Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

sâmbătă, 28 mai 2011

Consilierii UDMR sfidează Consiliul Judeţean Cluj

Consilierii UDMR sfidează Consiliul Judeţean Cluj

Membrii UDMR în Consiliul Judeţean Cluj, precum şi vicepreşedintele Emoke Fekete, au părăsit şedinţa de azi a consiliului, dorind astfel să protesteze împotriva amplasării citatului din Nicolae Iorga lângă statuia lui Matei Corvin.

Consilierul judeţean Vakar Istvan consideră că a fost încălcată brutal autorizaţia de construire a proiectului statuii lui Matei Corvin şi a spus că în acelaşi fel vor protesta şi consilierii locali ai UDMR din Consiliul Local Cluj-Napoca.

Nici încercarea preşedintelui Consiliului Judeţean, Alin Tişe, nici protestul celorlalţi consilieri judeţeni nu i-a îndupelcat pe membrii UDMR să rămână la şedinţă, cu toate că forul judeţean din care fac parte nu are nici o legătură cu problema plăcuţei şi a statuii lui Matei Corvin.

Protestul consilierilor judeţeni ai UDMR vine după ce zilele trecute primarul Sorin Apostu spunea că amplasarea plăcuţei plăcuţei respective s-a făcut legal.

În chestiune a intervenit şi Ministrul Culturii, Kelemen Hunor -preşedintele UDMR-, care a cerut îndepărtarea plăcuţei cu citatul lui Iorga, pe motiv că nu sunt respectate prevederile legale.

Pe plăcuţa amplasată lângă statuia lui Matei Corvin este inscripţionat citatul din Nicolae Iorga –„Biruitor în războaie, învins numai la Baia de propriul său neam, când încerca să învingă Moldova nebiruită”-, plăcuţă care fusese amplastă pe monument în anul 1932.

Dan Ban

Sursa: http://www.napocanews.ro/2011/05/consilierii-udmr-sfideaza-consiliul-judetean.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu