Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

vineri, 21 mai 2010

Bogdan Diaconu: Ce doreşte de fapt UDMR, să învăţăm şi limba română în limba maghiară?

Mai mulţi parlamentari ai PDL au votat împotriva intenţiei Guvernului de a permite prin noua lege a Educaţiei învăţarea istoriei şi geografiei României în limba maternă a minorităţilor. Chiar dacă Legea a fost adoptată cu respectivul amendament, este clar că unii aleşi ai PDL îşi dau seama acum, în al doisprezecelea ceas, că Guvernul se compromite prin trocul cu UDMR asupra căruia Partidul Conservator a atras atenţia că este nociv pentru România. Votul dat împotriva legii Educaţiei de către unii parlamentari PDL arată că şi moţiunea de cenzură are şanse mari să fie adoptată pentru că puţinele persoane lucide din PDL doresc să scape de acest Guvern care prăbuşeşte partidul în sondaje.

Ce doreşte de fapt UDMR, să învăţăm şi limba română în limba maghiară? În loc să se ocupe de criza din România şi de situaţia dezastruoasă economic a locuitorilor din zonele de unde provin voturile partidului, UDMR profită de neatenţia publică pentru a obliga minoritatea să nu mai înveţe limba română. Acest lucru nu aduce niciun folos cetăţenilor români de altă etnie pentru că îi va împiedica să se integreze social şi va crea enclave pe teritoriul ţării unde nivelul de trai nu va fi deloc atrăgător. Acest lucru se vede şi în momentul de faţă în judeţele Harghita şi Covasna, unde liderii UDMR menţin populaţia care îi votează în sărăcie şi izolare pentru a o putea controla mai uşor. Interzicerea accesului la limba română pentru minorităţi prin Legea Educaţiei aşa cum a fost votată în Camera Deputaţilor este un atac grav atât la statul român şi fundamentele sale, cât şi la normalitatea comunităţilor etnice din România.

Sursa: http://bogdandiaconu.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu