Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

vineri, 21 mai 2010

Apel catre membrii Senatului si Presedintele Romaniei: Nu vindeti interesele natiunii romane

Intr-o scrisoare deschisa adresata senatorilor romani si Presedintelui Romaniei, mai multe organizatii civice romanesti din tara si strainatate, cer ca Legea educatiei, in varianta obtinuta prin santaj de catre UDMR si votata de catre Camera Deputatilor, sa nu fie adoptata de Senat sau promulgata de catre Traian Basescu, transmite Romanian Global News.

Romanian Global New prezinta varianta integrala a scrisorii:

Presedintiei Romaniei
Senatului Romaniei

Domnule Presedinte,
Domnilor Senatori,

Am aflat consternati de marsavul targ anti-national pe care l-au facut parlamentarii coalitiei puterii prin care, pentru avantajele unei sustineri politice de moment, au vandut interesele natiunii romane.

In ziua de 19 Mai 2010, prin acceptarea ultimatumului maghiar care cerea mutilarea numelor romanesti din cartile de Istorie si Geografie ale Romaniei prin traducerea lor in limba maghiara, parlamentarii romani dau un nou imbold enclavizarii si segregarii etnice in judetele cu majoritate maghiara. Sunt aceeasi parlamentari care au stat la baza legiferarii “tacite” a regionalizarii Romaniei pe baze etnice. Aceasta politica a compromisului politic pentru avantaje de moment, a devenit, din nenorocire, o caracteristica a politicii romanesti inclusiv pe plan extern.In timp ce tarile vecine isi definesc deschis sferele de influenta pe care le doresc implementate si-si exprima taios aceste pretentii, asa cum fac Rusia, Ucraina, Ungaria, noi ne complacem intr-o diplomatie defensiva, eventual de reactie timida la actiunile agresive ale altora. Mai mult, aceasta atitudine slugarnica, lipsita de demnitate nationala se regaseste si in politica interna a partidelor politice romanesti, care accepta orice compromis politic pentru agatarea de putere.

Astfel, pretentiile minoritatii maghiare de a conduce destinul Romaniei, inclusiv prin modificarea Constitutiei Romaniei, atunci cand reprezentantii acestei minoritati cer raspicat declararea tarii noastre ca stat multinational, deci pasibil oricand unei secesiuni in forta pe criterii etnice, sunt acceptate in pofida bunului simt si mai ales al mandatului pe care reprezentantii poporului roman in Parlamentul Romaniei l-au primit din partea alegatorilor. De aceea, noi, semnatarii acestui document, cerem senatorilor Romaniei, ca reprezentanti alesi de poporul roman, sa dea dovada de constiinta nationala romanesca si sa respinga prin vot aceasta lege a rusinii nationale.In cazul in care prin diverse manevre, se va primi un nou “vot tacit” sau prin acelasi tip de santaj, legea va fi votata si de senatori, cerem Presedintelui Romaniei, ca reprezentant al Statului Roman, sa nu ratifice o asemenea lege contrara spiritului, traditiei si intereselor nationale romanesti.

Semneaza:
- Asociaţiunea Transilvană pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român (ASTRA) cu toate despartamintele sale din tara si strainatate
- Forumul Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures
- World Romanian Congress
- Consiliul Mondial Roman
- Consiliul Romano-American
- Fundatia Nationala pentru Romanii de Pretutindeni
- UNIFERO

La sugestia semnatarilor actuali, lista ramane deschisa, urmand ca Romanian Global News sa publice eventualele noi asociatii care vor semna documentul.
Acestea pot trimite mesajul lor pe redactia@rgnpress.ro

Sursa: Romanian Global News

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu