Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

vineri, 21 mai 2010

Susţinătoarea iredentismului maghiar, Smaranda Enache, a demisionat din PNL

Smaranda Enache, co-presedintele Ligii Pro Europa din Targu Mures, a anuntat, joi, ca si-a dat demisia din PNL, in semn de protest fata de faptul ca deputatii liberali au votat impotriva noului proiect de lege al educatiei.

“M-a socat atitudinea grupului parlamentar PNL din Camera Deputatilor la votarea legii educatiei nationale, cand s-a impotrivit predarii in limba materna a minoritatilor a istoriei si geografiei Romaniei, adoptand un limbaj nationalist si primitiv, demn de partidul lui Vadim Tudor.

Ma despart cu strangere de inima de PNL, stiind ca ma despart de mai multi prieteni, de oameni de valoare, pe a caror intelegere contez. Intrarea mea in politica a urmarit permanent reprezentarea in plan politic a valorilor in care cred si carora m-a dedicat, valorile care continua traditiile pro-europene si democratice ale Romaniei. In PNL acum, acest lucru nu mai este posibil”, a declarat Smaranda Enache.

Aceasta fost vicepresedinte al Actiunii Populare, iar mai apoi al Partidului National Liberal dupa fuziunea celor doua formatiuni, dar si ambasador al Romaniei in Finlanda pe vremea presedintiei lui Emil Constantinescu.

Co-presedintele Ligii Pro Europa din Targu Mures a adaugat ca nu se mai regaseste in PNL, mai ales ca formatiunea sustine proiecte cum ar fi Rosia Montana, cu care Liga nu este de acord.

“Nu ma regasesc in lipsa de politete si colegialitate manifestata fata de fosti membri ai Actiunii Populara (AP), deveniti membri PNL prin fuziunea celor doua partide. Protocolul de fuziune nu a fost respectat, cei proveniti din AP au fost marginalizati si umiliti in marea lor majoritate. Nu ma regasesc nici in subita apropiere a unor parlamentari europeni ai PNL de interesele Rosia Montana Gold Corporation, in beneficiul caruia se organizeaza sesiuni de lobby la Bruxelles sau se voteaza pentru mineritul cu cianuri in Romania”, a aratat aceasta.

Smaranda Enache a mai precizat ca l-a instiintat si pe Emil Constantinescu despre gestul ei.

sursa: Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu