii o noua motiune de cenzura impotriva guvernului Boc, dupa decizia acestuia de a-si asuma raspunderea pe Legea Educatiei.

“Dupa asumarea raspunderii de catre primul ministru si o consultare rapida a parlamentarilor nostri, dar si a conducerii partidului, am decis ca impreuna cu PNL sa depunem maine motiune de cenzura pe Legea invatamantului. Textul va fi unul comun”, a spus Dusa, precizand ca fostul ministru PSD al Educatiei, Ecaterina Andronescu, se va ocupa de redactarea textului.

Anterior, reprezentantii PSD nu fusesera asa decisi, insusi Dusa afirmand ca o noua motiune “ar putea sa nu fie oportuna” pana ce Curtea Constitutionala nu se pronunta asupra sesizarii de neconstitutionalitate.

Principala critica pe care social-democratii au adus-o proiectului de Lege a Educatiei este predarea istoriei si geografiei in limba maghiara.

“Acum elevii maghiari fac 3-4 ore in plus in limba romana. Daca si istoria si geografia vor fi predate in limba maghiara, raman doar orele de limba romana, care si acelea sunt facute de suplinitori maghiari care nu cunosc bine limba romana”, a declarat Dusa.

Seful grupului deputatilor social-democratic a vorbit si de motiunea de cenzura de miercuri, acuzand faptul ca “nu este normal sa furi dreptul unui cetatean de a vota. E o forma de furt de vot”, a spus Dusa.

Referitor la motiunea de cenzura esuata de miercuri, liderul grupului deputatilor social-democrati, a acuzat faptul ca “nu este normal sa furi dreptul unui cetatean de a vota. E o forma de furt de vot”, a spus Dusa.

PSD şi PNL depun moţiunea de cenzură pe Legea Educaţiei împotriva maghiarizării învăţământului românesc în Transilvania. Legea Educaţiei propusă de Guvern desfiinţează învăţământul superior multicultural din Ardeal.

Sursa: Napocanews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu