Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

sâmbătă, 28 mai 2011

Condeiul Ardelean: Udemeriştii, „marii” politicieni ai României

Autor:

Domnul Bela Marko şi-a dat arama pe faţă vituperând la adresa propunerii legislative ce a fost, recent, aprobată tacit de Camera Deputaţilor. Faptul că ei, udemeriştii, nu au fost atenţi demonstrează un fapt pe care mulţi români îl ştiu. Acest fapt, văzut cu uşurinţă de cei obişnuiţi să gândească la ceea ce văd, se numeşte şantaj politic de cea mai joasă speţă.
Mulţi politicieni şi mulţi comentatori, de-a lungul timpului, ne-au spart urechile şi ne-au jignit inteligenţa explicându-ne ce politicieni serioşi şi profesionişti sunt udemeriştii. Nimic mai fals! Ei nu sunt politicieni! UDMR nu e partid, e doar un tolerat pe scena politică românească, cum adevărat a glăsuit şi domnul Sebastian Lăzăroiu, credibilizând multele voci care afirmau acelaşi lucru de mulţi ani. Cum poţi să cataloghezi ca specialişti ai politicii aceşti simpatici care nu ştiu altceva decât să eludeze legile statului România, să le încalce cu nonşalanţă, să provoace românii cu insolenţă, să nege evidenţa cu argumente fabricate, neadevărate, mistificând istoria, promovând pe scena publică fascismul, iredentismul, şovinismul, luptând, fără conştiinţa necesară politicienilor, pentru a face rău propriului electorat pe care doresc să-l ghetoizeze, să-l închisteze doar în cunoaşterea unei limbi care nu a fost vorbită de bunicii şi străbunicii lor, deoarece marea lor majoritate au fost maghiarizaţi, ştiinţific am putea spune?! E evident că nu sunt buni specialişti politici, cum unii afirmă că ar fi. Dacă erau buni, nu aproba Camera Deputaţilor, tacit, legea care modifică Legea Educaţiei. Ei ar fi trebuit să vegheze. Dar nu au vegheat. Oare cu ce s-or fi ocupat? Poate cu organizarea de manifestări iredentiste? Poate de alte acţiuni anticonstituţionale? Poate de sifonarea fondurilor europene pentru mediu? Poate de rebrenduirea judeţelor Covasna şi Harghita? Poate mai ştim noi de ce?
În loc să-şi pună cenuşă în cap pentru indolenţa lor, ei acuză. O lege normală, în opinia lor este manifestarea ultranaţionalismului. Atât ştiu, să acuze românii, ei fiind perfecţi. Ei, uite că se adevereşte că Dumnezeu nu bate cu bota. El, Dumnezeul nostru, al tuturor, a dezvăluit, cum numai el ştie, adevărata faţă a udemeriştilor, prin eşecuri. Ratarea e în ograda lor şi pentru asta nu mai trebuie votaţi. Adevărul e că şi pentru multe altele nu mai trebuie votaţi, dacă minoritatea maghiară doreşte să ducă o viaţă normală. Aceşti „mari” politicieni o duc de râpă şi, din fericire, din ce în ce mai mulţi oameni realizează asta.
Ha! Ha! Ha! Hă! Hă! Hă! Să treacă tacit! E semn că începe să nu mai fie în ţară udemerişti? Ar fi bine şi pentru respectata, de noi toţi, minoritate maghiară.

Published in Condeiul Ardelean, 20 - 26 mai, Volume 2011, No. 217

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu