Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

sâmbătă, 2 octombrie 2010

Ce spunea în 2006 Peter Eckstein Kovacs, despre un Partid al Ardelenilor într-o Românie regionalizată

Ce spunea în 2006 Peter Eckstein Kovacs, despre un Partid al Ardelenilor într-o Românie regionalizată

“Evident ca, in acest caz, UDMR ar avea un cuvant mai greu de spus, din postura unui partid de 20% intr-un parlament al Ardealului, decat un partid de 6% in Parlamentul Romaniei”, a afirmat Peter Eckstein Kovacs în 2006, actual consilier al preşedintelui Băsescu, referindu-se la ideea unui Partid al Ardelenilor într-o Românie regionalizată.

Ideea a revenit în actualitate după ce Emil Aluaş, un dirijor clujean care a deţinut şi funcţii în primăria Cluj-Napoca în timpul mandatului lui Gheorghe Funar, a revenit la formarea unui Partid al Ardelenilor alături de Sabin Gherman şi Liviu Zăpârţan. Declaraţia din 2006, acordată publicaţiei Ziua de Cluj, a urmat după ce şi PSD-istul Vasile Dâncu a susţinut oportunitatea unei asemenea idei.

Sabin Gherman (foto) a încercat înregistrarea Partidului Ardelenilor şi în 2003, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti i-a respins cererea de inregistrare a Ligii Transilvania-Banat. Gherman a anuntat atunci ca are 17.000 de semnaturi, din cele 25.000 necesare pentru inregistrare. Sub sloganul “Ca sa ai banii tai!”, Partidul Ardelenilor militeaza pentru impartirea Romaniei in noua regiuni istorice – Transilvania, Crisana, Maramures, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova si Bucovina, care sa aiba structuri legislative si executive proprii. Aceste structuri, in viziunea lui Sabin Gherman, ar urma sa aiba atributii administrative si economice, dupa principiul pastrarii, in teritoriu, a majoritatii banilor colectati din taxe si impozite.”

George Bara

Sursa: http://www.napocanews.ro/2010/10/ce-spunea-in-2006-peter-eckstein-kovacs-despre-un-partid-al-ardelenilor-intr-o-romanie-regionalizata.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu