Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

vineri, 8 octombrie 2010

Ministrul maghiar din Guvernul Romaniei incerca sa acopere Budapesta in problema dezastrului ecologic






Ministrul maghiar din Guvernul Romaniei incerca sa acopere Budapesta in problema dezastrului ecologic
In timp ce Laszlo Borbely dădea asigurări că dezastrul ecologic din Ungaria nu reprezintă un pericol transfrontalier, şeful Apelor Române anunţa că substanţele nocive au intrat în Dunăre, scrie Romania Libera, preluata de Romanian Global News.

Cât de afectată va fi până la urmă Româ nia, ca urmare a pro pa gării viiturii to xi ce, care a făcut deja morţi şi răniţi în Ungaria şi a po luat extrem de grav anumite regiuni din ţara vecină? Ei bine, autorităţile române nu erau capabile nici ieri, la trei zile după in cident, să ofere publicului date lămuritoare. Pe de o parte, din in formaţiile culese de România Liberă, rezultă că Budapesta nu a transmis Bucureştiului toate datele pe care le are la dispoziţie. Pe de altă parte, apelul la calm, făcut insistent de ministrul UDMR al Mediului, Laszlo Borbely, este contrazis oficial de şefii de la Apele Române. Ieri, în aceeaşi zi în care Borbely anunţa că viitura va intra în Dunăre abia azi, vineri, directorul Apelor Române, Csaba David, anunţa că substanţele toxice, rezultate în urma scurgerilor de la combinatul de aluminiu din oraşul Ajka, contaminaseră deja fluviul.

Sursa: Romanian Global News

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu