Economia României ar putea fi salvată / FOTO: bloombiz.ro

În primul rând, pornirea programului "Prima Casă 3" ar putea fi o importantă sursă de venit. Mai exact, prin generarea acestui proiect s-ar crea 12.000 de locuri de muncă, iar creşterea estimată la bugetul de stat ar fi de 0,5 la sută.

O altă soluţie ar fi listarea la bursa locală şi internaţională a fondului Proprietatea. Statul ar putea obține din această afacere 12 miliarde de euro, bani care ar putea fi investiţi în infrastructură.

Investitorii spun că statul român ar putea face bani frumoşi din fotbal. România şi-ar putea depune, împreună cu Ungaria și Bulgaria, candidatura la Campionatul European de Fotbal din 2020. Venitul: 10 miliarde de euro.

Şi atragerea de fonduri europene în agricultură, în jur de 150 de milioane de euro anual, ar ajuta la salvarea economiei. Alte soluţii ar fi flexibilizarea legislaţiei muncii, înfiinţarea unui Consiliu pentru Dezvoltare Economică sau implementarea conceptului "e-guvernare".

Oamenii de afaceri au făcut şi calculele pentru noi. Toate aceste măsuri ar avea ca efect o creştere cumulativă a PIB-ului de până la 11,6% în următorii cinci ani, 250.000 de noi locuri de muncă pe termen mediu şi o creştere suplimentară a veniturilor la buget de aproximativ 8,5% pe termen mediu.