Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

vineri, 8 octombrie 2010

In Ungaria, dupa alegerile locale, sunt cinci primari români

În trei localitati cu însemnata populatie româneasca au fost alesi primari români. La Micherechi a obtinut majoritatea voturilor Margit Tat, o tânara de origine româna, care a reusit sa-si alcatuiasca în jurul ei si un consiliu local compus din multi tineri, toti, fara exceptie, fiind de origine româna.

La Chitighaz a fost realeasa în functia de primar Maria Gyuricska Kalcsó, care si de aceasta data l-a învins pe contracandidatul Gheorghe Gulyás. Diferenta de voturi a fost aproape de o mie. La fel ca Micherechi, si la Chitighaz toti cei sase consilieri locali sunt de origine româna.

La Otlaca-Pusta au fost doi candidati de primari, Gheorghe Simonca, actualul primar si deputat in Parlamentul de la Budapesta câstigând detasat în fata lui Mihai Vidican. Si la Otlaca, majoritatea consilierilor locali sunt de origine româna.

Au mai fost alesi de primari si alti români din Ungaria: Tiberiu Iova în localitatea Salonta Noua (Újszalonta), de lânga Micherechi si Stefan Stan la Aszód.

O corespondenta de la Eva Iova, Ungaria

Sursa: Romanian Global News

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu