Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

joi, 28 octombrie 2010

“Bocule, cât eşti de mic, Ne-ai lăsat fără nimic”

“Bocule, cât eşti de mic, Ne-ai lăsat fără nimic”

Aproximativ 60 de profesori clujeni afiliaţi la Sindicatul Liber al Învăţământului Preuniversitar Clujean (SLIPC) şi Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) au protestat astăzi, în faţa Clădirii Palatului Administrativ din Cluj-Napoca. Dascălii sunt nemulţumiţi de graba cu care Guvernul îşi asumă răspunderea asupra Legii educaţiei. “Ne punem întrebarea de unde vine atâta grabă, din moment ce legea intră în vigoare din toamnă şi s-au depus peste 1.200 de amendamente până la ora actuală”.

Senatorii şi deputaţii au înscris pe ordinea de zi, asumarea răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei naţionale.

Totodată, în memoriul ce va fi adresat prefectului Florin Stamatian, profesorii au inclus amendamente legate de Legea salarizării unice şi Legea pensiilor.

Potrivit preşedintelui SLIPC, d-na Lucia Cojocaru, majoritatea profesorilor clujeni au primit “indicaţii” să nu participe la protest.

“Cel mai mare distrugător al României – Traian Băsescu”, “Bă se scumpesc toate”, “2009: Să trăiţi bine; 2010: Să trăiţi 25%; 2011: Mai trăiţi?”, “Fie pâinea cât de rea, tot vă luăm un sfert din ea”, au fost câteva din mesajele scrise pe pancartele manifestanţilor.

D-na Cojocaru a anunţat că la sfârşitul săptămânii în curs, va avea loc o şedinţă extraordinară a FSLI, la nivel naţional, unde se va decide soarta acţiunilor de protest.

Profesorii din Cluj i-au compus un cântec premierului Emil Boc:

“Am venit în centrul Clujului,
Să-i spunem vreo două Bocului,
Haide Bocule acasă
C-ai facut-o tare groasă!

Nici la coasă nu ai loc,
Că ai pus ţara pe foc!

Bocule cât eşti de mic
Ne-ai lăsat fără nimic.
Ai venit în Capitală
Ne-ai lăsat cu traista goală”.


Marius Mureşan, foto Otilia Chiş

vezi mai multe imagini pe NapocaNews – Foto

Sursa: napoca news

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu