Bine ati venit pe blogul de stiri ”Harghita News”! Acest portal va ofera cele mai importante stiri din Harghita precum si o lista cu legaturi de internet spre primariile, pensiunile si publicatiile din judet.

joi, 2 decembrie 2010

Urechile care nu vor să audă şi ochii care nu vor să vadă

Urechile care nu vor să audă şi ochii care nu vor să vadă
,,Cea mai mare păcăleală a diavolului este să te facă să crezi că nu există"

Semnalul de alarmă exprimat de Academia Română prin Centrul său european de studii în probleme etnice printr-un raport pe marginea proiectului Legii Educaţiei Naţionale privind situaţia minorităţilor îi lasă reci pe vremelnicii şi totuşi prea mult timp înscăunaţii pedelişti, dar şi pe o parte a comentatorilor sau mai bine zis vorbeţi dâmboviţeni. Dacă în cazul primilor instinctele de supravieţuire (adică a trăi bine, la ciolan, indiferent de consecinţele compromisurilor) au luat locul raţiunii - e inadmisibil ca interesul naţional să fie subordonat celor proprii, indiferent de consecinţe...
Nu există un pericol de epurare a românilor din Harghita şi Covasna, zic ei. În ciuda faptului că raportul Academiei Române tocmai asta evidenţiază, printre altele: că aplicarea proiectului Legii educaţiei în forma asumată de Guvern va conduce la o migrare - şi mai intensă am spune noi - a tinerilor vorbitori de limbă română din această zonă (şi asociaţiile românilor din cele două judeţe au atras atenţia şi continuă să arate existenţa acestui pericol). Nu numai din cauza comunicării foarte anevoioase cu membrii comunităţii maghiare - care mare majoritate oricum nu mai cunosc limba română, potrivit aceluiaşi studiu - ci şi faptului că enclavizarea inevitabilă a acestor două judeţe, cu sprijinul concret al acestei legi, va duce la sărăcie.



Sursa: Informatia Harghitei http://www.informatiahr.go.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu