Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

joi, 28 octombrie 2010

Pedrag Balasevic: „Vrem emisiunea in limba romana inapoi la Bor”

Pedrag Balasevic: „Vrem emisiunea in limba romana inapoi la Bor”
Autoritatile sarbe continua agresarea comunitatii romanilor/vlahilor din Timoc. De doua saptamani singura emisiune in limba romana, care rula doar duminica timp de treizeci de minute, a fost stopata, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.

Intr-o conferinta de presa tinuta la Bor presedintele Partiei Democrate a Romanilor din Serbia, dr. Pedrag Balasevic, cere autoritatilor sarbe sa ia act de incalcarea drepturilor la informare in limba materna a romanilor /vlahilor din regiunea acoperita de televiziunea din Bor.

El considera un abuz intreruperea emisiunii si face apel la Ministerul Culturii si la cel responsabil de minoritatile din Serbia sa intervina pentru reintroducerea emisiunii in limba romana.

In acest sens PDRS va informa si misiunile OSCE si a Consiliului Europei de la Belgrad.

Este a doua oara cand autoritatile sarbe inceraca sa scoata aceasta emisiune din grila de programe a televiziunii din Bor.

Reamintim ca in comuna(raionul) Bor sun 12 sate dintre care 11 romanesti, iar cea mai mare parte a locuitorilor orasului Bor sunt romani/vlahi.

Sursa: Romanian Global News

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu