Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

miercuri, 11 mai 2011

RONCEA.RO: Seful IPJ Covasna: Csibi Barna nu poate fi sanctionat. Extremistul maghiar e liber sa vanda tricouri cu “Tinutul Secuiesc nu e Romania”

RONCEA.RO: Seful IPJ Covasna: Csibi Barna nu poate fi sanctionat. Extremistul maghiar e liber sa vanda tricouri cu “Tinutul Secuiesc nu e Romania”

RONCEA.RO: Seful IPJ Covasna: Csibi Barna nu poate fi sanctionat. Extremistul maghiar e liber sa vanda tricouri cu “Tinutul Secuiesc nu e Romania” sau Traian Basescu spanzurat. AUDIO

Un “joc de cuvinte” al sefuluiInspectoratului de Politie Judetean Covasna, dr Ioan Aron, reprodus de publicatia locala CovasnaMedia l-a propulsat pe aparatorul Legii din “secuime” in rand cu extremistul maghiar Csibi Barna. Citatul, sesizat de Dan Tanasa in articolul Csibi Barna a vândut la Zilele Sfântu-Gheorghe tricouri cu România fără Ardeal, este acesta: “În aceeaşi idee, Şeful IJP Covasna a explicat că legislaţia este destul de restrictivă în ceea ce priveşte posibilitatea de plasare ca legale sau ilegale anumite mesaje, în sensul că inscripţiile ”Ţinutul Secuiesc nu este România” pot fi considerate şi corecte, dacă luăm în considerare că avem şi Ţara Bârsei sau Ţara Făgăraşului.”

Pentru ca nu ne-a venit sa credem ca un oficial al statului roman poate sa faca o asemenea declaratie, l-am cautat pe seful IPJ Covasna, Ioan Aron (foto sus), pentru lamuririle de rigoare. Pe parcurs, ne-am intretinut si cu purtatorul de cuvant al Inspectoratului, subcomisar Buzsi Andrea, care ne-a indrumat cu amabilitate spre seful sau. In ce priveste citatul cu probleme, Ioan Aron afirma ca a fost vorba de “un joc de cuvinte”, “o gluma”, care nu trebuia prezentata ca declaratia sa oficiala si si-a luat angajamentul de a solicita publicatiei in cauza sa publice o dezmintire. Problema mai grava ramane insa activitatea extremista a lui Csibi Barna care, conform sefului IPJ Covasna, nu poate fi sanctionata sub nici o forma. Extremistul maghiar este liber sa faca propaganda antiromanesca si anticonstitutionala, sa comercializeze tricouri cu Romania ciuntita sau chiar cu Traian Basescu spanzurat. Aflati de ce si cum poate fi indreptata situatia in interviul realizat cu seful IPJ Covasna Ioan Aron de Victor Roncea, pentru Ziaristi Online.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu