Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

vineri, 28 mai 2010

Opt focuri de armă au tras poliţiştii topliţeni în încercarea de a opri un motociclist

Nu mai puţin de opt focuri de armă, din care patru înspre urmărit, au tras poliţiştii topliţeni în încercarea de a opri un motociclist, care nu a oprit la semnalul agentului de circulaţie. Întâmplarea s-a petrecut miercuri după-amiază, pe strada Borsecului din municipiul Topliţa, când o motocicletă cu două persoane a fost filmată că se deplasa cu 77 km pe oră, conducătorul refuzând să oprească la semnalul agentului de poliţie.

După ce a efectuat manevra de întoarcere, motociclistul a pornit în viteză spre centrul oraşului, pasagerul coborând şi fugind printre blocuri, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip. Echipajul de poliţie a pornit în urmărirea lui, cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, iar după circa 2,5 km motociclistul a ieşit din oraş.
În acest interval de timp, poliţiştii l-au somat în repetate rânduri să oprească, iar în momentul în care nu mai exista riscul rănirii vreunei persoane, au executat mai întâi 4 focuri de armă în plan vertical, după care alte 4 focuri de armă asupra pneului din spate al motocicletei, a precizat Gheorghe Filip. Pe timpul urmăririi, după ce cele două autovehicule au ajuns paralel, iar motociclistul a lovit uşor semnalizarea din faţă a autospecialei, deplasându-se pe un drum de ţară, a derapat şi a căzut, fugind pe jos şi sărind în râul Mureş.
Conducătorul motocicletei şi pasagerul au fost identificaţi în scurt timp în persoana a doi tineri din Topliţa, T.F. de 20 de ani, respectiv B.P. de 27 de ani. Până la închiderea ediţiei, doar pasagerul fusese depistat, însă Gheorghe Filip a declarat că şi conducătorul motocicletei va fi prins în scurt timp, ştiindu-se unde se află.
Motociclistului de 20 de ani i-au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,conducere fără permis", ,,conducerea unui autovehicul neînmatriculat" şi ,,conducerea unui autovehicul cu numere de înmatriculare false", pentru care vor fi propuse soluţii legale prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Topliţa.

(Şt.P.)

Sursa: http://www.informatiahr.go.ro/articole.html#articol4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu