Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

miercuri, 13 octombrie 2010

A început sezonul trădării de către guvern a Limbii Române şi a Istoriei României: Emil Boc îşi asumă istoria şi geografia în maghiară

A început sezonul trădării de către guvern a Limbii Române şi a Istoriei României: Emil Boc îşi asumă istoria şi geografia în maghiară

Premierul Emil Boc apelează la “procedura tăioasă” a asumării răspunderii pe legea educaţiei şi “îşi pune în joc guvernul”. Calendarul asumării va fi stabilit luni în conducerea Parlamentului.

Argumentul: dezbaterea prelungită, de aproape jumătate de an, a actului normativ în Comisia de învăţământ a Senatului. Totodată, Emil Boc a arătat că, spre deosebire de anul trecut, actuala lege a educaţiei a avut parte de suficientă dezbatere şi nu va mai fi cazul ca judecătorii Curţii Constituţionale să o amendeze, aşa cum s-a întâmplat în 2009.

Opoziţia atacă: moţiune de cenzură după asumare

Tactica lui Boc de a-şi întări prin această mişcare majoritatea parlamentară are însă şi un revers al medaliei: PSD şi PNL primesc o şansă în plus pentru a dărâma guvernul, parlamentarii opoziţiei anunţând deja că vor depune moţiune de cenzură în urma asumării legii educaţiei. Mai ales că premierul va veni în parlament cu legea votată de deputaţi, asumându-şi inclusiv articolele controversate, precum cel referitor la predarea istoriei şi geografiei în limbile materne.

Nemulţumită de decizia executivului, Ecaterina Andronescu (PSD), vicepreşedinte al Comisiei de învăţământ din Senat, susţine că toată munca din ultimele luni este, practic, anulată.

“Am lucrat de am căpiat la legea asta. Eu, personal, nu mai înţeleg nimic. Am senzaţia unei bătăi de joc care nu a existat niciodată. Noi aici am mai lucrat luni de zile”, a spus Ecaterina Andronescu, arătând că PSD şi PNL vor depune, “categoric, o moţiune de cenzură după asumare”.

“Acesta e răspunsul PDL la şantajul UDMR”, a comentat şi Toni Greblă, senator PSD, reiterând ideea că legea educaţiei va fi asumată la insistenţele partenerilor de guvernare ai PDL în schimbul loialităţii la eventualele moţiuni de cenzură.

Această lege este dată de Guvern pentru a satisfacele poftele separatiste ale lui Marko Bela şi L. Tokes în Transilvania primul pas pentru dezmembrarea României sub oblăduirea preşedintelui Traian Băsescu.

Sperăm ca CSAT-ul şi Parchetul General să se autosesizeze pentru acest act de înaltă trădare de stat.

Napocanews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu