Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

duminică, 23 mai 2010

Mircea Dusa (PSD): PDL a vandut, inca o data, UDMR, limba romana

Singurul deputat al romanilor din Harghita, social-democratul Mircea Dusa, si-a exprimat, miercuri, indignarea, fata de votarea articolului din legea educatiei care prevede predarea, in scolile maghiare, a istoriei romanilor si a geografiei Romaniei, in limba maghiara.

Deputatul social-democrat a acuzat PDL ca ''a vandut limba romana UDMR'', doar pentru a ramane la putere. ''In ziua grevei generale, cand romanii au iesit in strada sa-si apere drepturile si cand tara se afla intr-o situatie economica deosebita, PDL nu a gasit altceva de facut, pentru a-si pastra csontul (n.r. -os, in limba maghiara), decat sa vanda, inca o data, limba romana, UDMR'', a declarat, pentru AGERPRES, Mircea Dusa.

Parlamentarul harghitean a precizat ca dupa intrarea in vigoare a noii legi a educatiei nationale, geografia Romaniei si istoria romanilor se vor preda in limba maghiara ''iar pe Stefan cel Mare il va chema Nagy Istvan''.

El considera ca, in acest fel, copiilor maghiari li se reduc substantial si sansele de a se descurca in alta parte decat in zonele locuite de maghiari, tinand cont ca ei nu vor cunoaste denumirile in limba romana ale localitatilor, raurilor sau ale muntilor.

''Sunt indignat si am cerut, la dezbaterile din plenul Camerei Deputatilor ca si limba romana se se predea in limba maghiara. De fapt, in Harghita si Covasna deja se intampla acest lucru. Limba romana este predata de suplinitori care nu cunosc nici ei limba romana'', a conchis Mircea Dusa.

Sursa: AGERPRES

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu