Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

sâmbătă, 28 mai 2011

Condeiul Ardelean: Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, despre paralizia autorităţilor în cazul batjocoririi României

Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, despre paralizia autorităţilor în cazul batjocoririi României, pe faţă, de către extremistul Csibi Barna: „În judeţul Covasna, Poliţia manifestă o slugărnicie faţă de UDMR”


„În momentul de faţă, autorităţile Statului Român, în special Poliţia, manifestă o obedienţă, mai mult, chiar o slugărnicie faţă de formaţiunea politică UDMR; pur şi simplu, le este frică să acţioneze”, a declarat deputatul Horia Grama, preşedintele PSD Covasna, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Sfântu-Gheorghe, judeţul Covasna.Horia Grama Acuzaţia vine ca urmare a evenimentelor desfăşurate la începutul lunii mai, în municipiul reşedinţă de judeţ, cu ocazia Zilelor Sfântu-Gheorghe, când vestitul Csibi Barna, cel care l-a spânzurat, în urmă cu două luni, pe Avram Iancu la Miercurea-Ciuc, judeţul Harghita, comercializa nestingherit, la un stand din centrul localităţii, materiale şi obiecte cu caracter revizionist şi iredentist. Horia Grama s-a arătat indignat şi dezamăgit de atitudinea autorităţilor şi a Poliţiei Române, care nu sancţionează faptul că un individ ce face parte dintr-o grupare scoasă în afara legii în Ungaria se plimbă prin România fără vreo reţinere; ba mai mult, fotocomercializează materiale care incită şi pot duce la conflicte interetnice, fapte prevăzute de Codul Penal. „E curios cum autorităţile române nu se sesizează şi nu sancţionează faptul că acest individ face, totuşi, parte dintr-o grupare ce a fost interzisă în Ungaria, dar iată că în România îşi face de cap cum şi unde vrea el. Deşi au fost sesizate şi la Sfântu-Gheorghe Poliţia şi autorităţile, nu au făcut nimic. Sunt dezamăgit de atitudinea acestora. (…) În momentul de faţă, Poliţia nu e în stare nici măcar să acţioneze împotriva unui răufăcător dovedit pe toate posturile TV… Ce dovezi vor mai multe? Acest individ afişează tot felul de materiale care incită şi poate provoca conflicte interetnice. Nu înţeleg. E clar că obedienţa şi slugărnicia acestei instituţii faţă de UDMR a ajuns la cote maxime în judeţul Covasna”, a precizat liderul PSD Covasna.
Deputatul covăsnean consideră, de asemenea, că principalul vinovat de cele întâmplate este Consiliul Local Sfântu-Gheorghe, pentru că a atribuit acel stand în centrul municipiului extremistului Csibi Barna, care a comercializat produse incitatoare.

„Cum să mai aibă lumea încredere în ei, când nu sunt în stare să-şi păstreze sediul?!”

Un alt exemplu edificator în argumentarea şi întărirea acuzaţiilor făcute la adresa Poliţiei Române din judeţul Covasna este faptul că această instituţie, conform spuselor deputatului, şi-a manifestat intenţia de a ceda sediul nou, aflat încă în construcţie şi în care s-au investit, cu mari eforturi, peste un milion de euro, Consiliului Local Sfântu-Gheorghe, pentru construirea de blocuri ANL. „Voi face o sesizare pe această temă la Comisia pentru Apărare din Camera Deputaţilor, să vedem cum poate să transforme acest sediu, din domeniul public al statului, în locuinţe ANL. De unde vor avea bani poliţiştii să înceapă construirea unui sediu nou, că se ştie că au fost scoşi din vechiul sediu şi funcţionează acum în sediul Jandarmeriei Covasna. Era o clădire necesară acestei instituţii, care are caracteristici pentru sediu de Poliţie, cu protecţie sporită împotriva cutremurelor. Să le fie ruşine! Blocurile ANL au alte standarde, alte costuri. Sunt nişte slugi care nu mişcă în front în faţa UDMR în momentul de faţă. Această instituţie ar trebui să-şi menţină nişte standarde de autoritate, cum să mai aibă lumea încredere în ei, când nu sunt în stare să-şi păstreze sediul?!”, a conchis Horia Grama.

Avocatul Sabin Calinic, candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Covasna


În altă ordine de idei, preşedintele social- democrat a menţionat faptul că PSD Covasna îl va susţine pe avocatul Sabin Calinic ca şi candidat al USL la preşedinţia Consiliului Judeţean Covasna. „Sabin Calinic are experienţa, pregătirea şi notorietatea necesare pentru a îndeplini această funcţie”, a motivat deputatul.faximil

Published in Condeiul Ardelean, 20 - 26 mai, Volume 2011, No. 217

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu